Liveseuranta: Big Brother 2021 Finaali 28.11.2021 - Jasmiina voitti Big Brotherin!

Kauden 2021 Big Brother huipentui sunnuntai-iltana finaaliin, jolloin selvisi Big Brother 2021 -voittaja. Seurasimme tässä artikkelissa finaalipäivän etenemistä talossa ja illan finaalilähetystä Nelosella.

Sunnuntaina saatiin päätökseen 12 viikkoa kestävä Big Brother 2021, jonka voittaja on selvisi illalla. Asukkaat viettivät sunnuntaina viimeistä päivää BB-talossa ja illalla oli BB-finaali, jossa voittaja kruunattiin. Suora lähetys finaalista käynnistyi Nelosella ja Ruudussa sunnuntaina kello 21.00 ja koko päivän tapahtumia pystyi seuraamaan Ruutu+:n 24/7-palvelussa finaalin loppuun saakka.

Seurasimme tässä artikkelissa päivän tapahtumia ja päivitimme alla olevaan liveseurantaan päivän tarkeimmät tapahtumat.

Finaalipäivän liveseuranta (uusin tapahtuma ylimpänä, seuranta on päättynyt):

23.23 Big Brother 2021 on näin ollen päättynyt ja niin myös tämä liveseuranta. Tarkemmin finaalin käänteistä uutisissamme ja finaaliartikkelissa päivitämme vielä tuloksia ja finaalin kulkua seuraavina hetkinä. Kiitoksia tästä liveseurannasta ja hyvää illan jatkoa kaikille lukijoille. Hyvää joulun odotusta ja palataan BB:n osalta asiaan seuraavan kerran, kun jatkoa seuraa. Kiitos!

Jasmiina on Big Brother 2021 -voittaja!

23.17 Sen jälkeen kun Aki ja Jasmiina poistuivat BB-talosta, talosta sammuivat valot ja BB-talo 2021 on suljettu. Samalla päättyi myös 24/7-palvelun lähetys ja enää siellä kuvan paikalla näkyy BB-logo.

23.15 Jasmiina voitti Big Brotherin, hän keräsi voittajaäänetyksessä 50,1 % annetuista äänistä. Toiseksi tuli Aki 49,9 %:n ääniosuudella. Kolmanneksi tuli Taavi, neljänneksi Anssi ja viidenneksi Lasse. Lopputuloksissa näkyy kuitenkin vain voittajaäänestyksessä viimeisinä mukana olleiden Jasmiinan ja Akin saamat äänet.

23.11 Suora lähetys päättyi Elinan, Alman ja Kimmon kiitoksiin kaudesta katsojille ja asukkaille. Elina sanoi, että BB-universumi vaikenee tällä erää, mutta varsinaista lupausta jatkosta ei tehty.

23.02 Aki kiitti lähetyksessä fanejaan ja Jasmiina arveli, että tänään menee Tornion Panimoa. Tämän jälkeen talosta häädetyt asukkaat ympäröivät kärkikaksikon halauksin ja onnitteluin.

22.58 Big Brother 2021 -voittaja on... JASMIINA!

22.56 Elina hieman sekoilee sanoissaan kutsuessaan Akin ja Jasmiinan studioon. Kaksikko seisoo studion lavalla Elinan molemmin puolin. Voittaja julistetaan pian.

22.55 Kimmo ja Alma pyytävät Akilta ja Jasmiinalta vielä viimeisen katsauksen taloon ennen poistumista häätöovesta. Koko nelikko poistuu talosta ja talo on nyt tyhjä. Kuva kiertää vielä talon eri huoneissa.

22.52 Kimmo ja Alma ovat talossa. Jasmiina ja Aki yllättyvät. Jasmiina kommentoi, että päivä ei tuntunut pitkältä, mutta kiire tuli pakata. Akilta kysytään, miksi Jasmiinan pitäisi voittaa. Jasmiina on ollut oma itsensä. Sama kysymys Jasmiinalle Akista. On ollut oma itsensä, tavallista elämän näkökulmaa. Jasmiina odotti, että talossa olisivat viimeisinä Taavi ja Aki. Jasmiina ei osaa sanoa, mistä jää ikävä. Jasmiinaa jännittää eniten ihmiset. Jasmiina uskoo, että elämä muuttuu, muttei tiedä miten.

