Ensimmäisessä hyväntekeväisyyskilpailussa möyrittiin jauhoissa

Julkkisasukkaat pääsivät torstaina ensimmäisen hyväntekeväisyyskilpailun kimppuun. Tehtäväpottia päästiin kerryttämään etsimällä jauhokasasta 100 euron arvoisia levyjä.

Tänä vuonna järjestettävässä Julkkis-Big Brotherissa hyväntekeväisyys on merkittävässä roolissa. Asukkaat suorittavat kauden aikana erilaisia hyväntekeväisyyskilpailu, jotka kerryttävät tehtäväpottia. Koko Julkkis-BB:n voittaja saa lahjoittaa kauden lopuksi tehtäväpottiin kertyneet rahat haluamaansa hyväntekeväisyyskohteeseensa.

Ensimmäisessä hyväntekeväisyyskilpailu julkkikset joutuivat etsimään tehtäväalueella olevasta jauhokasasta levyjä. Jauhojen sekaan oli piilotettu kymmenen levyä, joista aina yhden löytyminen kerryttää pottia 100 euron verran. Asukkaista tehtävään saivat osallistua kaikki muut paitsi Frederik ja Aleks Vehkala. Syytä tähän Big Brother ei kertonut. Jokaisen asukkaan piti löytää viidessä minuutissa siis yksi levy.

Big Brother oli toimittanut tehtävää varten suojavarusteita, kuten suojalasit, nenäsuojia ja polvisuojia. Asukkaiden kädet laitettiin kiinni käsiraudoilla, levyjä sai etsiä vain suulla, käsiä tai jalkoja ei saanut käyttää. Tehtävää valvoi BB:n määräämä avustaja, mutta asukkaat eivät saaneet kommunikoida avustajan kanssa.

Levyn onnistuivat löytämään kaikki muut asukkaat Susannaa Indréniä lukuun ottamatta. Susannalla ehti aika tulla täyteen ja hän joutui poistumaan tehtäväalueelta tyhjin käsin. Kauan tehtävässä joutuivat etsimään myös Marianne Kallio, Teppo Säkkinen, Claudia Eve ja Andy McCoy, mutta he lopulta löysivät levyn. Nopeasti tehtävän suorittivat mm. Johanna Salminen ja Kai Merilä.

Tehtävän päätyttyä asukkaat joutuivat pesulle, koska he olivat yltä päältä jauhojen peitossa. Susanna naureskeli kylpyhuoneessa, että nenästä tulee lettutaikinaa. Tunnelma ei ollut yhtä huono kuin keskiviikkona, jolloin osa asukkaista joutui nestemäisten elintarvikkeiden kylmän suihkun alle päivätehtävässä, kun elintarvikkeiden arvailu epäonnistui.

Lopulliset tulokset hyväntekeväisyyskilpailuun julkistettiin illalla. Virallisten tulosten mukaan asukkaat saivat hyväksytysti kerättyä kahdeksan levyä, jolloin ensimmäisestä hyväntekeväisyystehtävästä tehtäväpottiin kertyi 800 euroa. Susanna siis epäonnistui etsimisessä ja ilmeisesti Tepon suoritus hylättiin, koska hän oli käyttänyt myös jalkoja levyjen tunnistamiseen.

BB:n julkistettua tuloksen, asukkaat saivat merkitä tehtäväpotin kertymän BB-talon seinältä löytyvälle taululle, jossa näkyy tehtäväpotin sen hetkinen summa. Onnistuneen tehtävän myötä BB palkitsi asukkaita myös juhlajuomalla. Ensimmäinen pullo viiniä saapui uuden putkipostin kautta ja asukkaat alkoivat pohtia, tuleeko putken kautta pullo jokaiselle. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan pian avautui varastohuoneen ovi, jossa oli lisää alkoholia ja myös alkoholittomia juomia.

Torstai-ilta sai iloisen käänteen ja juomien ansiosta muutamat naisasukkaat pääsivät jopa hieman humaltumaan. Pimentyvään iltaan asukkaat jäivät viettämään pian päättyvää kolmatta BB-päivää.

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Hyväntekeväisyyskilpailun tehtävänanto
Hyväntekeväisyyskilpailun toimintaohje
Hyväntekeväisyyskilpailun tulos

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.