Kommentti: Tuotanto toimi törkeästi Heidiä kohtaan

Big Brotherin tuotannon toiminta kauden Milenan someviestin käsittelyssä on törkeää. Tuotanto on vihjannut, että Heidi on ollut viestin takana, vaikka he itsekin sanoneet, etteivät he tiedä, kuka viestin lähettäjä on.

Kaikki alkoi viikolla 4, kun BB-talossa oli päivätehtävä, jossa asukkaat lähettivät viestejä BB-somessa. Yksi viesteistä oli Milenalle suunnattu "Ärsyttävää, miten Milena yrität tunkea joka keskusteluun". Viesti meni Milenalle tunteisiin ja se harmitti häntä ja myös muut asukkaat pitivät viestiä ilkeämielisenä.

Milena on yrittänyt selvittää viestiä tuosta lähtien, mutta kukaan ei tunnustanut, eikä totuus ole selvinnyt muutakaan kautta. Milena itse on epäillyt kaikista eniten Heidiä juteltuaan talon somekohusta kaikkien asukkaiden kanssa. Tuotanto on jostain syystä antanut kuvaa, että Heidi olisi syyllinen viestiin.

Päivätehtävää näytettiin koosteessa häätölähetyksen yhteydessä sunnuntaina 2. lokakuuta. Koosteessa näytettiin kohua aiheuttanut viesti sekä Heidin päiväkirjahuonekäynti, jossa hän puhuu Milenan tavasta olla mukana monissa talon keskusteluissa. Klipissä Heidi puhuu samoista asioist kuin viestissä, mutta tuohon aikoihin lähes kaikki asukkaat olivat kritisoineet Milanan tuppautumista eri kokoonpanoissa. Tietenkään Milena ei koskaan ollut itse paikalla.

Viestikohu on aina välillä noussut esiin talossa, viimeksi Milanan jouduttua häätöäänestykseen reilu viikko sitten. Milena kysyi sohvilla, olisiko joku halunnut tunnustaa lähettäneensä viestin, mutta se jäi edelleen mysteeriksi. Milenan mielipide Heidin syyllisyydestä vahvistui, mutta Heidi on kiistänyt asian Milenalle moneen kertaan, esimerkiksi toissa viikonlopun keskustelussaan.

Tuotanto puuttui viestikohuun uudestaan lokakuun alun häätölähetyksen jälkeen maanantaina Nimettyjen iltanuotiolla, kun Milena sai nähdä saamiaan nimeämispisteitä. Heidin nimeämisten yhteydessä juontaja Sami Kuronen pisti Milenan pohtimaan Heidin nimeämisperusteluiden sanamuotoja. Sami ikäänkuin istutti Milenan päähän ajatuksen Heidin syyllisyydestä, joka oli helppoa, kun ajatus oli jo valmiiksi oraalla.

Tästä Milena sai lisää vettä myllyyn ja nainen tuntuu olevan täysin varma, että Heidi oli viestin lähettäjä. Sami toki sanoi, ettei edes Big Brother (tuotanto) tiedä anonyymin viestin lähettäjää, joka tekeekin tästä uskomatonta. Miksi tuotanto pistää vettä myllyyn asiasta, josta ei ole täyttä varmuutta?

Se on vielä ymmärrettävää, että asukkaat keskenään pyörittelevät ja spekuloivat asiaa, koska heidän on vaikea saada varmuutta asioihin. Nyt on kuitenkin kyseessä tuotanto, joka tekee tehtävät ja puitteet taloon, niin masinoi tällaista ja heittää käytännössä yhden asukkaan bussin alle. Mitään todisteita tuotanto ei ole esittänyt, vain vihjailuja asiasta, jonka tiedetään paisuvan suureen mittakaavaan BB-talon kaltaisessa ympäristössä.

Tilanne on ikävä etenkin Heidille, mutta myös Milenalle. Hän ei voi mitenkään varmentaa, että kuka lähetti kyseenalaisen viestin. Vaikka aina pitäisi pystyä ajattelemaan rationaalisesti ja käyttämään omaa järkeä, tämä on varmasti vaikeaa BB-talossa. Viestin lähettäjä ei ole selvinnyt ja tuotannon jäsen tulee kertomaan vihjailuja, jotka vahvistavat omia epäilyjä. Mitä tällaisessa tapauksessa tuotanto luulee ihmisen mielen toimivan?

Milena syyttää tietenkin mielestään ilmeisintä syyllistä. Tällainen toiminta ei ole tuotannolta vastuullista. Tottakai tuotanto saa hämmentää soppaa, mutta nyt keinot ovat erittäin kyseenalaisia. Jo valmiiksi kyräilevään ilmapiiriin lyödään vain lisää bensaa liekkeihin.

Aina välillä tuotantoa on syytetty asukkaiden ohjailusta, käsikirjoittamisesta ja ns. koppiohjailusta. Tämänkertainen viestikohu tuntuu olevan omaa luokkaansa, jossa jopa yritetään mustamaalata yhtä asukasta ilman riittäviä todisteita. Ei Big Brotherin tarvitse olla tasapuolista, mutta jotain rajaa sentään.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.