BB käskee siirtymään studioon.

22.51 Suora lähetys jatkuu. Kimmo ja Alma lähtevät studiosta hakemaan kärkikaksikon talosta. Kaksi viimeistä äänestysminuuttia käynnistyvät.

22.49 Jasmiina toteaa, että hän voi saada hopeasijan, eikä ole sitä uskoa. "Ei huono", sanoo Jasmiina.

22.46 Nelosella mennään katkolle. Talossa Jasmiina sadattelee ja sanoo Akin voittavan. Big Brother käskee asukkaat sohvalle. "Se on Jassu menoa nyt", sanoo Aki. Jasmiina ei käsi vapise, mutta muuten jännittää. Aki ja Jasmiina istuvat sohvalla.

Aki ja Jasmiina ovat kaksi viimeistä asukasta tämän vuoden BB-talossa. Kuva: © Nelonen Media.
Aki ja Jasmiina ovat kaksi viimeistä asukasta tämän vuoden BB-talossa. Kuva: © Nelonen Media.

22.45 Äänestystilanne (viimeinen tilannekatsaus):

Aki*
Jasmiina

* = johdossa

22.41 Taavi Elinan haastattelussa: Jännittynyt fiilis, mutta laukeaa pian - sivistyneesti. Oli jännittynyt myös taloon mennessä, koska odotus uusista asukkaista oli niin kova. Lopulta positiivinen asia. Löysi ystäviä talosta ja oli helppoa ja nopeaa. Samana iltana huomasi, että löysi samantyyppisen ihmisen talosta. Taavi tiesi millainen on ja oli oma itsensä talossa. Yritti petrata talossa, jäi vielä parannettavaa. On samanikäisiä kavereita kuin talossa, tuli heidän kanssa toimeen. Ei kohdeltu sen vanhempana kuin muita asukkaita. Häätöäänestyksessä oleminen rassasi, ei ole tervettä, eikä suosittele kenellekään. Reissu oli kuitenkin hieno ja tyytyväinen lopputulokseen, meni yli odotusten. Vaikeinta, ettei ollut yksityisyyttä. Lasse muuttaa Taaville, Taavi vastasi "Juu ei".

Talossa on nyt kaksi hyvin erilaista persoonaa, äänekäs ja ujo. Toivoisi Jasmiinan voittavan. On rohkea nainen ja pystyy mihin tahansa, jos vain itse haluaa.

22.40 Jasmiina huutaa "helvetti, ei älä jätä". Taavi, Aki ja Jasmiina heittävät ylävitoset Taavin poistuessa talosta häätöovesta.

22.39 Kolmantena finaalista häädetään... Taavi.

22.37 Taloyhteys. Akista talo alkaa tuntua autiolta. Talossa on jännittynyt tunnelma. Elina rauhoittelee asukkaita, että studiossa on turvallista. Taavi kommentoi, että BB on täyttänyt kaikki odotukset, ylittänyt odotukset. Jäi vain hyvää käteen, vaikka oli alussa epäileväinen. Ei ole enää. Sai sieltä asioita, joita lähti hakemaan. Akilta kysyttiin, harmittaisiko kolmas sija, koska siitä ei saa rahaa. Ei harmita.

22.36 Suora lähetys jatkuu. Seuraavaksi minuutin kello, kohta häädetään seuraava asukas.

22.31 Nelosella mentiin katkolle ja katkon jälkeen häädetään taas seuraava asukas. Talossa jatkuu hermostunut ravaaminen Akin, Jasmiinan ja Taavin kesken.

22.30 Äänestystilanne:

Aki*
Jasmiina
Taavi**

* = johdossa
** = häätövaarassa

22.27 Entisiä asukkaita haastattelussa studiossa, ensin Melody. Melodyn mielestä Taavin pitäisi voittaa, oli Jasmiinan ja Taavin vaiheilla. Villen mielestä Jasmiinan pitäisi voittaa, koska tämä olisi isoin asia hänelle ja hän tarvitsisi onnistumisten kokemuksia. Sami on voittajan suhteen Akin puolella.

