Janican synttäreiden salasuunnittelua avaruuslennon lomassa

Viikkotehtävän ohessa suurin osa asukkaista sai salatehtävän suunnitella Janican syntymäpäiviä. Itse viikkotehtävässä asukkaat suorittivat ensimmäisen avaruuskävelyn ja näytteiden haun.

Maanantaina Janica, Netta, Mikael ja Ben pääsivät astronauteiksi avaruuslennolle BB-talon lisähuoneeseen. Lisähuoneeseen on rakennettu avaruusalus, jossa nelikko viettää aikaansa viikkotehtävän ajan. Kahden asukkaan on lennettävä alusta aina, kun alus on liikkeessä. Astronauttien tehtäviin kuuluu lisäksi näytteiden haku kaukaisilta planeetoilta.

Maahan johtokeskukseen jääneet Tanja, Suvi ja Sebastian ovat saaneet rauhallisesti olla toistensa seurassa ja pääasiassa keskustella toistensa kanssa. Välillä he ovat saaneet ottaa yhteyttä avaruusalukseen, mutta heidän hommansa on ollut helppoa, kuten Big Brother hieman lupailikin. Johtokeskuksessa on saanut nukkua myös kunnon yöunet.

Avaruusaluksessa unet ovat jääneet vähiin lentovuorojen vuoksi. Nukkumisajat ovat usein olleet vain puolen tunnin luokkaa kerrallaan. Väsyttävästä tehtävästä huolimatta astronauteilla oli tehtävänään myös avaruuskävelyt. Näillä kävelyillä kerätään planeetoilta näytteitä pareittain kuumissa avaruuspuvuissa ja -kypäröissä.

Ensimmäinen avaruuskävely osui Benin ja Janican kohdalle tiistaina. He saivat tehtäväkseen kerätä 350 g kivinäytteitä kiviplaneetta Kyrkmœnilta. Niitä ei saanut kerätä liikaa, jottei tulisi ylipainoa avaruusalukseen. Toisaalta liian vähänkään ei saanut kerätä, jottei tutkimus epäonnistuisi liian pienen näytemäärän vuoksi. Näytteiden keräämistä vaikeutti varusteiden aiheuttama kuumuus ja kypärän visiirin huurustuminen.

Janica saa synttärinsä

Avaruuslento keskeytyi toisen kerran, kun ilmoitti, että avaruusalus oli kokenut matkan aikana vaurioita. Mikaelin ja Netan oli lähdettävä tarkistamaan ja korjaamaan mahdollisia vaurioita. Huoltoryhmä kuitenkin pysäytettiin matkalla aluksesta ulos johtavasta putkesta, koska johtokeskuksen asukkaille oli kerrottu, että he saavat salatehtävän.

Johtokeskuksen asukkaat yhdessä Mikaelin ja Netan kanssa saivat salatehtäväksi suunnitella Janican syntymäpäivät. Janica täyttää 31 vuotta tämän viikon torstaina, mutta BB ei ole julkistanut juhlien tarkkaa ajankohtaa. Salatehtäväporukan piti suunnitella juhliin ohjelmaa ja muut järjestelyt, kuten millaista rekvisiittaa tarvitaan ja Janican lahjoja.

Visionäärit suunnittelivat tuleville synttäreille musiikkiesityksiä, leikkejä ja monenlaisia kauneushoitoja sekä hiusten värjäystä. Jopa esiintyjän tilaamista ja ilotulitusta pohdittiin. Sebastian kirjasi asukkaiden ehdotuksia paperille ja BB piti monia asukkaiden ehdotuksia toteuttamiskelpoisina. Asukkaiden toiveissa, että synttärit alkaisivat jo jonkun päivän aamusta, mutta BB ilmoitti, että juhlat alkavat alkuillasta tällä viikolla.

Suunnittelun ajaksi BB oli toimittanut asukkaille varastohuoneeseen hieman alkoholia ja herkkuja ja lisäksi asukkaille annettiin lupa mennä porealtaaseen. Asukkaat huijasivat suunnittelun ajan Beniä, joka oli Janican kanssa lisähuoneessa. Radioyhteydellä Beniä huijattiin Mikaelin ja Netan suorittavan korjaustoimenpiteitä ja huijaus meni täysillä läpi. Janica nukkui koko "huollon" ajan.

Kun suunnittelu päättyi ja Mikael ja Netta palasivat alukseensa, he paljastivat vähän ajan kuluttua synttärisuunnitelmat Benille. BB oli käskenyt ottaa Benin mukaan juoneen. Paljastuksen aiheuttamat supinat suututtivat heränneen Janican ja hän luuli, että hänen selän takanaan puhutaan jälleen pahaa. Erityisesti nainen suuttui Benille, koska Ben oli ehdottanut seuraavaa avaruuskävelyä hänen ja Mikaelin kanssa salatehtävästä keskustellakseen, vaikka olisi ollut Janican vuoro. Janica ja Ben saivat kuitenkin sovittua kiistansa hetkeä myöhemmin.

Janica ei ole tietoinen synttärisalatehtävästä, eikä sitä saa paljastaa hänelle. Muut asukkaat eivät ole tietoisia siitä, että Janica on suunnitellut omia synttäreitään BB:n kanssa kahdestaan. Tai ainakin BB antaa niin ymmärtää. Ilmeisesti oikeat synttärit ovat tulossa salatehtävän kautta ja BB vain hämää Janicaa muka suunnittelemalla Janican kanssa synttäribileitään.

Salatehtävä jatkuu aina synttäreihin saakka. Myös viikkotehtävän suoritus on yhä käynnissä. Viime yönä astronautit joutuivat lentämään koko yön manuaaliohjauksella, mutta täksi yöksi BB antoi luvan lentää automaattiohjauksella, joten kaikki pääsivät nukkumaan. Tosin aluksessa on vain kaksi makuupaikkaa (suksiboksit) ja loput kaksi joutuvat nukkumaan pilotin ja radistin tuoleilla ohjaamossa.

Lue tiistain tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Ensimmäinen näytteidenkeräys
Kiviplaneetta Kyrkmœn näytteet
Välilasku
Salatehtävä: Alipaineistettu yliäänihiukkaskiihdytinputki vuotaa

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.