Salatehtävä paisui, Tuulikki rikkoi viikkotehtävän sääntöjä

Asukkaat jatkoivat ketjuissa oloa viikkotehtävässä, jonka sääntöjä Tuulikki rikkoi ja sai siitä rangaistuksen. Salatehtävään saatiin uutta maustetta, kun Big Brother järjesti valefanichatin.

Viikkotehtävässä asukkaat ovat kytkettynä joukkueisiin kivi-paperit-sakset -pelin hengessä. Kaksi samaa joukkuetta ei saa olla samassa tilassa ja illalla tilanne vaikeutui, kun asukkaat joutuivat menemään nukkumaan joukkueittain. Kaikki eivät siis voineet nukkua makuuhuoneessa ja Big Brother toimitti kahdelle joukkueelle patjat, jotta he voivat nukkua olohuoneessa ja keittiössä.

Asukkaat päättivät, että kivi-joukkue nukkuu ensimmäisen yön makuuhuoneessa, paperit-joukkue keittiössä ja sakset-joukkue olohuoneessa. Suurimman metelin nukkumisjärjestelyistä nosti Jenna, joka sai nukkua omassa sängyssään. Myös Leyla marmatti jouduttuaan nukkumaan keittiössä, sen sijaan sakset-joukkue ei ollut millänsäkään olohuonemajoituksesta ja Anna oli suorastaan innoissaan nukkumisesta patjalla.

Joukkueiden piti liikkua yhdessä kivi-paperit-sakset -pelin olleessa käynnissä. Perjantaiaamuna Tuulikki lähti kuitenkin vessaan yksinään ennen aamuherätystä. Big Brother herätti asukkaat lukemaan säännöt uudestaan. Tuulikille marmatettiin sääntörikkeestä, mutta Tuulikki puolusteli, että oli helpompaa mennä yksin, kun herättää muut ja järjestää show vessakäynnistä.

Illalla Tuulikki sai rangaistuksen viikkotehtävän sääntöjen rikkomisesta. Rangaistus koski koko kivi-joukkuetta, jotka saivat kannettavakseen kiviä. Jokaiselle joukkueen jäsenelle tuli kannettavaksi kaksi kiveä. Alkujärkytyksen jälkeen joukkue otti rangaistuksen yllättävän tyynesti. Edes Jenna ei ottanut rangaistusta kovin raskaasti, vaikka Jenna ja Tuulikki olivat ottaneet tiukasti yhteen aiemmin päivällä.

Big Brother piti asukkaita ketjuissa torstaita pidempiä pätkiä. Ketjuissa oleminen kiristi hermoja. Jennan ja Tuulikin tämänpäiväiset kiistat johtuivat siitä, että Tuulikki syytti Jenna vapaamatkustajaksi BB-talon kotitöiden suhteen. Jenna saatiikin tiskaamaan ja nainen teki siitä Jonathanin kanssa varsinaisen ohjelmanumeron ja varmasti jokainen tiesi nyt, että Jenna on tiskannut BB-talossa.

Päiväistä välikohtausta lukuun ottamatta viikkotehtävä sujui yllättävän rauhallisesti. Pinna ei asukkailla pettänyt edes Big Brotherin näyttäessä videolta nimeämisistä aiheuttaakseen skismaa asukaiden välillä.

Kaksi salatehtävää käynnissä

Viikkotehtävän ohella BB-talossa oli käynnissä myös salatehtävä, onka Big Brother antoi Leylalle. Leylan piti kirjoittaa joillekin asukkaille kirje, jonka muut asukkaat luulevat tulevan jonkun asukkaan fanilta. Torstaina Leyla kirjoitti valefanikirjeen Annalle ja Jussi K:lle ja perjantaina Armille. Kaikki huijaukset menivät täysillä läpi. Jussi K. oli otettu hänen ulkonäköönsä kohdistetuista kehuista ja Armin naama saatiin punaiseksi, kun "fani" halusi saada Armin itselleen.

Muut asukkaat eivät epäilleet mitään ja Leyla vain myhäili taustalla. Leylan salatehtävään tuli kuitenkin vaikeutta, kun Big Brother antoi myös toisen salatehtävän, kun BB-talossa järjestettiin valefanichat. Big Brother määräsi chattailemaan fanien kanssa Tuulikin ja Jennan sekä Jonathanin ja Tuijan. Todellisuudessa chattailevia BB-faneja ei kuitenkaan ollut, vaan fanien virkaa toimittivat Jonathan ja Tuija, jotka saivat esittää kysymyksiä Tuulikille ja Jennalle.

Tuulikki ja Jenna pistettiin tietokoneruudun eteen lisähuoneesen vastailemaan "fanien" kysymyksiin. Samaan aikaan Jonathan ja Tuija keksivät kysymyksiä tehtävähuoneessa Tuulikille ja Jennalle. Jonathan lähetti chattiin pääosin ilkeämielisiä kysymyksiä, jotka usein koskettivat Tuulikkia. Jonathan ja Tuija keksivät myös asukkaille pieniä tehtäviä, kuten pyörähdyksiä ja rintojen näyttämistä, mutta ainakaan jälkimmäiseen naiset eivät suostuneet.

Valefanichatin päätyttyä Jonathan ja Tuija alkoivat epäillä aiemmin tulleiden fanikirjeiden aitoutta. Kaksikko naureskeli, kuinka asukkaille kirjeet olivat menneet täydestä. Sitä Jonathan ja Tuija eivät osanneet arvata, että Leyla oli kirjeiden takana, eivätkä he julkisesti spekuloineet teoriaansa. Jonathanilla oli tosin vaikeuksia pitää oma salatehtävänsä salassa, sillä hän ei osannut vastata kunnolla kysymyksiin, kun muut asukkaat tenttasivat, mitä häneltä ja Tuijalta oli kysytty chatissa.

Illan kuluessa chattaily kuitenkin unohtui asukkaiden tylsistyessä viikkotehtävän parissa.

Viikkotehtävässä asukkaat "pelinappuloina" perinteisessä pelissä (6.11.2014)

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
Nettilähetys
Nettilähetys, lisäohje

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.