Analyysi: Anssin kova peliliike oli fiksu

Anssi teki viime viikolla toistaiseksi kauden kovimman ja ehkä Suomen BB-historian kovimman peliliikkeen. Kukaan ei ole Suomen Big Brotherissa jättänyt itseään pelastamatta häätöäänestykseltä, jos siihen on ollut mahdollisuus.

Anssin liike jättää itsensä häätöäänestykseen viime viikolla oli poikkeuksellinen. Yleensä asukas, jolle tarjotaan mahdollisuutta pelastaa itsensä häätöäänestykseltä, tekee sen hetkeäkään miettimättä. Esimerkiksi Taavi pelasti itsensä aiemmin tällä kaudella voitettuaan silent discon.

Jo kauden alusta minulla on ollut epäilyksiä, että Anssi on kovin pelaaja tällä kaudella, eikä viime viikon nimeämiskikkailu hälventänyt tätä - pikemminkin päinvastoin. Anssi pelaa kovaa, mutta verhoaa sen tuohon hienoon tekoon, josta etenkin Ville oli hyvin kiitollinen. Eikä siinä mitään, kiitoksen paikkahan se oli Anssille.

Pelastuspäätöksellään Anssi pelaa itselleen hyviä asemia niin talossa kuin katsojien silmissä. Kaikki eivät varmaan kehtaa nimetä Anssia lähitulevaisuudessa "jalon" teon vuoksi. Toisaalta talossa on asukkaita, jotka yhtä lailla epäilevät Anssin motiiveja, Taavi etunenässä.

Varmasti katsojissakin on kahdenlaista porukkaa, osa uskoo Anssin hyväntahtoisuuteen ja hänen perusteluihinsa, toiset pitävät kylmänä pelurina. Iso voitto Anssin uhkapelissä oli pääsy turvaan ensimmäisten joukossa viime sunnuntaina. Anssilla on striimaustaustansa kautta jo ennestään haalittua kannattajakuntaa ja todennäköisesti katsojat palkitsivat häntä myös pelastuspäätöksestään.

Vaikka pidänkin Anssin pelastuspäätöstä peliliikkeenä, ei se poista sitä faktaa, että se oli fiksu liike. Se oli yllättävä ja saa Anssin näyttämään hyvältä muiden silmissä. Yhdellä oikein tehdyllä päätöksellä voi olla Big Brotherin voiton kannalta kauaskantoiset seuraukset. Anssi pelaa paljon fiksummin kuin esimerkiksi Pekka, joka onnistuu yhdellä kertaa sekä suututtamaan että ihastuttamaan katsojia, kun Anssilla tuntuu kannattajakunta tuntuu vain kasvavan tällaisten peliliikkeiden seurauksena.

Anssi on selvästi muutenkin laskelmoinut tekemisiään ja pohtinut niitä sohvalla, kun muut on vaan pannut menemään. Hän on kova pudotettava tulevissa häätöäänestyksissä, sillä ihan heti en usko, että ainakaan katsojien äänillä Anssi tippuu talosta.

Se, joutuuko Anssi häätöäänestykseen, on hieman epäselvää, sillä perinteisiä nimeämisiä ei ole ollut moneen viikkoon. Onneksi sentään tällä viikolla edes puolet porukasta pääsee nimeämään, niin saadaan joku käsitys, mitä mieltä asukkaat todella ovat toisistaan.

Onko Anssi häätösohvalla ensi sunnuntaina riippuu siitä, kuinka monelle on hänen toimintansa mennyt läpi. Molemmissa joukkueissa on hänen motiivejaan epäileviä asukkaita, mutta onko riittävästi?


Tulosta   Sähköposti