Viikkotehtävä poiki rangaistukset myös papereille ja saksille - Andte ja Anna syypäinä

Lauantai-iltana Big Brother rankaisi paperit- ja sakset-joukkueita viikkotehtävän sääntöjen rikkomisesta. Paperit-joukkue sai kannettavakseen ja lajiteltavakseen papereita, kun taas saksilla heidän välisensä ketju lyheni.

Lauantaina illalla talon tulehtunut tilanne oli hieman rauhoittunut, kun Tuulikkia kohtaan ei enää niin herkästi hyökätty sanallisesti. Uutta pohdittavaa ja hermoja kiristävää saatiin asukkaiden sääntörikkomusten muodossa. Tuulikki oli jo kerran rikkonut sääntöjä ja saanut kivi-joukkueelle hänen, Jennan ja Armin kanssa kannettavakeen oikeita kiviä rangaistuksena.

Seuraavana sääntörikkeeseen syyllistyi paperit-joukkueen Andte, joka oli ollut hetken aikaa asukkaiden olleessa kytkettynä ketjuihin ilman joukkueensa päähinettä. Big Brother rankaisi viikkotehtävän sääntöjen noudattamatta jättämisestä toimittamalla paperit-joukkueen jäsenille pinkan paperia.

Rangaistuksena paperit-joukkueen piti olla koko ajan liikkeessä papereiden kanssa. Mikäli he pysähtyvät, on heidän alettava laskemaan käsissään olevia papereita. Paperit-joukkue otti rangaistuksen huumorilla ja Andte jopa innostui jossain vaiheessa joikaamaan.

Illan mittaan Big Brother vaikeutti viikkotehtävää muutenkin, sillä asukkaille toimitettiin viinipullo putkipostissa. Sakset-joukkue oli nopeimpana hakemassa viiniä itselleen ja talossa syntyi huvittavia tilanteita, kun joukkueet sinkoilivat kuka minnekin ja yrittäen muistaa, kenen piti viikkotehtävässä väistää ketäkin.

Ilmeisesti viiniepisodin jälkimainingeissa sakset-joukkueen Anna onnistui rikkomaan viikkotehtävän sääntöjä heittämällä jonkin purnukan olohuoneesta makuuhuoneeseen. Tämä oli sääntöjen mukaan kiellettyä ja muut joukkueet olivatkin kärkkäästi huomauttamassa saksia sääntöjen rikkomisesta, koska muilla joukkueilla oli jo rangaistukset kärsittävänään.

Hieman myöhemmin Big Brother kutsui koko sakset-joukkueen päiväkirjahuoneeseen. Ensin he tulivat ilman ketjuja pk-huoneesta ja muut asukkaat yrittivät tiedustella, mistä oli kyse, mutta sakset eivät saaneet puhua asiasta. Lopulta sakset kutsuttiin uudestaan pk-huoneeseen ja sieltä ulos tullessaan heidän ketjunsa oli lyhentynyt selvästi.

Lyhyempi ketju aiheutti naureskelua ja Anna oli pahoillaan sääntörikkeestä. Muut joukkueen jäsenet, Jonathan, Jussi K. ja Pertti, eivät kuitenkaan olleet vihaisia Annalle. Jonathan totesikin, että rangaistus olisi tullut joka tapauksessa, sillä he olivat ainoina rikkeettömänä joukkueena suurennuslasin alla. Anna käänsikin tilanteen vitsiksi, että hän vain kaipasi läheisyyttä, johon Pertti totesi, että olisi riittänyt, jos Anna olisi vain kysynyt.

Joukkueet menivät nukkumaan jälleen ketjuissa ja osalla asukkaista oli vaikeuksia nukkua. Vasta aamulla, hetkeä ennen herätystä, asukkaat pääsivät eroon ketjuista. Yöllä tunnelmia oli kiristänyt Tuulikin vessareissu, josta Jenna marmatti. Jennan mielestä Tuulikin olisi pitänyt pystyä pidättelemään hätäänsä pari tuntia. Kivi-joukkue kävi vessassa terassille tuodussa bajamajassa, koska he eivät raaskineet häiritä muiden yöunta.

Sunnuntain valjettua tilanteita aiheutti viikkosiivous, jossa Jenna ja Jonathan olivat vastarannnan kiiskejä. Viikkosiivous piti tietenkin tehdä ketjuihin kytkettynä, joka oli jo sinänsä vaikeaa. Siivousoperaatiota vaikeutti Big Brotherin rangaistukset, kun kivillä oli kiviä kannettavanaan, papereilla paperipinot ja ainoat täysin vapaat kädet oli saksilla.

Jenna ei olisi suostunut tekemään oikein mitään ja lopulta Jenna pääsikin lepovuoroon, kun Armi pudotti vahingossa yhden rangaistuskiven Jennan jalalle. Jonathania puolestaan korpesi kylpyhuoneen siivous, kun ensin heillä ei ollut saappaita ja sitten hän piti koko hommaa liian vaarallisena. Saappaat he saivat, mutta tämän jälkeen Jonathan kieltäytyi kylpyhuoneen siivouksesta, koska horjahduksesta ketjuissa koko joukkue voisi satuttaa itseänsä, perusteli Jonathan kantaansa.

Jonathan joutui kylpyhuoneen siivouksesta pieneen riitaan Tuijan kanssa, joka kehoitti Jonathania valittamaan Big Brotherille, ei Tuijalle. Lopulta sakset-joukkueen Jussi K. joutui yksin siivoamaan kylppäriä muiden seisoskellessa kylppärin odotusalueella, koska kylpyhuoneessa ei viikkotehtävän sääntöjen mukaan saanut olla kuin yksi asukas kerrallaan irti ketjuista.

Siivouksen jälkeen Armin ja JennanTuulikille nälviminen leimahti jälleen liekkeihinsä kivi-joukkueessa, kun Tuulikki purskahti itkuun. Jenna yritti tiedustella tähän syytä, mutta kun hän ei tätä saanut, alkoi Tuulikin armoton arvostelu Jennan ja Armin kesken. Tuulikkia syytettiin marttyyriksi ja hänellä arveltiin olevan salatehtävä.

Lopulta Tuulikki kutsuttiin pk-huoneeseen, jonka aikana nälviminen vain jatkui. Andte yritti hillitä Tuulikin morkkaamista, mutta laihoin tuloksin. Tuulikki itki myös päiväkirjahuonekäynnin jälkeen.

Viikkotehtävä jatkui vielä sunnuntaina iltapäivällä, eikä sen päättymisestä oltu annettu mitään tietoa. Asukkaat odottivat innokkaina, että he olisivat päässeet irti ketjuista ja lopettamaan rangaistuksensa. Tämä päivä on kolmelle asukkaalle viimeinen BB-talossa, sillä illalla tapahtuu triplahäätö. Viikkotehtävään liittyvät salatehtävät eivät myöskään ole vielä ratkenneet.

Lue viikkotehtävän kulusta sivustollamme:
Viikkotehtävässä asukkaat "pelinappuloina" perinteisessä pelissä (6.11.2014)
Salatehtävä paisui, Tuulikki rikkoi viikkotehtävän sääntöjä (7.11.2014)
Tuulikille ivailtiin joukolla, ilmapiiri kiristyi (8.11.2014)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.