Tuleeko Big Brotherille jatkoa ensi vuonna?

Suomen Big Brotherin kymmenes kausi lähestyy loppuaan. Kauden loppusuoralla pohdintoihin nousee, jatkuuko Big Brother myös ensi vuonna.

Big Brotherin juhlakauden finaalipäivä on tasan viikon kuluttua jo menossa. Ennen kauden päätöstä ei varmaankaan kerrota Big Brotherin tulevaisuudesta Suomessa, vaan se paljastetaan vasta Finaalissa, jos paljastetaan.

Kuluva kausi on osoittautunut aika heikoksi ja jopa laimeaksi, vaikka kautta on mainostettu rankasti. Katsojaluvuissa on nähty lähes koko ajan laskeva trendi Kickoffin hyvien lukujen jälkeen (keskiarvo 641 000 katsojaa).

Päätökset Big Brotherin jatkosta tehdään tietenkin sen perusteella, tuottaako ohjelma kanavalle ja tuotantoyhtiölle enemmän rahaa kuin siihen panostetaan. Tämän kausi on tunnuttu vetävän säästöbudjetilla, eikä se lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Jos samalla linjalla jatketaan, ei parannusta tuleviin kausiin ole varmaankaan luvassa.

Viime vuosina ei Big Brotherin tulevasta kaudesta ole enää sanottu Finaalissa mitään. Todennäköisesti näin käy nytkin, ellei jopa kerrota koko formaatin kuoppaamisesta ainakin Subilla. Mahdollisen jatkon puolesta toki puhuvat nuo laskussa olevat katsojaluvut, jotka siltikin ovat yhä Subin tilastojen kärjessä. Huippuvuosista ollaan silti kaukana.

Vielä alkukaudesta BB-tuottaja Mikko Räisänen sanoi olleensa tyytyväinen kauden aloitukseen ja hän lupasi, että tällä kaudella tulee vielä tapahtumaan mielenkiintoisia asioita. Kovin vähän kauden tapahtumat ovat saaneet kiitosta Big Brotheria seuraavilta, mutta tärkeämpää Räisäselle on, että ostajapuoli, eli kanava on yhä kiinnostunut tuotteesta.

Talouslukuja Big Brotherin takana emme tiedä ja, jos ne näyttävät plussaa, voi hyvinkin tulla 11. BB-kausi. Katsojatilastot eivät kerro kuitenkaan aivan kaikkea, vaikka tärkeässä osassa ovatkin.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.