22.23 Anssi kysyi lähtiessä, että näyttääkö hyvältä ja sai myöntävän vastauksen. Anssi kompuroi poistuessaan häätöovesta. Anssi on nyt studiossa. Elinan haastattelu läheisten halauksien jälkeen: On ollut ikävä kotiin. Ei tiedä, miten pärjäsi ikävän kanssa, ei halua sitä kokea. Ei tiennyt, mihin lähti. On luullut, että on kestänyt paljon, mutta perheen jättäminen oli kova. Itki, kun kuuli talossa lasten äänet, kuin tikari vatsaan. Vaikka lähti itsekkäillä ajatuksilla, ne jäi ajat sitten pois. Tajusi itsekkyyttään, kun hänelle siitä sanottiin talossa, vähän eksynyt tieltä. Löysi itsensä BB-talosta. Kokee asiat kantapään kautta. Anssi sai kaikista kavereita, mainitsee Pekan ja Akin. Hyvät reissut edessä Pekan kanssa, ei kuitenkaan näin pitkiä. Haastattelu päättyy.

22.22 Toisena BB-talossa finaalista häädetään... Anssi.

22.21 Anssi ei uskonut, että Lasse häädettiin ensimmäisenä. Jasmiina toteaa, että torstain bileet olivat kauden parhaat. Aki toteaa, että nähdään, mitä "vastuupäivään" kuuluu. Taavi aikoo ensimmäisenä soittaa äidilleen.

22.20 Minuutin kello käyntiin, seuraavaksi häädetään toinen asukas finaalista.

22.17 Nelosella mentiin katkolle. Katkon jälkeen häädetään seuraava asukas talosta. Talossa Jasmiina totesi, että Lasse häätö ei tuntunut edes häädöltä. Muuten talossa on hiljaista ja kaikki asukkaat Anssia lukuun ottamatta vaeltelevat hermostuneesti ympäri olohuonetta.

22.14 Äänestystilanne:

Aki*
Jasmiina
Taavi
Anssi**

* = johdossa
** = häätövaarassa

22.13 Lasse lähti talosta ja on nyt studiossa. Elinan haastattelussa: Lassella pöllämystynyt olo. Ei osannut kuvitella, millaista talossa on, ei sellaista mitä kuvitteli. Ei kukaan tiedä, millainen ystävyys Taavin kanssa on. Jatkuu ystävyys ulkomaailmassa, kuten myös Samirin kanssa. Ei usko, että Topi-lintua adoptoidaan Köyliöön. Ärsytti, kun Taavin kanssa riiteli, mutta ärsytti muutkin. Purki usein kiukun Taaviin. Ei ole talossa kaikkien kanssa yhteistä kuitenkaan. Alkuaika oli sekaista, kaikki oli uutta ja outoa. Lasse toivoo, että Jasmiina voittaisi, koska se muuttaisi hänen elämäänsä eniten. Haastattelu päättyy.

22.09 Äänestyslinjat on jäädytetty. Ensimmäisenä BB-finaalista häädetään... Lasse!

22.07 Taloyhteys. Jasmiina sanoo, että 30000 euroa muuttaisi järkyttävän isolla tavalla elämää, iso raha. Anssi pistäisi rahaa nuoriin. Lasse sanoo, että he olivat aika sekaisin, kun BB järjesti perjantaina huutokaupan.

22.05 Palataan katkolta, pian häädetään ensimmäinen asukas finaalissa. Minuutti aikaa äänestyslinjojen jäädyttämiseen.

22.01 Nelosella ollaan katkolla. Talossa Anssi kommentoi, että Elina näyttää pitkältä ja Anssi sanoo näyttävänsä pätkältä Elinan rinnalla. Asukkaat kommentoivat, että sekä Lassen että Taavin videoissa on nostettu esiin "bromance-kinastelut".

