Asukkaista vankeja BB-vankilaan – viikkotehtävän häviäjät suoraan häätöäänestykseen

Joitakin asukkaita kohtaa kova kohtalo tällä viikolla. Kahdeksannen viikon viikkotehtävän seurauksena osatehtävien hävinneet asukkaat joutuvat tämän viikon häätöäänestykseen.

BB-talossa ei ole tällä viikolla järjestetty nimeämisiä ja siihen on selkeä syy. Big Brother on päättänyt, että tällä viikolla häätöäänestykseen joutuvat asukkaat määräytyvät viikkotehtävän perusteella. Toinen syy poikkeukselliseen käytäntöön on ensi viikolla alkava Operaatio syysmyrsky, johon Big Brother haluaa neljä vapaaehtoista asukasta.

Viikkotehtävässä asukkaat elävät sunnuntaihin saakka BB-vankilassa, jossa yksi asukkaista on autoritäärinen pomo ja loput vankeja. Kartanolla ja Kellarilla on kummallakin oma pomo, jolla on johdettavanaan kuusi vankia. Asukkaat saivat päättää oman joukkueensa pomon. Pomolla on erityisoikeuksia, kuten esimerkiksi joukkueensa käskyttäminen. Lisäksi pomo saa tarvittaessa tehdä päätöksiä joukkueensa sisällä ja hänellä on myös muita erityisoikeuksia.

Asukkaiden on suoritettava viikkotehtävän aikana osatehtäviä, joiden voittaja saa viikkotehtävän loppuratkaisuun vaikuttavan palkinnon. Viikkotehtävän häviäjille on luvassa tiukka paikka, joka tarkoittaa häätöäänestykseen joutumista. Viikkotehtävän lopputulokseen vaikuttaa myös se, kumman joukkueen vangit käyttäytyvät paremmin.

Osatehtäviä varten kummatkin joukkueet valitsevat toisesta joukkueesta kolme asukasta niitä suorittamaan. Tehtävien suorittajia kutsutaan tuomituiksi, joita tulee siis kuusi. Osatehtäviä on kolme, joten heistä kolme joutuu häätöuhan alle. Jos joukkue valitsee suorittajaksi toisen puolen pomon, joutuu toinen joukkue valitsemaan uuden pomon keskuudestaan.

Häätöuhan alle joutuvat asukkaat päätetään hävinneen joukkueen sisällä. Jos joukkueessa ei päästä yhteisymmärrykseen, kuka tuomituista laitetaan häätöäänestykseen, päätöksen tästä tekee joukkueen pomo. Vastaavasti voittaneesta joukkueesta saa aina yksi asukas tehtävää kohden suojan häätöäänestykseltä, jonka valitsevat voittaneen joukkueen asukkaat. Häätöäänestykseen joutuvat asukkaat ovat selvillä sunnuntaihin mennessä.

Hävinneen ja voittajan joukkueen valitut asukkaat eivät enää saa osallistua jäljellä oleviin viikkotehtävän osatehtäviin. Lopulta siis kolme asukasta joutuu häätöäänestykseen. Miten tämä vaikuttaa tuleviin Operaatio syysmyrsky -valintoihin, on vielä epäselvää.

Pomoksi Kartanon puolelle valittiin Tuulikki ja Kellarin puolelle Jonna. Kummallakaan puolella valinta ei ollut helppo. Kartanossa Tuulikin valinnan jälkeen monella asukkaalla oli vaikea niellä pomovalintaa. Kellarissa käytiin pitkällinen vääntö pomosta ja suurelta osin Jonathanin junttaamana saatiin Jonna valittua Kellarin pomoksi.

Häätöäänestykseen välttämisen lisäksi viikkotehtävän voittaja saa normaaliin tapaan valita, kummalla puolella BB-taloa se asuu ensi viikolla.

BB-talossa ei ole perinteisiä nimeämisiä tällä viikolla (15.10.2014)

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
BB-viikkotehtävä: Häkkilinnut
BB-viikkotehtävä: Häkkilinnut, osa 2
Erikoisjuoni BB-nimeämisissä: Osatehtävän häviö tarkoittaa häätöuhkaan joutumista!

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.