Suomen BB:n jatko vaakalaudalla

Suomen kahdeksas Big Brother päättyy viikon kuluttua Finaaliin. Vielä on kuitenkin epäselvää, jatkuuko BB Suomessa vielä tulevaisuudessa.

Iltalehti uutisoi tällä viikolla, että neuvottelut Suomen BB:n jatkosta ovat vielä kesken. Subin vastaavan tuottajan, Pete Paavolaisen mukaan kyse on rahasta. Iltalehden haastattelussa Paavolainen totesi, että BB on kallein tv-tuotanto ja sen täytyy olla kannattavaa Subille. Sitä Paavolainen ei paljastanut, tuottaako BB tällä hetkellä voittoa.

BB:tä on pian tehty kahdeksaa kautta ja joka vuosi olisi ohjelmaan tuotava jotain uutta, jotta katsojien mielenkiinto säilyisi. Tätä painotti myös Paavolainen ja hän halusi Iltalehden mukaan lisää draamaa taloon. Subilla on varmasti huomioitu tämän kauden laskevat katsojaluvut, mutta ainakin Paavolaisen mukaan kanava on tyytyväinen tähän kauteen.

Nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että viikon päästä Finaalissa emme saa vielä vahvistusta BB:n jatkolle. Neuvottelujen kestosta ei vastaava tuottaja Paavolainen uskaltanut luvata Iltalehdelle mitään. Neuvottelut voivat kestää mitä tahansa muutamasta päivästä vaikkapa pariin kuukauteen. Sen Paavolainen totesi Iltalehden haastattelussa, että jos BB Suomessa jatkuu, se on tavallinen BB, eikä esimerkiksi julkkis-BB.

Subin kannalta BB on varmasti iso imagollinen kysymys, sillä niin paljon Sub koetaan Suomen BB:n kotikanavana. Formaatista luopuminen olisi iso kynnys. Onhan nähty, että kanavat ovat valmiit imagon takia kestämään jonkin verran tappioita, ennen kuin jostain tärkeästä luovutaan. Yksi tällainen esimerkki oli MTV3:n NHL-lähetykset 90-luvulla, mutta BB:n kohdalla on toki kyse eri suuruusluokasta.

Katsojan näkökulmasta vaikuttaa siltä, että tuotanto on pahasti leipääntynyt. Lähes sama ydinporukka on tehnyt BB:tä kakkoskaudesta lähtien ja jälki on ollut epätasaista. Välillä on onnistuttu tekemään loistavaa jälkeä, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana ei ole viime kautta lukuun ottamatta paljon hurraa-huutoja ollut.

Nyt voisi olla hyvä paikka henkilöstötuuletukseen, jos BB saa Subilla jatkoa.

Lue Pete Paavolaisen haastattelu Iltalehden nettisivuilta (21.11.2012)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.