22.00 Äänestystilanne:

Aki*
Jasmiina
Taavi
Anssi
Lasse**

* = johdossa
** = häätövaarassa

21.58 Taavin läheisiä haastattelussa. Taavista voi olla ylpeä, että hän on ollut talossa loppuun asti. Taavista on tullut yllätyksenä, että näyttää noin selkeästi tunteensa. Ei uskota, että Taavi ei ole muuttunut. Akin läheisiä seuraavaksi. Aki on ollut puheissa Lieksassa. Akissa on yllättänyt heittäytyminen, hän on ujohko, jopa erakkoluonne siviilissä.

21.55 Taavin parhaat palat. Taavin epäonnen luku 13 ja hän oli 13. asukas talossa. Hän sopii omien sanojensa mukaan huonosti telkkariin. Hän ei tunnistanut itseään klipeistä. Elina kertoo asukkaille, että seuraavassa taloyhteydessä vähiten ääniä saanut asukas häädetään.

21.53 Taloyhteys. Elina kysyy Akilta, onko hän ihastunut Jasmiinaan. Aki sanoo, että siinä on vain ystävyyttä. Aki kommentoi, että Jasmiina on mukava likka, kun Elina yrittää hieman lisää kalastella vastausta. Jasmiinallekin Aki on hyvä ystävä. Lassen ja Taavin kantaa asiaan kysytään. Lasse sanoo odottavansa ulkomaailmaa ja sanoo, että polttarit on suunnittelussa.

21.47 Lauantain kooste jatkuu Nelosella.

21.45 Äänestystilanne katkon jälkeen:

Aki*
Jasmiina
Taavi
Anssi
Lasse**

* = johdossa
** = häätövaarassa

21.42 Nelosella ollaan mainoskatkolla. Talossa asukkaat kävivät tupakkatauolla. Videonsa nähneet asukkaat päivittelivät klippejänsä. Aki totesi, ettei kaikkea muista, mitä on sanonut. Jasmiina mietti, että hän käyttää paljon erilaisia sanontoja, "olo on kuin onkimadolla".

21.39 Äänestystilanne:

Aki*
Jasmiina
Taavi
Anssi
Lasse**

* = johdossa
** = häätövaarassa

21.36 Anssia jännitti taloon tulo, vaikka hän luuli, ettei hän jännitä. Anssille näytettiin parhaat palansa. Hän tunnisti niistä itsensä. Ominaisinta Anssille on kilpaileminen. Meni pää edellä, sen enemmän ajattelematta. Anssi ei usko, että BB:ssä ei ole kyse tuurista, eikä se auta tänään. Anssi on muuttunut talossa. Hän on myös löytänyt joitakin asioita, joita on kadottanut. BB auttaa Anssia auttamaan muita, sanoo Anssi.

21.34 Jasmiina näki parhaat palansa talossa. Hänellä on nyt hyvä fiilis. Pahin tehtävä Jasmiinalle oli Lemmenjoki. Jälkikäteen pystyy nauramaan, silloin se oli paha. Unissapuhuminen tuli Jasmiinalle yllätyksenä.

21.31 Uusi taloyhteys. Elina puhuu taas television kautta. Elina kysyy, kaduttaako mikään. Jasmiinan mukaan mikään ei kaduta. Heinänteko ja hapansilakka oli Jasmiinalle paha. Taavi sanoo "voi olla", kun Elina kysyy, pistääkö fanituotteensa myyntiin. Jasmiinaa ei harmita, vaikka Anssi pilasi hänen fanituotteensa ja Anssi lupasi valmistaa uuden käden käänteessä.

21.24 Finaalilähetyksessä nähdään lauantain koostetta.

21.23 Äänestystilanne:

Aki*
Jasmiina
Taavi
Anssi**
Lasse

* = johdossa
** = häätövaarassa

21.22 Talossa mietittiin, oliko yleisössä maskeja. Jasmiina pohti, että nyt Taavikin näkee, että hänen taloon tullessaan häätökäytävässä oli vihreä valo. Tästä on ollut talossa aiemmin kiistaa.

