Uudistuva Big Brother 2022 sai uudet juontajat – Kausi käynnistyy 4. syyskuuta

Big Brother -lähetysten juontajat vuonna 2022 vasemmalta oikealle: Sami Kuronen, Anni Hautala ja Janni Hussi. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Big Brother -lähetysten juontajat vuonna 2022 vasemmalta oikealle: Sami Kuronen, Anni Hautala ja Janni Hussi. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Kaikkiaan 14. normaalikaudelleen 4. syyskuuta starttaava Suomen Big Brother saa uudet juontajat, kertoo Nelonen Media. Viime syksyyn nähden koko juontajakolmikko meni vaihtoon, BB-lähetyksiä tänä vuonna luotsaavat Anni Hautala, Sami Kuronen ja Janni Hussi.

Koko BB kokee tuntuvia uudistuksia, kun Big Brother 2022 starttaa 4. syyskuuta, kun formaattiin tuodaan pelillisiä elementtejä ja juonittelu ja nimeämisistä puhuminen on sallittua. Oli sitten syynä formaatin ravistelu tai ei, kaikki juontajat vaihtuvat edellisen kauden jälkeen. Nelonen Media kertoi juontajajulkistuksista perjantaina tiedotteessaan.

Janni Hussi ja Sami Kuronen alkavat luotsata arkipäivien suoria BB-päivittäislähetyksiä ja Anni Hautala juontaa sunnuntain suorat häätölähetykset. Kausi kestää tänä vuonna jälleen 12 viikkoa ja uudet asukkaat suljetaan BB-taloon 4. syyskuuta.

Juontajista ainostaan Annilla on BB-kokemusta, sillä hän juonsi Julkkis-BB:tä keväällä 2021 kolmen viikon ajan vetäen häätölähetyksiä noin joka toinen päivä. Nelosen ensimmäisellä julkkiskaudella Anni juonsi häätölähetyksiä yhdessä Tinni Wikströmin kanssa, mutta nyt normaalikaudella hän juontaa sunnuntait yksin.

Sami juontaa Suomen Big Brotheria ensimmäistä kertaa, mutta juontajana hän ei ole mikään ummikko. Sami on tullut tutuksi etenkin Temptation Island Suomen juontajana jo kymmenen kauden ajan. Hän on työskennellyt myös Nelonen Median radioissa, Radio Suomipopilla, Radio Aallossa ja HitMixissä.

Janni on esiintynyt tv-ohjelmissa niin valmentajana kuin kilpailijanakin. Hän osallistui Selviytyjät Suomen toiselle kaudelle ja sijoittui siinä toiseksi. Janni on toiminut myös Suurin pudottaja -sarjan valmentajana sekä Biisonimafiassa näyttelijänä heidän Youtube-kanavallaan. Radiosta Jannilla on kokemusta Radio Suomipopin juontajana.

Viime syksynä Big Brotheria juontaneet Alma Hätönen, Kimmo Vehviläinen ja Elina Kottonen eivät jatka pesteissään. Kimmo on ollut tähän mennessä jokaisella Nelonen Median BB-kaudella, eli yhteensä neljällä kaudella. Almalta ja Elinalta jäi julkkiskausi väliin, mutta kaikilla Nelosen normikausilla he olivat mukana. Lisäksi Elina juonsi Subin aikakautena BB:tä vuosina 2010-2012. Big Brotherista poistuneisiin lisättiin jo alkuviikosta Janne Virtanen, joka lopetti BB:n pääohjaajana viime syksyn jälkeen omasta tahdostaan.

BB-podcast syksyllä joka arkiaamu

BB-lähetysten ohella neljättä vuotta pyörivä BB-podcast uudistuu niin juontajien kuin sisältöjen osalta. Nelonen Media tiedottaa, että uudistuvaa BB-podcastia juontavat syksystä lähtien Cristal Snow ja Sanna Pikkarainen. Alkavalla kaudella BB-podcast kuullaan peräti viisi kertaa viikossa, koska uusi jakso julkaistaan joka arkiaamu kello 7, jossa käsitellään BB-talon edellispäivän tapahtumia. BB-podcast on kuultavissa Supla+ -tilauksella.

Cristal on tuttu monille BB-faneille ja hän on intohimoinen BB-fani itsekin. Vuonna 2012 Cristal juonsi Subilla BB Extraa ja hän toimi Big Brotherin yhtenä käsikirjoittajana vuosina 2019 ja 2020. Sanna Pikkarainen on ollut televisiossa Selviytyjät Suomen kilpailijana ja hän on myös esiintynyt TV2:n Sohvaperunoissa.

Cristal Snow (vas.) ja Sanna Pikkarainen ovat äänessä BB-podcastissa. Kuva: © Vilma Töyräs / Nelonen Media.
Cristal Snow (vas.) ja Sanna Pikkarainen ovat äänessä BB-podcastissa. Kuva: © Vilma Töyräs / Nelonen Media.

Tulevana syksynä Big Brother on siis varsin erilainen edelliskausiin verrattuna. Juonittelu on ollut sallittu BB-talossa jossain muodossa ainakin kausilla 2011-2013. Nelonen Median tiedotteessa todetaan, että luonnollisesti Big Brotherilla on myös yllätyksiä ja käänteitä asukkaiden päiden menoksi. Juontajista Anni totesi, että hänellä on jo tiedossaan joitakin tulevia käänteitä.

Big Brotheria seurataan tuttuun tapaan Nelosella joka päivä maanantaista lauantaihin BB-päivittäislähetyksissä ja sunnuntaisin häätölähetyksessä. Lisäksi BB-talon tapahtumia on mahdollista seurata viime vuosien malliin Ruutu+:n 24/7-palvelussa ympäri vuorokauden kauden alusta loppuun. Ruutu+:n hinnoitteluun tuli muutoksia kesäkuun alussa, joka tietää BB 24/7:n tilaajille hintojen nousua.

Asukkaita haettiin BB-taloon kevään asukashaussa ja uudet asukkaat selviävät BB:n Kickoffissa.

Big Brother 2022 Nelosella ja Ruudussa 4. syyskuuta alkaen.

Anni Hautala, Sami Kuronen ja Janni Hussi juontavat syksyn Big Brother Suomi -lähetykset! (Nelonen 17.6.2022)

Lue myös:
Big Brother uudistuu syksyllä - BB-talossa pärjää vain pelaamalla! (10.3.2022)
Ruutu+:n hinnoittelu muuttui kesäkuussa, BB 24/7 mukaan vain kalleimpiin paketteihin (8.6.2022)
Mediat: Janne Virtanen lopettaa Big Brotherin pääohjaajana (14.6.2022)

Lähteet: Nelonen Media, Wikipedia.

Artikkelia on päivitetty 17.6.2022 kello 14.59: Täydennetty tiedoilla juontajien taustoilla ja entisten juontajien poistumisesta. Lisätty podcastin juontajien kuvat.
Artikkelia on päivitetty 17.6.2022 kello 15.04: Lisätty maininta Janne Virtasen lopettamisesta alkuviikosta.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.