Lisähaku Big Brotheriin päättyi, asukkaat ovat nyt kasassa

Pitkä asukashakuprosessi päättyi viime yönä puolilta öin, kun lisähaku netissä päättyi. Asukkaat ovat nyt kasassa kymmenettä BB-kautta varten, mutta keitä he ovat, se selviää meille vasta kauden käynnistyessä.

Big Brotherin vuoden 2014 asukashaku käynnistyi jo viime maaliskuussa, kun uuden kauden tulemisesta kerrottiin. Varsinainen asukashaku päättyi jo vapunaattona, mutta tuotanto järjesti heinä-elokuussa vielä lisähaun, jossa halukkailla oli mahdollisuus hakea BB-taloon netin kautta.

Sähäkässä muutaman päivän hakuvaiheessa asukkaita haettiin verkossa olevan casting-ohjelman kautta, jossa ehdokkaat saivat esittäytyä yleisölle. Yleisö sai äänestää ehdokkaista mieleistään heidän esittelyidensä ja Big Brotherin määräämien videotehtävien perusteella. Eniten ääniä saanut ehdokas valittaisiin BB-asukkaaksi, mikäli hän täyttää tuotannon kriteerit, mm. terveystarkastuksen. Äänestysvaihe netissä kesti noin viisi viikkoa.

Asukasehdokkaiden äänimäärät näkyivät tuotannon käyttämässä eTribez-ohjelmassa, joka varmasti vaikutti äänestyskäyttäytymiseen. Äänestämiseen eTribezissä vaadittiin Facebook-tunnukset. Aivan loppusuoralla ehdokkaiden äänimäärät piilotettiin, joten aivan varmaa ei ole, kuka voitti äänestyksen. Viimeisillä hetkillä äänestystä johti ylivoimaisesti Anne Mirjam Niemi Seinäjoelta. Kun äänimäärät piilotettiin, äänestystä oli jäljellä vielä 54 tuntia.

Lisähaun kautta BB-taloon selvinnyt asukas selviää Big Brotherin Kickoff-lähetyksessä sunnuntaina 24. elokuuta. Tällöin selviävät myös kaikki muut asukkaat, jotka muuttavat BB-taloon. Reilun kahden viikon kuluttua käynnistyvä kausi kestää 84 päivää ja Big Brother 2014 Finaali on vuorossa perjantaina 14. marraskuuta.

Big Brother 2014 alkaa! Subilla 24.8.2014 kello 20.00!

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.