21.18 Nelosella mentiin mainoksille. Asukkaat päivittelevät talossa, että ne näkevät videoita talossa. Jasmiina veikkaa, että hän näkee seuraavaksi. Lasse miettii, että heidän ei tarvitse katsoa videoita enää studiossa, kun he näkevät ne nyt.

21.16 Äänestystilanne

Aki*
Jasmiina
Taavi
Anssi
Lasse**

* = johdossa
** = häätövaarassa

21.15 Aki näkee videon seuraavaksi. Hän on omasta mielestään muuttunut hieman. Kun porukkaan tutustuu, on hän aika tuollainen persoona. Jos Aki voittaa, hän haluaisi matkustaa jonnekin Eurooppaan. Taloyhteys päättyy tällä erää.

21.13 Lasselta kysytään, miten hän muuttui talossa. Erilainen kaveri tulee ulos talosta, vaikka videolla oli tunnistettava Lasse.

21.11 Ensimmäinen taloyhteys. Elina puhuu asukkaille television kautta. Asukkaat näkevät parhaita palojaan tämän jälkeen talon televisiosta.

21.08 Voittajaäänestyksen tilanne:
Aki*
Jasmiina
Taavi
Anssi
Lasse**

* = johdossa
** = häätövaarassa

21.06 Suora lähetys Nelosella alkaa. Aluksi tuli alkuintro viikosta ja finalistien huippuhetkien näyttämisellä. Juontajat tekevät alkujuonnot ja Kimmo kertoo illan kulusta. Asukkaita häädetään yksitellen, kunnes talossa on enää kaksi asukasta.

21.03 Suoran lähetyksen alkaminen kuulutettiin taloon. Asukkaat antoivat aplodit ja BB soitti aplodien äänet taloon.

20.57 Hetki sitten tuli viiden minuutin kuulutus suoraan lähetykseen. Anssille ja Jasmiinalle tuli kiire hermotupakalle. Finaali alkaa aivan pian. Anssi ja Jasmiina halaavat tupakkapaikalla.

20.41 Kauden viimeinen paristojen vaihto asukkaiden mikrofoneihin. Samalla asukkaat palauttavat pakatut laukkunsa varastohuoneeseen.

20.06 BB kuulutti, että suoraan lähetykseen on tunti aikaa. "Ei voi olla totta!", kiireinen Jasmiina huudahtaa.

20.04 Jasmiina tuskailee meikatessaan, että hän ei näytä yhtään siltä, miltä oli suunnitellut näyttävänsä finaalissa. Jasmiina ja Lasse ihmettelevät, miten heille tuli kiire, vaikka koko päivänä heillä ei ollut muuta kuin aikaa. Lasse teki päätelmän, että syytä ei ole muuta kuin heissä itsessään.

19.45 Asukkaat saivat laukut varastohuoneesta.

19.27 Big Brother soitti asukkaille pihalle "Ihanaa Leijonat ihanaa" ja "Den glider in". Biisien jälkeen asukkaat pääsivät takaisin sisään.

19.07 Kahden tunnin kuulutus ulkona oleville asukkaille.

18.26 Aki kävelee hermostuneesti ympäri olohuonetta, Jasmiina on meikkaa iltaa varten. Kaikki asukkaat ovat käyneet viimeisen tunnin sisään putkeen päiväkirjahuoneessa kertomassa finaalifiiliksiään. Asukkaat käskettiin juuri menemään pihalle.

17.51 Siivoukset on saatu BB-talossa valmiiksi. Osa asukkaista alkaa jo pikku hiljaa laittautua illan finaalia varten. Jännitys on selkeästi kohoamassa asukkaiden keskuudessa.

17.43 Laajemmin tunnelmia viimeisen päivän brunssista ja päiväsaunasta voit lukea täältä.

17.14 Jasmiina, Lasse ja Taavi siivoilevat ja järjestelevät BB-taloa finaalikuntoon. Aki ja Anssi pelailevat korona-peliä.

15.40 Viimeinen kioskireissu on suoritettu. Asukkaat saivat täyttää pussit täyteen omalla kioskivuorollaan. Pääasiassa mukaan tarttui karkkia, pullaa ja energiajuomia.

