Naiset toimivat äänien tahtiin ensimmäisessä viikkotehtävässä

Tämän kauden ensimmäinen viikkotehtävä saatiin käyntiin tiistaina, joka on pitkälti naisten vastuulla. Viikkotehtäviin on täksi kaudeksi tullut myös sääntömuutoksia.

Toinen BB-päivä meni pitkälle iltapäivään rauhallisissa merkeissä. Lopulta Big Brother toimitti asukkaille kahdesti postia, joista ensimmäinen koski viikkotehtävien sääntömuutosta. Aiemmin asukkaat ovat lyöneet vetoa viikkotehtävien onnistumisesta, mutta tällä kaudella tämä on historiaa.

Tällä kaudella asukkaat saavat viikkotehtävän päätteeksi palkinnon, joka on kultainen, hopeinen tai pronssinen palkinto. Enää ei siis valita vedonlyöntiprosenttia ja tehtävien suorituksesta riippuu, minkä tason palkinnon asukkaat saavat viikon päätteeksi. Koska vedonlyöntiprosenttia ei ole, ei ole myöskään viikkobudjettia ja ruokatarvikkeet BB toimittaa asukkaille viikkotehtävän onnistumisen perusteella.

Kultainen palkinto on paras palkinto, jota kannattaa tavoitella. Kultaisen palkinnon saaminen tietää ylellisyyksiä. Pronssinen palkinto on kaikkein huonoin, jota ei BB:n mukaan missään tapauksessa kannata saada. Hopeinen palkinto on jotain kultaisen ja pronssisen väliltä.

Asukkaat olivat yhtä mieltä, että kulta on heidän tavoitteensa. Pian BB:n tiedotuksen jälkeen asukkaat saivat tietää ensimmäisen viikkotehtävänsä. Ensimmäisellä viikolla talon naiset joutuvat reagoimaan ääniin, joita BB soittaa taloon aika ajoin. Ääniin liittyy jokin liike tai ääni, mikä pitää suorittaa välittömästi. Miesten ei tarvitse suorittaa näitä tehtäviä.

Miehet toimivat tehtävässä poliiseina, jotka valvovat, että naiset suorittavat tehtävät oikein. Mikäli joku naisista tekee virheen, tulee siitä merkintä liitutauluun hänen nimensä kohdalle. Kun asukkaalle tulee kolme virhettä, joutuu hän kantamaan viikkotehtävän loppuun kahta kahvakuulaa käsissään aina liikkuessaan.

Mikäli kahvakuulat unohtuvat jonnekin, siitä seuraa lisärangaistus. Kahvakuulien kantajat eivät enää osallistu viikkotehtävään, eli he eivät tee äänimerkkien määräämiä tehtäviä. Miehet valvovat myös kahvakuulien kantamista. Mikäli miehet eivät suorita poliisin tehtäviään kunnolla, siitä seuraa naisille rangaistus.

Viikkotehtävä onnistuu, jos vähintään kolme naista on ilman kahvakuulia viikkotehtävän päättyessä. Tehtävän onnistumiseen vaikuttaa naisten suoriutuminen äänimerkkitehtävistä ja kahvakuulien kantamisessa.

Viikkotehtävän aluksi BB soitti taloon äänimerkit, jotta asukkaat tunnistaisivat ne ja yhdistäisivät ne tehtäviin. Kertakuuleman jälkeen viikkotehtävä käynnistyi ja pian asukkaat saivat suorittaa tehtäviä käytännössä. Alkuvaiheessa tuli äänten sarja, joka tuotti poliiseille ongelmia, suorittivatko kaikki naiset tehtävät oikein.

Alun ongelmien vuoksi BB otti poliisit puhutteluun päiväkirjahuoneeseen ja neuvonpidon jälkeen oli liitutauluun ilmestynyt kolme virhettä Iidalle. Poliisit eivät saaneet kertoa, oliko Iida heidän valintansa vai tekikö Iida todella nuo virheet. Virheiden vuoksi Iida sai kannettavakseen kahvakuulat varastohuoneesta.

Iida sai valita 4, 6 tai 8 kg:n kuulat ja nainen valitsi keskimmäiset. Iida ei ollut pahoillaan rangaistuksestaan, vaan hän oli pikemminkin hihkunut ja toivonut kuulia itselleen tehtävän alussa. Vähän myöhemmin Iida jopa harmitteli, ettei ollut ottanut niitä raskaimpia kuulia.

Viikkotehtävän suoritus alkoi leppoisissa merkeissä. Siitä ei ole vielä tietoa, kuinka kauan viikkotehtävä kestää.

Äänimerkit ja toimintaohjeet ovat:

1. Ovikello - Pyrähdysmäinen tanssi.
2. Norsu – Tee kolme punnerrusta.
3. Töötti – Halaa kaikkia muita asukkaita.
4. Avaruuspyssy – Jokaisen on liikuttava konttaamalla toiseen huoneeseen.
5. Keijukellot - Vaihda paitaa jonkun toisen asukkaan kanssa.
6. Bojoing - Huuda oma nimesi mahdollisimman lujaa.

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Big Brother tiedottaa: Palkinnot
Viikkotehtävä: Äänireagointi

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.