Ruutu+:ssa kaksi yhtäaikaista lähetysvirtaa, häädetyt asukkaat hissillä studioon

Kuvakaappaus Nelonen Median Tulossa: Big Brother Suomi -esittelyohjelmasta. Kimmo Vehviläinen, Elina Kottonen (kuvassa keskellä) ja Alma Hätönen. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Big Brotheria voi seurata jälleen tänä vuonna myös 24/7-palvelussa ympäri vuorokauden osana Ruutu+ -palvelua. Pelkästään netissä näkyvän 24/7:n yksityiskohdat ovat vielä osittain auki, mutta Nelonen Median kanavilla nähtävässä ohjelmaesittelyssä paljastettiin tietoja Ruutu+:sta. Esittelyssä kerrottiin myös, kuinka näyttävästi häädetty asukas saapuu live-yleisön eteen.

Nelonen Median Hero-kanavalla käynnistyi eilen Big Brotheria mainostava viisiminuuttinen Tulossa: Big Brother Suomi -ohjelmaesittely, jota nähdään ohjelmien välissä Nelonen Median tv-kanavilla tulevina viikkoina. Ohjelmassa paljastettiin BB 24/7 -palvelua koskien, että palvelussa nähdään kaksi yhtäaikaista lähetysvirtaa, joista katsoja voi valita, kumpaa seuraa.

Ruudun Big Brother -sivuilla ei ole vielä nähtävissä muuta kuin kaksi mainosklippiä ja kuvakkeet BB:n ensimmäisiä tv-lähetysjaksoja varten. Vaikka Nelonen Media ei ole ennen tehnyt Big Brotheria, on sillä kuitenkin paljon kokemusta useiden yhtäaikaisten suorien monikameratuotantojen välittämisestä nettiin. Ruutu+ on välitti kevääseen 2018 saakka usean vuoden ajan Jääkiekon SM-liigan kaikki ottelut ja myös Veikkausliigan kaikki ottelut on välitetty jo monta vuotta Ruutu+:ssa. Ruutu+ maksaa tällä hetkellä 9,95 €/kk.

Tämän tarkempaa tietoa Ruutu+:n Big Brother 24/7-palvelusta ei ole saatavissa. Tiedustelin 24/7:sta Nelonen Median kotimaisten ohjelmien päällikkö Meira Noroselta, mutta hän vastasi sähköpostitse, että palvelun yksityiskohdista tiedotetaan tarkemmin lähempänä BB:n starttia. Sen Noronen vahvisti, että BB 24/7 on osa Ruutu+:aa, joka oli jo kerrottu mm. Big Brother Suomen Facebook-sivuilla.

Kauppakeskuksessa hulppeat tilat

Sunnuntaisin BB-asukkaat valmistautuvat häätöön, joka tapahtuu suorassa Big Brother Suomi Live -lähetyksessä Nelosella klo 21.00-22.30. Nelonen Median ohjelmaesittelyssä kerrottiin, että häätö tapahtuu aivan kauppakeskus Redin ytimessä. Häädettävä asukas saapuu hissillä Redin aukiolla sijaitsevaan studioon live-yleisön eteen juontaja Elina Kottosen haastateltavaksi. Häätöä voi mennä seuraamaan paikan päälle.

BB-talo rakennetaan tänä vuonna kauppakeskuksen yhteyteen, joka tarjoaa hulppeat tilat niin asukkaille talossa kuin studiotilat tuotannolle, joita olisi mahdoton saada mitenkään muuten. Hissillä saadaan näyttävä sisääntulo suoraan tv-lähetykseen häädön jälkeen. Laitetaankohan asukkaat myös hissillä taloon?

Kuvakaappaus Nelonen Median Tulossa: Big Brother Suomi -esittelyohjelmasta. Alma Hätönen kauppakeskuksen kattoterassilla. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Ohjelmaesittelyssä nähtiin myös pätkiä ilmeisesti BB-talon kattoterassilta, joka on lyhyiden klippien perusteella aika vaikuttava. Toki niiden perusteella on vaikea tehdä johtopäätöksiä, kuinka iso tila asukkailla todellisuudessa on käytettävissään. Talon sisätiloja ei ohjelmaesittelyssä näytetty. Itse kauppakeskus oli vahvasti esille muutaman minuutin ohjelmassa.

Ennakko-ohjelmassa kerrottiin myös, että Big Brotherin tapahtumia puidaan tuoreeltaan myös Nelonen Median audiopalvelu Suplassa. Oletettavasti BB kuuluu myös joillain tavoilla Nelonen Median perinteisillä radiokanavilla.

Olemme kertoneet jo aiemmin, että Jimillä nähdään maanantaista lauantaihin kooste BB-talon tapahtumista klo 21.30-23.00. Kuusi kertaa viikossa nähtävä Big Brother Suomi -lähetys on suora ja siinä vierailee myös studiovieraita, joiden kanssa analysoidaan BB-talon tapahtumia. Viikkolähetyksiä juontavat Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen.

Big Brother 2019 alkaa Jimillä, Nelosella ja Ruudussa 1. syyskuuta kello 21.00.

Katso video Big Brother Suomen ohjelmaesittelystä (Ruutu):

Video: Tulossa: Big Brother Suomi / © 2019 Nelonen Media. Jos video ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Lähteet:
Tulossa: Big Brother Suomi -ohjelma / Nelonen Media
Meira Noronen, Nelonen Median kotimaisten ohjelmien päällikkö
Big Brother Suomen Facebook

Artikkelia on päivitetty 9.8.2019 klo 12:48 ja 12.58: Video lisätty ja korjattu sen näkyvyysongelma.


Tulosta   Sähköposti