Big Brother 2022 alkaa tänään!

Big Brother 2022 juontajat Sami Kuronen, Anni Ihamäki (keskellä) ja Janni Hussi. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Big Brother 2022 juontajat Sami Kuronen, Anni Ihamäki (keskellä) ja Janni Hussi. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Suomen Big Brotherin kenties yksi suurimmista uudistuksista nähdään tänään, kun Big Brother 2022 käynnistyy illalla. Kaikkiaan 14. normaalikauden BB starttaa pelaaminen kantavana teemana, jossa juonittelu on sallittua, jopa suotavaa.

Alkavalla kaudella BB-talossa pärjää se, kuka pelaa parhaiten. Asukkaiden on osattava oikealla tavalla juonitella, sopia nimeämisistä ja menestyä tehtävissä. Tätä kaikkea tukee, että nimeämisistä saa tänä syksynä puhua avoimesti asukkaiden kesken ja myös BB-talon suunnittelussa on otettu huomioon, että asukkaat voivat keskenään vetäytyä juonimaan omia kuvioitaan.

Tänään alkavassa Big Brotherissa kaikki tuntuu olevan siis toisin ja on syytä varautua varsin erilaiseen kauteen. Illalla taloon luvataan astuvan erilaisia ihmisiä eri yhteiskuntaluokista, eri-ikäisiä ja eri puolelta Suomea. Taloon astuvien asukkaiden määrää ei ole tänä vuonna etukäteen ilmoitettu.

Muutenkin alkavan kauden kuvioita on pidetty katsojilta hämärän peitossa ja esimerkiksi vasta torstaina BB-talosta julkaistiin joitakin teaser-kuvia. Kauden salaisuuksia aletaan paljastaa vasta Kickoff-lähetyksessä, jossa selviää ainakin, mitä tarkoittaa kauden kolmivaiheisuus. Torstaina kerrottiin kauden koostuvan kolmesta eri vaiheesta, joista ensimmäinen vaihe starttaa jo tänään.

Kausi käynnistyy suorassa Kickoff-lähetyksessä Nelosella kello 21.00, jonka aikana BB-talon uudet asukkaat astelevat taloon.  Suoraa lähetystä juontaa Anni Ihamäki, joka vastaa kauden aikana myös häätölähetysten juontamisesta. Kickoffissa ensiesiintymisensä tekevät myös uudet BB-juontajat Sami Kuronen ja Janni Hussi, jotka juontavat vuoropäivin päivittäislähetykset.

Hieman ennen Kickoffin alkua käynnistyvät myös kamerat Ruudun 24/7-palvelussa, jossa kautta voi seurata ympäri vuorokauden aina kauden loppuun saakka Ruutu+ Urheilu -tilauksella. Tilaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen kauden alkua ja varmuuden vuoksi kamerat käynnistää ajoissa, ettei ruuhkat palvelimilla yllätä kuin ensilumi autoilijoita. Tänäkin vuonna 24/7-palvelussa on tarjolla kaksi kuvafeedia talosta.

Vaikka Big Brotherin uudistuu, Nelosen lähetysten rytmiin sillä ei ole vaikutusta. Kickoffin jälkeen maanantaista lauantaihin nähdään päivittäislähetykset, jossa nähdään BB-talon parhaat palat edelliseltä päivältä. Perjantaisin nähdään erityinen nimeämislähetys, jossa selviää, ketkä asukkaista joutuvat häätöäänestykseen. Päivittäislähetysten vieraina nähdään vakiokasvoina entiset BB-asukkaat Niko S. ja Jasmiina sekä Kim Sainio, Laura Haimila ja Laura Friman. Sunnuntaisin nähdään tuttuun tapaan viikottainen häätölähetys.

Big Brother 2022 kestää 85 päivää, joka tarkoittaa 12 viikon BB-syksyä. Big Brotherin voittaja on selvillä 27. marraskuuta.

Big Brother 2022 Kickoff Nelosella ja Ruudussa tänään kello 21.00-23.00
Big Brother 24/7 Ruutu+ n.  klo 21 alkaen (maksullinen)

Lue myös:
Kolmivaiheinen BB-kausi alkaa sunnuntaina - BB-talossa on paikkoja sopimiseen ja juonitteluun (1.9.2022)
Viisi vakiovierasta kauden päivittäislähetyksissä - Perjantaisin erityinen nimeämislähetys (1.9.2022)
Peli kovenee Big Brotherissa - Asukkaat häätävät myös toisiaan tulevana syksynä (10.8.2022)
Video: Big Brotherin uusi tunnari on julkaistu (25.7.2022)
Uudistuva Big Brother 2022 sai uudet juontajat – Kausi käynnistyy 4. syyskuuta (17.6.2022)
Ruutu+:n hinnoittelu muuttui kesäkuussa, BB 24/7 mukaan vain kalleimpiin paketteihin (8.6.2022)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.