Matka avaruuden tutkimusmatkalle alkoi

BB-taloon saatiin neljä astronauttia kuntotestin perusteella. Asukkaat pääsevät uudessa viikkotehtävässä tutkimaan kartoittamatonta avaruutta.

Asukkaiden kunto joutui testiin heti viikon aluksi. Viikkotehtävää varten asukkaiden piti polttaa kaloreita. Asukkaille ei paljastettu vielä tässä vaiheessa uutta viikkotehtävää, mutta heille ilmoitettiin, että eniten kaloreita polttaneet asukkaat "pääsevät viikkotehtävän aikana korkealle". Big Brotherin ilmaisu pohdiskelua viikkotehtävän luonteesta asukkaiden keskuudessa.

Kaloreita poltettiin pelikonsolin kuntoilupelillä. Jokainen asukas joutui suorittamaan kuusi lajia, jotka jokaisessa oli kaksi suoritusta. Parempi suoritus jäisi voimaan.

Kuntotestissä nähtiin paljon itsensä likoon laittamista. Janica ja Netta ottivat testin asenteella ja Mikael ei halunnut olla naisia huonompi. Beniä hieman harmitti, ettei hän mielestään onnistunut kunnolla. Suvi sen sijaan sortui valittamaan lukuisia vaivojaan ja oli ihan loppu testin päätyttyä. Tanja poti testin jälkeen huonoa oloa annettuaan kaikkensa.

Parhaiten kuntotestistä suoriutuneet pääsevät BB-astronauteiksi "avaruuslennolle". BB-talon lisähuoneeseen on rakennettu avaruusalus, jolla lennot lennetään. Kuntotestin perusteella astronauteiksi valittiin Janica, Netta, Ben ja Mikael. Muut asukkaat jäivät maahan johtokeskukseen.

Eristys avaruusalukseen ja johtokeskukseen

Viikkotehtävä pääsi käyntiin maanantaina illalla. BB kertoi jaon avaruusaluksen ja johtokeskuksen välillä. Avaruuslennolle päässyt nelikko sai varastohuoneesta puvut lentoa varten. Pian tämän jälkeen astronautit saivat siirtyä alukseensa ja lento lähti liikkeelle lähtölaskennan jälkeen.

Astronauttien on huolehdittava avaruusaluksen lentämisestä. Aluksen ohjaajana ja radistina on oltava kaksi asukasta ja heidän on oltava aina paikalla. Ohjaajan on pidettävä toinen käsi ohjauskepillä ja toinen käsi napilla tai muuten tulee hälytys. Radistin on pidettävä tarvittaessa puhelinyhteyttä avaruusaluksen ulkopuolelle, mm. johtokeskukseen.

Avaruuslennolla tehtäviin kuuluu kerätä näytteitä kaukaisilta taivaankappaleita. Näytteitä kerätään avaruuskävelyillä, joita varten astronauteille on varattu avaruuspuvut. Avaruuskävelyjen aikana radisti on yksisuuntaisessa radioyhteydessä avaruuskävelyjä suorittaviin asukkaisiin. Ruokana astronautit saavat ilmakuivattuja ruokia muoviin pakattuna, joita he saavat "ilmalukosta" aina, kun BB niin ilmoittaa. "Ilmalukko" on oikeasti lisähuoneessa oleva ovi, joka johtaa kamerakäytävään.

Maan johtokeskukseen jäivät Suvi, Tanja ja Sebastian. Heidän roolinsa tehtävässä ei ole vielä selvillä, mutta heidät komennettiin pihalle pian avaruuslennon alettua. Päästyään takaisin sisälle, taloon oli ilmestynyt muovilla katettu käytävä ja valvontapöytä monitoreineen.

Johtokeskuksen asukkaiden on pidettävä yhteyttä astronautteihin "satelliittipuhelimen" välityksellä. Kommunikaatio saa olla vain BB:n antamia käskyjä, eikä mitään ylimääräistä sallita ellei BB muuta ilmoita. Tehtävä ei ole kovin vaativa BB:n ilmoituksen mukaan.

Taloon tulleeseen käytävää käytetään astronauttien avaruuskävelyihin. Vain astronautit saavat mennä pihalle "avaruussäteilyn" takia ja käyttää lisähuonetta. Astronauttien ja johtokeskuksen välinen kommunikaatio on sallittu ainoastaan puhelinyhteyden välityksellä, eikä sitä sallita astronauttien liikkuessa käytävässä. Johtokeskuksen asukkaat saivat siistit vaatteet, joita heidän on käytettävä viikkotehtävän ajan.

Viikkotehtävä onnistuu, jos asukkaat toimivat annettujen ohjeiden mukaan, suorittavat annetut tehtävät ja kaukaisilta taivaankappaleita saadaan tuotua tarpeeksi näytteitä. Asukkaat lähtivät viikkotehtävään 99:n vedonlyöntiprosentilla.

Kuntotestin tulokset (poltetut kalorit):

Nimi

Yritys 1

Yritys 2

Netta

59,6

145,2

Suvi

82,9

128,2

Ben

86,4

152,4

Janica

94,8

156,1

Sebastian

115,7

67,5

Tanja

87,2

87

Mikael

154,7

166,1

Lihavoituna merkityillä tuloksilla päästiin avaruuslennolle astronauteiksi.

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Kuntotestin tulokset
Viikkotehtävän tehtävänanto
Ohjeistus johtokeskuksessa työskentelyyn

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.