Big Brother kyllästyi sääntörikkomuksiin - rankkuja ropisee

Jatkuviin sääntörikkomuksiin kyllästynyt Big Brother on ryhtynyt tällä viikolla asian vaatimiin toimenpiteisiin. Sunnuntaista lähtien talossa on nähty lukuisia rangaistuksia ja lepsuilun ajat ovat ainakin toistaiseksi ohitse.

BB-talon asukkaat ovat olleet varsin välinpitämättömiä BB-talon säännöistä läpi kauden. Asukkaat ovat varsin avoimesti puhuneet tuotannosta, päiväkirjahuoneen asioista tai myöhemmin sääntöihin kirjatusta alaikäisten lasten intiimiasioista. BB päätti pistää tälle toiminnalle lopun kiristämällä ruuvia ja alkamaan rankomaan kurittomia asukkaita.

Rangaistusten vyöry alkoi sunnuntaina, kun BB pisti Tanjan lintuhäkkiin laulamaan läpi yön. Tanja sai rangaistuksen, kun nainen oli piilottanut lauantaisia juomia makuuhuoneeseen, vaikka BB oli käskenyt keräämään juomat aamulla pois. Tanjan puolustukseksi on tosin todettava, ettei pk-huoneesta tullut keräämiskäsky ollut saavuttanut Tanjaa sunnuntaiaamuna.

Tanja suoritti laulamisrangaistustaan urhoollisesti ja hyvällä huumorilla. Espoolaisen "jukeboksi" ei hyytynyt, vaikka väsy painoi rankan rupeaman aikana. BB:n yöllä soittama musiikki pisti Tanjan kiertämään ruokapöytää ja musiikin loputtua nainen joutui herättämään myös muut asukkaat kiertämään pöytää. Rangaistus kesti noin viisi tuntia.

Lisää rankkua seurasi tiistaina, kun osa asukkaista joutui käsirautoihin. Syy tähän oli se, että asukkaat testasivat, saako pihalla olevaan marsuhäkkiin mennä ilman lupaa. Ei saanut. Asukkaista Sebastian, Janica ja Tanja ehtivät mennä marsuhäkkiin ennen BB:n sääntörikkomuskuulutusta.

Rangaistuksena BB kytki ne asukkaat toisiinsa käsiraudoilla, jotka eivät ehtineet mennä marsuhäkkiin. Lisäksi nämä asukkaat eivät saaneet tehdä käsillään mitään. Sebastian, Janica ja Tanja joutuivat siis auttamaan muita lähes kaikessa, kuten syöttämällä ruokaa tai hampaita pesemällä.

Rangaistus sujui kohtuullisen rennoissa merkeissä, vaikka Netta valittikin oloista ja Suvi rikkoi lisää sääntöjä. Suvin sääntörikkomus tuli, kun hän riisui villapaitaansa irrottautumalla käsiraudoista, vaikka niistä sai irrottautua vain pk-huonekäyntien ja wc-pytylle tehtävien tarpeiden vuoksi. Rangaistuksena Suvi menetti kaikki meikkinsä toistaiseksi, eikä hän saa meikata itseeän kenenkään meikeillä.

Käsirautarangaistus päättyi keskiviikkoaamuna, mutta neljäs rangaistus odotti jälleen torstaina. Aamulla Mikael toi pk-huoneesta viestiä, että asukkaat ovat rikkoneet toistuvasti eri sääntöjä ja tästä syystä rangaistuksena Suvilta takavarikoitiin kaikki hänen hiustenhoitotuotteensa, eikä hän saanut käyttää muiden hiustuotteita. Aluksi Suvi suhtautui rangaistukseen huumorilla, mutta myöhemmin hän valitti kovaan ääneen, kuinka hän saa aina kaikkea huonoa, kun esimerkiksi Janica on saanut talossa pelkkää hyvää.

Torstaina "rankkukimara" sai jatkoa iltapäivällä, kun Sebastian sai rangaistuksen. Sebastian oli käyttäytynyt epäkunnoittavasti pk-huoneessa keskiviikkona BB:tä kohtaan. Sebastian ei ollut vastaillut BB:n kysymyksiin, häirinnyt pk-huoneen kameraa ja yrittänyt poistua pk-huoneesta ilman BB:n lupaa.

Rangaistuksena BB oli poistanut talosta sänkyjä ja tuoleja sekä asukkaiden henkilökohtaisia vaatteita. Taloon oli jätetty ainoastaan muutama tuoli Sebastiania varten ja sänky vain Sebastianille. Muut asukkaat joutuvat istumaan tai makoilemaan lattialla ja Sebastian ei saa istua tai maata lattialla. Muut asukkaat eivät saa käyttää henkilökohtaisia tavaroitaan, vaan BB:n toimittamia haalareita ja alusasuja. Muiden asukkaiden on nukuttava makuualustojen päällä makuuhuoneessa, eikä niiden paikkaa saa siirtää.

Sebastian oli järkyttynyt rangaistuksesta ja valitti, ettei BB saa tehdä niin, että hänen virheestään muita rangaistaan. Sebastian sai kuulla rangaistuksestaan pk-huoneessa, mutta sääntöjen vuoksi hän sai kertoa varsin suurpiirteisesti rangaistuksestaan. Tanja hermostui rangaistuksesta ja mökötti jonkin aikaa makuuhuoneessa ja sitten tilitti asiasta myös pk-huoneessa.

Kapinamieliala nousi BB-talossa rangaistuksen edetessä. Pihalle oli jätetty vain yksi tuoli Sebastianille ja tupakkapaikka on toistaiseksi kiellettyä aluetta. Iltapäivän vaihtuessa illaksi ärsytys talossa kasvoi ja asukkaat vähät välittivät säännöistä, kuten päiväunikiellosta. Talossa olisi vielä kunnon kurinpalautuksen aika, kun kovapäiset asukkaat eivät näytä millään oppivan.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.