Palkintotehtävään uusista asemista uusilla johtajilla

Kolmas viikko BB-talossa käynnistyi muutosten tuulien puhaltaessa. Kartano ja Kellari olivat vaihtaneet paikkoja ja maanantaina molemmat leirit saivat uudet johtajat ennen kuin asukkaat pääsivät palkintotehtävän kimppuun.

Asukkaat menivät nukkumaan ristiriitaisissa tunnelmissa toisen viikon päätteeksi. Kartano ja Kellari olivat ajautuneet riitaan, kun viime viikolla Kellarissa asuneet asukkaat olivat rikkoneet Kartanon ja Kellarin välistä sopimusta viikkotehtävän suorittamisessa. Viikkotehtävän hävinneet ja Kellariin passitetut asukkaat olivat katkeria erityisesti Armille, joka oli kävellyt yöllä sopimuksen vastaisesti.

Joukkueiden välit olivat kireät ja tunnelma ei ollut niin vapautunut kuin kahtena ensimmäisenä viikkona. Osa johtui siitä, että osa uusista Kartanon asukkaista oli hieman harmissaan tavasta, jolla viikkotehtävän voitto tuli. Joukkueet olivat maanantaina myös tavallista enemmän omissa oloissaan, etenkin uusi Kellari sulkeutui useasti omaan yksiöönsä BB-talossa.

Uusien tuulien puhaltaminen jatkui Big Brotherin toimesta, kun BB määräsi joukkueiden valitsemaan uudet johtajat. Kartanossa käytiin demokraattinen äänestys, jonka perusteella uudeksi johtajaksi Armi äänin 4-3. Kellarissa valinta oli vaikeampi ja pitkällisen keskustelun jälkeen Markku otti puoliväkisin vastaan johtajan pestin. Valintahetkellä joukkueiden väistyvät johtajat Anna ja Jarno olivat päiväkirjahuoneessa.

Kellarissa ajatuksena Armin valinnalle oli, että joukkueen johtoon saadaan vanhempi asukas, kun kaksi edellistä johtajaa on ollut nuorempia. Kartanossa Dani oli vielä sunnuntaina kiinnostunut johtajan paikasta, mutta jostain syystä miestä ei paikka enää tänään kiinnostanut. Kartanon asukkaat ihmettelivät, miksi Kellari valitsi johtajakseen Armin viikkotehtäväselkkauksen jälkeen.

Palkintotehtävässä vaadittiin nopeutta ja tarkkuutta

Myöhemmin asukkaat pääsivät mittelemään palkintotehtävässä mm. bilepakista. Asukkailla on joukkueittain mahdollisuus ansaita pisteitä viime viikon tapaan ja eniten pisteitä kerännyt joukkue saa pistemäärän oikeuttavat palkinnot itselleen. Maanantaina asukkaat kilpailivat Railakkaassa ruletissa, jossa asukkaiden piti suorittaa viisi eri rastia aikarajan sisällä.

Big Brother soitti asukkaille äänimerkkejä, joiden perusteella piti suorittaa rastitehtäviä. Ensimmäisellä rastilla piti lyödä kananmuna päähän, toisella painaa tööttiä, kolmannella maistaa iso pala kermapiirakkaa, neljännellä asukas saa sähköshokin ja viidennellä asukkaan piti työntää pää höyhensäkkiin. Rastit piti suorittaa oikeassa järjestyksessä mahdollisimman nopeasti ja jokainen rasti ajallaan. Viisi eniten aikaa kellottanutta asukasta palkintaan kukin kymmenellä pisteellä.

Toisella joukkueella oli siis parhaimmillaan mahdollisuus voittaa tehtävä 50-0. Palkintotehtävä osoittautui vaikeaksi, sillä puhtaita suorituksia ei juuri nähty. Sekoilua rastien välillä nähtiin ja välillä kanssa-asukkaiden kannustus ja ohjeistus tuntui enemmän vain sekoittavan kuin selkeyttävän suoritusta. Jonin suoritusvuorolla petti puolestaan Big Brotherin tekniikka ja mies sai uusintasuorituksen, kun kaikki Kartanon asukkaat olivat tehneet suorituksensa.

Vaikeasta tehtävästä huolimatta asukkaat piti iltapävän puhdetta hauskana. Kellarin asukkaat olivat odottaessaan omaa vuoroaan ihmetelleet, kuinka tehtävä voi olla mukava, vaikka tehtäväalueelta kantautui kiroulua ja sadattelua BB-talon pihalle.

Palkintotehtävän tilanne oli asukkaiden vaikea arvioida. Myöskään Big Brother ei avannut tehtävän tilannetta, kun asukkaille kerrottiin palkintotehtävän väliaikatilanne. Asukkaille kerrottiin vain, että kaksi asukasta teki täsmälleen saman ajan palkintotehtävän ensimmäisessä osassa, niinpä Big Brother päätti, että tehtävästä onkin jaossa peräti 60 pistettä.

Bileitä odottaneet asukkaat joutuivat pettymään, sillä Big Brother kertoi kirjeessään, että palkintotehtävä jatkuu vielä ja sen toinen osakilpailu käydään huomenna tiistaina.

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
Palkintotehtävä
Railakas ruletti - ympäri mennään, yhteen tullaan
Railakas ruletti -väliaikatiedote

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.