Nino kävi julkistamassa viikkotehtävän tuloksen, myös Elisabet ja Mari vierailivat BB-talossa

Kolmanneksi viimeisen viikon viikkotehtävä Kultainen klassikko tuli päätökseen torstaina. Viikkotehtävän tuloksen julkistus tapahtui yllättävällä tavalla, kun Nino kävi viemässä tiedon talon asukkaille.

Pitkin viikkoa aikaisempien kausien asukkaat ovat käyneet nykyisten asukkaiden kanssa suorittamassa edellisten kausien viikkotehtäviä päivätehtävämuodossa. Maanantaina talossa vieraili kausien 2007 ja 2011 asukkaita, tiistaina 2008 ja 2009 asukkaita ja keskiviikkona asukkaita kausilta 2005 ja 2006.

Tänään oli vuorossa ainoa jäljellä ollut päättynyt kausi, eli 2010. Talossa vieraili kaikkiaan kolme entistä asukasta. Päivätehtäväksi kaudelta 2010 valikoitunutta Kaukaiset maat tulivat nykyisten asukkaiden kanssa suorittamaan Elisabet ja Mari.

Elisabet tuli iltapäivästä ison makuuhuoneen varauloskäynnin kautta kenenkään huomaamatta. Kuin muina naisina Elisabet lampsi olohuoneeseen talon asukkaiden luokse. Lähes välittömästi halausten jälkeen Big Brother antoi asukkaille päivätehtävän. Asukkaiden piti pelata pétanqueta Elisabetin kanssa ja vetää lipputankoon sen maan lippu, jonka kansallislaulu soitettaisiin talossa.

Pétanque-peliin asukkaiden piti valita yksi asukas Elisabetia vastaan ja tämän asukkaan piti voittaa Elisabet. Asukkaat valitsivat Tean Elisabetia vastaan. Kun Elisabet kuuli, että Tean suoritus vaikuttaa viikkotehtävään, alkoi Elisabet pelata tahallaan huonosti. Viikkotehtävän osalta näytti kuitenkin pahalta, sillä suuri osa kansallislauluveikkauksista meni pieleen, eivätkä asukkaat tunnistaneet esimerkiksi Ranskan kansallislaulua.

Elisabetin poistuttua talosta, seuraava vieras oli samalta kaudelta Mari. Asukkaat olivat Elisabetin aikana saaneet tarpeet ranskalaista päivällistä varten ja he tarjosivat Marille viiniä. Myös kansallislaulujen soittaminen jatkui, mutta menestys ei juurikaan parantunut, vaikka Mari tunnistikin Kazakstanin vanhan kansallislaulun. Tommi Tosin veikkaili, että Mari oli saanut vinkkiä jostakin tehtävää varten.

Marikaan ei kovin kauaa saanut olla BB-talossa ennen kuin hän joutui poistumaan. Päivätehtävä jatkui kuitenkin Marin poistumisesta huolimatta. Viimeisenä kansallislauluna BB soitti Suomen Maamme-laulun, mutta asukkaat pähkäilivät, oliko sittenkin kyseessä Viron kansallislaulu. Tean ja Tommin vastustuksesta huolimatta asukkaat vetivät salkoon Viron lipun. Pian Maamme-laulun jälkeen BB ilmoitti viikkotehtävän päättyneeksi.

Asukkaat jäivät odottamaan viikkotehtävän tulosta, joka tulikin yllättävällä tavalla. BB oli kutsunut asukkaat sohvalle ja BB jo kuulutti "Olette voittaneet...", kun häätöovi aukesi. Taloon asteli kausilta 2009 ja 2010 tuttu Nino, jolla oli kädessään kirjekuori. Halausten jälkeen Nino asettui sohvaryhmän edustalle ja mies luki kirjeestä viikkotehtävän tuloksen.

Asukkaat olivat onnistuneet lähes kaikissa viikkotehtävissä. Pahiten meni pieleen lippujen ja kansallislaulujen yhdistäminen, joista vain puolet meni oikein. Tuloksen julkistuksen yhteydessä asukkaat saivat kuulla myös viimeisen kansallislaulun olleen Maamme-laulun. Ninon päästyä kirjeen loppuun, hän paljasti, että asukkaat olivat voittaneet kultaa.

Ninon luettua tuloksen, asukkaat riemastuivat ja he ottivat Ninon mukaan voitonjuhliin. Varastohuoneesta paljastui paljon herkkuja ja ruokaa ja tupakoitsijoille tärkeää tupakkaa. Iidalle, talon ainoalle tupakoimattomalle, ei tosin näyttänyt olevan mitään extraa, kuten ei ollut viime viikollakaan. Joka tapauksessa hyvä tunnelma valtasi BB-talon ja asukkaat pääsivät hetkeksi rupattelemaan Ninon kanssa.

Rentoutuneessa ilmapiirissä Nino oli talossa puolisen tuntia, jonka jälkeen miehen oli poistuttava. Asukkaat jäivät haikeana muistelemaan Ninoa ja muita viikon varrella talossa käyneitä entisiä asukkaita.

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Kultainen klassikko, päivätehtävä 7: Kaukaiset maat
Viikkotehtävä: Kaukaiset maat (kausi 2010)
Viikkotehtävä: Kultainen klassikko

Lue tehtävien kulusta sivustollamme
Positiivisuus oli viimeisen radiolähetyksen aiheena
Alkukausien asukkaita talossa, käyttäytyminen radio-ohjelman aiheena (14.11.2012)
Iida ja Tero kävivät vierailulla talossa, miehet pääsivät radioon (13.11.2012)
Teija, Iida ja Tea aloittivat suorat radiolähetykset BB-talosta (12.11.2012)
Vanhat viikkotehtävät ja vanhat asukkaat tekevät paluun BB-taloon (12.11.2012)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.