Sainio sai haluamansa tekijäryhmän BB:hen

Big Brotherin pääohjaaja Kim Sainio on palannut BB:hen suurella tarmolla saatuaan haluamansa tiimin tekemään ohjelmaa. Radio Rockin haastattelussa Sainio lupaili viikkotehtäviin koukkuja, vaikka varsinaisia paljastuksia ei kaivamallakaan saatu esiin.

Vuoden tauon jälkeen BB:hen palannut Sainio kehui BB:n nykyistä tuotantoryhmää. Sainion mukaan tällä kertaa hän saa tehdä ohjelmaa sellaisella työryhmällä, jolla hän on aina halunnut ja ihmiset vetää köyttä samaan suuntaan. Sainio ei tarkentanut kommenttiaan, mutta viitteitä on, että Sainiolla olisi mennyt sukset ristiin vuosina 2007-2010 BB:n käsikirjoittaja-ohjaanana toimineeseen Sami Aaltoseen. Aaltosen nimeä ei ole näkynyt ainakaan tämän vuoden ennakko-ohjelmissa tai sen lopputeksteissä.

BB-talosta Sainio totesi, että viime vuonna uusissa tiloissa tehty kuudes kausi kärsi inhottavista aikatauluista. Viime vuoden talossa mätti moni muukin tekninen kysymys kuin talon sisustus. Sainion mukaan talon suunnittelija pääsi viime vuonna ehkä sanelemaan liian pitkälle tiettyjä sääntöjä taloon liittyen. Tänä vuonna koko ryhmä on voinut keskittyä, miltä talo näyttää, sanoo Sainio Radio Rockin haastattelussa.

Yhtenä vuonna BB:hen on saanut tilata normaalin 24/7-palvelun lisäksi esimerkiksi suihkukameraa, mutta Sainion mukaan kyseistä palvelua ei ole tänä vuonna tarjolla. Eikä myöskään "kakkakameraa" tai läpinäkyvää vessanpönttöä. Vessanpöntössä on kuitenkin jotain "feelua", kuten Sainio asian ilmaisi. Tarkentaviin kysymyksiin ei saatu vastausta, sen sijaan Sainio ryhtyi puhumaan radiostudion lampuista.

Myöskään asukkaisiin ei saatu tyhjentävää vastausta Sainiolta. Sainio tyytyi toteamaan, että nettihaku pelasti hakuprosessin ja Sainio ihmetteli, miksi BB-tiimi oli tyytynyt pitkään pelkkään hakukiertueeseen. Nettihaku toi ydintiimin nenän eteen myös vanhempaa väkeä, joka ei viitsi jonottaa hakutilaisuuksissa. Maanantaina Subilla nähdyssä Asukkaaksi taloon? -ohjelmassa tuottaja Mikko Räisänen sanoi, että tänä vuonna hakijoita oli noin 2 500, nettihaussa reilut pari tuhatta ja hakukiertueelta 300-400 hakijaa.

Viikkotehtävistä pääohjaaja Sainio mainitsi, että niihin tulee koukkuja tänä vuonna, koska asukkaat ovat opiskelleet formaatin niin hyvin. Tämä tarkoittaa Sainion mukaan sitä, että juuri, kun asukkaat luulevat tietävänsä mitä tapahtuu, tulee tilanteeseen joku käänne. Sunnuntaina Subilta tulleessa Missä he ovat nyt? -ohjelmassa mainittiin, että Suomen BB:ssä on ollut 84 viikkotehtävää, joista 51 on ollut onnistuneita (onnistumisprosentti 60,7).

Sainiota kosiskeltiin takaisin myös Radio Rockin tiimiin, josta mies lähti tämän vuoden maaliskuussa. Tähänkään ei Sainiolta saatu vastausta oikeastaan ollenkaan. Sainio aloittaa nyt viidennen kautensa BB:n pääohjaajana, jona hän toimi myös vuosina 2006-2009.

Suomen seitsemäs Big Brother käynnistyy 24/7-palvelussa tiistaina 30. elokuuta todennäköisesti kello 19 ja 21:n välillä. Subilla kauden avaus on keskiviikkona 31. elokuuta kello 21.00 alkaen.

Katso Kim Sainion haastattelu Radio Rockilla 29.8.2011:
Sainio palasi studioon ja hämmensi (video)
Heikelän grillaus ei tuottanut tulosta (video)
Palaako Sainio takaisin radioon? (video)
Podcast (audio) Radio Rockin aamusta 29.8.2011 (sama haastattelu kuin edellä, Sainion osuus alkaa kohdasta 17:39)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.