Iltalehti: BB-talo mullistuu täksi kaudeksi

Yksi Big Brotherin mysteereistä joka vuosi on BB-talo ja miltä se näyttää. Tälle vuodelle luvataan jotain mullistavaa, ettei talo näytä enää kodilta.

Tuotanto on ollut hyvin hiljaa kauden alla BB-talosta. Mitään vihjeitä tai edes rakennusaikaisia kuvia ei ole annettu julkisuuteen, vaikka monena vuotena näin on tehty. Iltalehden verkkosivuilla Big Brotherin tuottaja Mikko Räisänen valottaa salaisuuden verhoa vihdoin tiistaina.

Viime vuonna tuotantoa syytettiin tylsän, värittömän ja tavanomaisen talon rakentamisesta. Tänä vuonna tilanne pitäisi olla täysin erilainen, mikäli ennakkopuheita on uskominen. Tuottaja Räisänen lupaa Iltalehden haastattelussa, että sisustus on tänä vuonna ihan muuta kuin kodinomainen.

Räisänen kertoo Iltalehdelle, että Brittien ja USA:n Big Brothereiden taloissa on käytetty sisustuselementteinä satuhahmoja ja fantasiaideoita, taloissa on ollut outoja objekteja tai sisustuksen teemana on ollut Liisa Ihmemaassa. Iltalehden mukaan talosta löytyvät kuitenkin normaaliin asumiseen kuuluvat vessat, suihkut ja keittiö.

Sisustuksen yllätyksettömyyden lisäksi viime vuonna törmättiin teknisiin ongelmiin uuteen tiloihin muuttaneessa talossa. Alkukautta riivasivat sähkökatkot, jotka häiritsivät lähinnä 24/7-lähetystä ja vesiputkiongelmat, jotka värjäsivät veden ajoittain keltaiseksi. Loppukaudesta kylmyys yllätti talon ja asukkaat joutuivat hytisemään sisätiloissakin. Näistä ongelmista Räisänen ei puhunut Iltalehden haastattelussa, mutta toivottavasti tarvittavat korjaukset taloon on tehty ja ratkaisut ongelmiin löydetty.

Iäkkäämpää väkeä taloon?

Tulevista asukkaista Räisänen toteaa Iltalehdelle, että hakijoita on ollut viisi kertaa aikaisempaa enemmän nettihaun ansiosta. Nettihaun ansiosta myös iäkkäämpää väkeä on ollut hakijoiden joukossa aiempaa enemmän, kertoo Räisänen. Räisäsen mukaan entisiä asukkaita ei tulla talossa näkemään, vaikka muutama "vanha" yritti jopa hakea taloon uudestaan.

Alkavan kauden asukaskatras on Räisäsen mukaan koossa. Tulevista asukkaista puolet on etelän isoista kaupungeista, puolet muualta.  BB:tä on kritisoitu asukasvalinnoissa paitsi asukkaiden nuoruudestaan, myös Helsinki-keskeisyydestä. Pääkaupunkiseudulta yleensä nähdäänkin paljon asukkaita, joka usein tietää vielä sitä, että monet asukkaat tuntevat toisensa jo entuudestaan. Tätäkään BB-fanit eivät ole katsoneet hyvällä.

Tämän vuoden Big Brother käynnistyy elokuun lopussa. Räisänen paljasti Iltalehdelle, että kauden käsikirjoituksen laatiminen aloitettiin tämän vuoden helmikuussa. Räisänen pitää kauden starttia tärkeänä, sillä silloin katsojat koukutetaan ohjelman pariin, jos koukutetaan. Tehtäviä Räisänen pitää tärkeänä elementtinä, sillä niissä testataan asukkaiden fyysisiä ja henkisiä voimavaroja. Seksiä on luvassa entiseen tapaan, mutta Räisänen pitää merkittävämpänä sitä, miten sänkyyn päädytään kuin mitä siellä tehdään.

Iltalehden haastattelussa oli mitä ilmeisimmin tyytyväisyyttä huokuva BB-tuottaja. Se, mikä on mainospuhetta ja kuinka paljon, sille on katetta, selviää muutaman viikon kuluttua. Kamerat käynnistyvät talossa ja lähetys 24/7-palvelussa tiistaina 30. elokuuta. Subilla jälkilähetystä Kickoffista ja koostetta ensimmäisen illan tapahtumista voi seurata keskiviikkona 31. elokuuta kello 21 alkaen.

Lue Mikko Räisäsen haastattelu Iltalehden sivuilta (16.8.2011)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.