Neljäs viikkotehtävä on valeviikkotehtävä

Ninjat valtasivat BB-talon viikkotehtävän muodossa. Asukkaat eivät kuitenkaan tiedä, että kyseessä on valeviikkotehtävä ja varsinainen viikkotehtävä on salatehtävä ja vastasalatehtävä.

Asukkaat saivat kuulla maanantaina päivällä uuden viikkotehtävänsä. Tehtävänannon mukaan heidän piti laskea viikkotehtävän aikana näkemänsä ninjat ja vastata myöhemmin viikolla ninjoista tekemiinsä havaintoihin. Viikkotehtävä onnistuu, jos he vastaavat kysymyksiin oikein ja suorittavat viikkotehtävään liittyvät päivätehtävät.

Ninjoja näkyy talon televisioissa ja myös fyysisesti talossa. Taloon oli tuotu yksi ylimääräinen televisio makuuhuoneeseen. Asukkaat päättivät, että vahditaan televisioita vuoroissa yötä päivää. Heti alkuunsa Big Brother näytti lyhyitä pätkiä, joissa ninjat esiintyivät eri liikkeitä tehden ja siansaksa-japania puhuen.

Televisioninjojen lisäksi terassilla vilahti yksi ninja. Tupakalle pyrkimässä ollut Suvi pelästyi pahanpäiväisesti, kirkaisi ja juoksi kauemmaksi ovesta. Muut asukkaat tulivat oven taakse katsomaan, mitä tapahtui, mutta kovin pitkäksi aikaa ei ninja jäänyt tuijoteltavaksi.

Ninjojen määrän laskeminen tuotti jonkin verran vaikeuksia, eikä muutaman tunnin jälkeen oltu ihan varmoja oikeasta määrästä. Tilannetta ei helpottanut, että asukkaat missasivat ainakin yhden television aukiolon lähes kokonaan. Asukkaat löivät viikkotehtävän 99:n vedonlyöntiprosentilla.

Salatehtävät varsinainen viikkotehtävä

BB on kuitenkin huijannut asukkaita viikkotehtävän suhteen. Ninja-viikkotehtävä on valeviikkotehtävä, eikä siis ratkaise asukkaiden viikkobudjettia. Todellinen viikkotehtävä on salatehtävä ja siihen liittyvä vastasalatehtävä.

Salatehtävässä yhden asukkaan on piilotettava taloon oikeaa rahaa niin, ettei jää siitä kiinni ja rahoja ei löydetä. Vastasalatehtävässä toisen asukkaan on löydettävä piilotetut rahat. Jos salatehtävä onnistuu, viikkotehtävä onnistuu. BB valitsi salatehtävän suorittajaksi Salarin, mutta vastasalatehtävän tekijä ei ole vielä tiedossa.

Salar sai kuulla hetki sitten salatehtävästään. Hänelle kerrottiin päiväkirjahuoneessa tämän viikon viikkotehtävän luonne ja salatehtävä. Tulleessaan ulos pk-huoneesta, Salar sepitti asukkaille tarinan pk-huoneessa olleista ninjoista, joista hän epäili toisen olevan hänen kaverinsa. Kyseessä oli salatehtävän peitetarina.

Muut asukkaat uskovat yhä tekevänsä ninjoen pongausta viikkotehtävässä ja huijaus meni ainakin alussa täydellisesti läpi. Asukkaat muistivat lisätä Salarin pk-huoneessa näkemänsä ninjat ninjojen määrään. Yllättyneet asukkaat innostuivat Salarin kertomuksesta ja halusivat kuulla kaiken, mutta osan tapahtuneesta - ja varsinkin totuuden - Salar piti visusti omana tietonaan.

Asukkaat olivat suljettuna pihalle, kun Salar selitti näkemäänsä. Salar piilotti osan rahoista pihalle ja jatkoi piilottamistaan asukkaiden päästyä takaisin sisälle. Heti ensitöikseen Salar piilotti rahojaan mm. kenkiinsä, makuuhuoneen laatikoihin ja kylpyhuoneen kaappiin. Hänellä oli ankara mietintä päällä, mihin paikkoihin rahoja piilottaisi.

Salarin salatehtävä ratkaisee siis viikkotehtävän, mutta hän ei tiedä, että myöhemmin joku toinen asukas saa vastasalatehtävän.

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Ninjat-valeviikkotehtävän tehtävänanto
Salatehtävien tehtävänanto

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.