Big Brother 2011 alkaa tänään!

Enemmän tai vähemmän odotettu Suomen Big Brother pääsee käyntiin tänään jo seitsemättä kertaa. Yksi Suomen suurimmista - ellei suurin - tosi-tv -tuotanto tulee jälleen ihastuttamaan ja vihastuttamaan seuraavan noin kolmen kuukauden aikana.

Viime kausi päättyi varsin negatiivisissa tunnelmissa. Katsojaluvut olivat laskussa, eikä Niko N:n voitto ollut kaikkien mieleen. Niko N:n voittoa pidettiin jopa tuotannon masinoimana tai peräti sopimana. Negatiivisen keskustelun keskellä spekuloitiin, onko Suomen BB:n taru lopussa.

Ei ollut. Maaliskuussa ilmoitettiin uudesta kaudesta ja pian se on täällä taas. Illalla käynnistyy kaikkien aikojen seitsemäs tuotantokausi ja monien kiinnostus on jälleen herännyt, vaikka epäileviä Tuomaita onkin ehkä aiempaa enemmän. Ennakkotietojen mukaan talo on uusittu täysin, asukkaat ovat hieman aikaisempaa vanhempia ja tehtäviin on panostettu.

Illalla uusittuun BB-taloon astuu uudet asukkaat ja ensimmäisenä heidät nähdään tuttuun tapaan 24/7-palvelussa. Kaapelin ja netin 24/7-palvelut käynnistyvät vain hetkeä ennen ensimmäisen asukkaan astumista taloon. Aikaisempina vuosina Kickoff on käynnistynyt noin kello 19 ja pian sen jälkeen ensimmäinen asukas on astunut taloon. Samanlaiseen aikatauluun viittaa myös Subin BB-nettisivuilla oleva laskuri, joka nollautuu tänään kello 19.00. Todennäköisesti asukkaat astuvat taloon siis kello 19 ja 21 välillä, mutta viivytyksiä saattaa tapahtua. Niitä on nähty lähes joka vuosi.

Jos on tilannut 24/7:n itselleen, se kannattaa virittää hyvissä ajoin, hieman ennen kello 19:a. Useimmissa kaapeliverkoissa kanava näkyy jo kanavalistassa ja siellä näkyy jo jonkinlaista testikuvaa. Netissä videostreamit avataan todennäköisesti joitakin tunteja ennen H-hetkeä. Nettikatsojien on hyvä ottaa huomioon, että ensimmäisinä tunteina MTV3 Katsomossa voi olla ruuhkaa, jolloin videostream saattaa pätkiä, eikä silloin kannata vaihtaa kameraa. Jos vaihtaa kameraa suurimman ruuhkan aikana, on riskinä, ettei pääse heti takaisin talon tapahtumiin.

Ensimmäisen illan tapahtumia voi seurata 24/7:n lisäksi Subin netissä, jonne avataan täysin uudistetut BB-nettisivut vain hetkeä ennen kauden alkua. Jo kello 17 BB-nettisivuilla käynnistyy Hetki hetkeltä -seuranta, jossa seurataan kulissien takaisia tapahtumia juuri ennen Kickoffia. Kauden käynnistyttyä BB-nettisivujen seuranta on aikaisempien kausien kaltaista.

Subilta kauden avausta voi seurata keskiviikkona 31. elokuuta kello 21.00 alkaen. Ensin tunnin koosteessa esitellään uusi BB-talo sekä nähdään uusien asukkaiden astuminen taloon ja heidän esittelynsä. Tämän jälkeen nähdään puolituntinen kooste ensimmäisen illan tapahtumista. Torstaista 1. syyskuuta lähtien nähdään normaalisti Pääohjelma ti-la kello 22 (maanantaisin illan elokuvan jälkeen), BB Extra ma-pe klo 19 ja Talk Show su klo 21.

Tällä sivustolla käynnistyy tiistain aikana liveseuranta, jossa talon tapahtumia seurataan lyhyesti päivittäin. Lisäksi sivustomme uutisoi merkittävistä tapahtumista talossa, kuten häädöistä, tehtävistä, rangaistuksista yms. Sivustollani ei ole mitään kytköksiä Subiin tai Endemoliin ja uutisointi tehdään omasta näkökulmasta, toki tosiasioihin perustuen. Julkaisemme myös kauden aikana kolumneja, joissa pohditaan esimerkiksi talon tapahtumia tai tuotannon tekemisiä.

Seitsemännen kauden pituutta ei ole vielä julkaistu. Kausilla 2005 ja 2006 kauden pituus oli 96 päivää ja kaudesta 2007 lähtien pituus on ollut 97 päivää.

Katso myös:
Big Brotherin viralliset nettisivut
Lisätietoa 24/7-palveluista sivustollamme

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.