Kauneuskilpailu Kartanon ja Kellarin välillä viikkotehtävässä

Viikkotehtävän teema on tällä viikolla kauneus. Kartano ja Kellari kilpailevat kauneuteen liittyvissä tehtävissä, jotka ratkaisevat, kummalla puolella BB-taloa asukkaat asuvat ensi viikolla.

Asukkaiden on viikkotehtävän aikana pukeuduttava parhaimpiinsa aamusta iltaan. Lisäksi osatehtävissä asukkaat ansaitsevat kukkia, joiden määrä ratkaisee viikkotehtävän lopputuloksen.

Jokainen kukka on pisteen arvoinen. Kukat ovat oikeita, joten ne on myös pidettävä hengissä viikkotehtävän ajan, sillä pisteen saa vain niistä kukista, jotka ovat sunnuntaina hengissä. Viikkotehtävään liittyy myös jatkuva tehtävä, jossa asukkaiden on oltava paikoillaan poseerausasennossa musiikin soidessa. Jos asukas ei poseeraa, voi joukkue menettää kukkia.

Viikkotehtävä aiheutti erilaisia reaktioita. Naiset ja Joni olivat pääsääntöisesti innoissaan tästä tehtävästä. Jarno ei puolestaan innostunut ollenkaan, eikä hänellä ollut mielestään hyviä vaatteita. Jarno kieltäytyi ottamasta muilta asukkailta vaatteita lainaan, koska hän ei omasta mielestään tuntisi oloaan mukavaksi niissä.

Ensimmäisen osatehtävän alku oli helppo. Asukkaiden piti pukeutua parhaimpiinsa ja esitellä lookinsa. Tehtävässä asukkaiden piti omalla vuorollaan nousta mallimaisesti seisomaan ja esitellä asunsa. Asulla oli iso merkitys, sillä sen muistaminen oli tärkeää toisessa osatehtävässä.

Osatehtävä jatkui pian. Jatkotehtävässä asukkaiden piti ensin riisuutua alusvaatteisilleen, sen jälkeen pukeutua mahdollisimman nopeasti ja lopuksi riisua jälleen alusvaatteisilleen yksi vaatekappale kerrallaan. Viimeisessä osassa Big Brother hyväksytti asun, oliko se oikea ja oikein puettu.

Tehtävässä olivat pareittain vastakkain Kellarin ja Kartanon asukkaat ja riisuutuminen kellotettiin. Joukkueiden yhteisaika ratkaisi osatehtävän tuloksen. Tarkastuksessa jokaisesta hyväksytystä vaatekappaleesta saa pisteen. Koska asukkaita oli pariton määrä, Big Brother määräsi Tuulikin viimeiseksi osallistujaksi, mutta hän sai valita itselleen parin omalla vuorollaan.

Osatehtävä aiheutti kritiikkiä naisten keskuudessa. Naisia harmitti, että he joutuivat riisumaan itsensä alusvaatteisiilleen. Osa asukkaista uhkasi jopa kieltäytyä tehtävästä, mutta loppujen lopuksi kaikki suorittivat tehtävän. Esimerkiksi Anna oli aluksi ehdottomasti kieltäytymässä, mutta kanta pehmeni pikku hiljaa, kun nainen sai kuulla, että saa olla myös bikineissä.

Kellari hallitsi toista osatehtävää, sillä seitsemästä parista Kellari voitti neljä. Viimeisessä parissa Tuulikki voitti Annan parilla minuutilla, mutta kaksi muuta voittoa olivat yhteensä vain noin kymmenen sekuntia. Sen sijaa Kellari voitti Kartanon pari kertaa jopa yli minuutilla ja Tuijan suoritusvuorolla hän ei löytänyt edes kaikkia vaatteitaan.

Big Brother soitti viikkotehtävän ensimmäisenä päivänä muutamaan kertaan myös poseerausmusiikkia. Asukkaille oli hieman epäselvää, missä vaiheessa asukkaiden piti ottaa poseerausasento vai pitikö heidän jäädä niille sijoilleen musiikin alkaessa. Armi toi päiväkirjahuoneesta infoa, että asennon voi ottaa, mutta sitten on jäätävä paikoilleen niin kauan, kun musiikki soi.

Illalla asukkaat saivat kuulla ensimmäisen päivän saldon. Big Brotherin käskiessä asukkaat sohvalle ja Jonnan päiväkirjahuoneeseen, osa asukkaista pelästyi, että Kiron Kivikko kutsui. Pelko oli kuitenkin turha, sillä Big Brother toimitti asukkaille postia, jossa heille kerrottiin osatehtävän tulos. Jonnakin tuli ulos pk-huoneesta kolmen kukan kanssa ja Miss Suomi -kisojen tunnusmusiikin saattelemana.

Kellari voitti toisen osatehtävän, josta oli ensimmäinen mahdollisuus ansaita kukkia. Voitosta Kellari sai kolme gerberaa, joista heidän on siis huolehdittava. Ainakin Jonathan ja Armi tuntuivat tietävän kukkien hoidosta, mutta he vannottivat muita, että ei saa kertoa kukkien hoitovinkkejä Kartanon asukkaille. Jonathan tiesi, että kukkia on muistettava leikata säännöllisesti ja niillä pitää olla riittävästi vettä.

Tulosjulkistuksen jälkeen asukkaat jatkoivat normaaleja toimiaan illan pimentyessä.

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
BB-viikkotehtävä: Kumpi puoli on kaunehin
Kumpi puoli on kaunehin, ensimmäinen osatehtävä
Kumpi puoli on kaunehin, ensimmäinen osatehtävä: Rättirumba
Kumpi puoli on kaunehin, Rättirumba -osatehtävän tulos

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.