15.31 Asukkaat pääsevät kioskille.

15.15 Big Brother lähetti asukkaille postia, jossa kerrottiin, että pian asukkaille aukeaa kioski viimeisen kerran. Heillä on viisi minuuttia aikaa tehdä asiointi kioskissa siten, että siellä saa olla kaksi asukasta kerrallaan.

14.35 Saunoittelut ja porealtailut alkavat olla tältä kaudelta ohitse. Asukkaat ovat tulleet pois saunasta ja Anssi ja Aki kävivät laittamassa kannen porealtaan päälle. Asukkaat jatkavat finaalipäivän viettoa nauttimalla yhä tekemästään brunssista.

14.02 Asukkaat ovat olleet viimeistä kertaa saunassa ja porealtaassa. Big Brother yllättää porealtaassa olevat asukkaat käynnistämällä poreet. Asukkaita viihdytetään myös kuuluttamalla "Tämä on Big Brother. Opa", johon asukkaat vastaavat "Opa!"

Viimeisenä päivänä poreet ovat altaassa päällä oikein luvan kanssa. Kuva: © Nelonen Media.
Viimeisenä päivänä poreet ovat altaassa päällä oikein luvan kanssa. Kuva: © Nelonen Media.

12.40 Big Brother ilmoitti asukkaille, että sauna on lämmin ja poreallas on käytössä.

12.27 Asukkaat saavat tunteelliset puheet pidettyä toisistaan. Jokainen asukas piti puheen jokaisesta vuorollaan. Välillä pidettiin tauko, kun joutui keräämään itseään. Etenkin Taavi herkistyi puheissaan Lasselle ja Jasmiinalle.

10.58 Brunssi on valmis ja asukkaat alkavat pitää puheita toisistaan.

10.09 Jasmiina toi infoa päiväkirjahuoneesta, että he valmistavat aamiaisen ja siihen myös drinkit. Kun on valmista, kaikki finalistit pitävät aamiaisen yhteydessä puheet. Asukkaat alkavat valmistaa aamupalaa.

10.03 Varastohuoneeseen asukkaille oli toimitettu aamupalatarpeet, joihin kuului myös pullo skumppaa.

10.00 Asukkaat herätettiin viimeiseen päivään BB-talossa musiikilla.

09.15 Asukkaat nukkuvat vielä makuuhuoneessa. Mielenkiintoista nähdä, mitä vielä viimeisen päivän aikana BB-talossa tapahtuu. Edessä on kuitenkin vielä monta tuntia illan finaalia. Finalisteilla päivästä tulee todella pitkä, sillä todellinen hulina alkaa vasta talosta poistumisen jälkeen, kun kamerat talosta ja studiosta on sammutettu.

09.12 BB-finalistit viettivät lauantaina viimeistä kokonaista päivää BB-talosta. Asukkaat kuvasivat my day -videota, tilasivat punaisesta puhelimesta pizzaa ja saivat vielä nähdä raakaversion my day -videostaan. Muuten eilispäivä sujui pitkälti arvuutellen Aliaksen sanoja tympääntymiseen saakka. Viimeiset asukkaat, Taavi ja Lasse, menivät nukkumaan hieman puoli kolmen jälkeen yöllä.

09.07 Big Brotherin voittaja kruunataan tänään Nelosella kello 21.00 alkavassa suorassa finaalilähetyksessä. Tänä vuonna BB-finaalissa ovat Lasse, Aki, Jasmiina, Anssi ja Taavi. Joku heistä voittaa illalla Big Brotherin voittopotin 30 000 euroa. Voittajaäänestys on käynnissä, eniten ääniä saanut asukas voittaa Big Brotherin. Äänestysohjeet löytyvät Big Brotherin nettisivuilta.

09:01 Tervetuloa Big Brother 2021 -liveseurantaan. Tässä artikkelissa seurataan vuoden 2021 Big Brotherin finaalipäivää ja illan finaalilähetystä. Artikkelia päivitetään päivän aikana aina, kun talossa jotain tapahtuu. Illalla päivitystahti kiihtyy, kun finaali alkaa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.