Viikkotehtäviä ei enää ole, päivätehtävät ovat keskiössä

Julkkiskausi on ollut käynnissä reilun vuorokauden. Tämän kauden suurimmat muutokset liittyvät tehtäviin, sillä viikkotehtäviä ei enää ole ja julkkisasukkaat keräävät tällä kaudella rahaa hyväntekeväisyyteen.

Julkkis-Big Brother -kausi on normaaleja kausia selvästi lyhyempi. Kun aikaisemmat Suomen BB:n kaudet ovat olleet 14- tai 15-viikkoisia, on julkkiskausi vain kuusiviikkoinen. Tämä on täysin normaalia myös muiden maiden Julkkis-BB:ssä.

Eniten täksi kaudeksi ovat muuttuneet tehtävät. Viikkotehtäviä ei ole, vaan asukkaat suorittavat useita päivätehtäviä viikon aikana. Päivätehtävät saattavat jatkua seuraavan päivän puolelle, mutta pääsääntöisesti tehtävät ovat yksipäiväisiä. Osassa tehtävistä asukkaat kilpailevat saadakseen itselleen hyödykkeitä taloon, kuten esimerkiksi ruokatarvikkeita.

Kauden aikana nähdään myös tehtäviä, joissa asukkaat keräävät rahaa hyväntekeväisyyspottiin. Mitä paremmin tehtävät onnistuvat, sen paremmin potti karttuu. BB-talon seinällä on laskuri, josta näkee aikanaan potin kertymisen. Hyväntekeväisyyspottiin kertyneet rahat saa lopulta Julkkis-BB:n voittaja lokakuussa, joka lahjoittaa rahat haluamaansa hyväntekeväisyyskohteeseen. Voittajalle on luvassa lisäksi 25 000 euron rahapalkinto.

Päivätehtävät käynnistyivät toisena päivänä, jossa kahden asukkaan piti kuvailla elintarvikkeita toisille asukkaille. Panoksena tehtävässä oli ruokatarvikkeita. Kaksi asukasta oli terassilla, jonne tuli liukuhihnalla kuvailtavia tuotteita. Loput asukkaat istuivat tehtäväalueella ja heidän piti arvata, mistä elintarvikkeista oli kyse. Mikäli arvaus meni väärin, tehtäväalueella olevat asukkaat saivat niskaansa arvauksen kohteena ollutta tuotetta, esimerkiksi banaanimössöä.

Etenkin Marianne Kallio kunnostautui kirkumisessa, kun arvaajat epäonnistuivat veikkauksissaan. Huuto kuului varmasti kauas, kun Big Brother kaatoi jotain iljettävän tuntuista asukkaiden niskaan. Tehtävää vaikeuttivat se, ettei tiettyjä sanoja saanut käyttää ja se, että vihjeet eivät aina kovin hyvin kuuluneet tehtäväalueelle, vaikka äänet tulivat kaiuttimista.

Tehtävä saatiin suoritettua, mutta vain puolet arvauksista oli oikeita. Niinpä tehtäväalueen asukkaat saivat kohtalaisen määrän tavaraa niskaansa. Asukkaat saivat illalla kuulla tehtävän lopputuloksen ja, koska vain puolet meni oikein, BB toimitti asukkaille vain puolikkaita tuotteita. Marianne ei oikein ollut tyytyväinen mm. puolikkaaseen herneeseen, mutta Teppo Säkkinen puolestaan naureskeli BB:n tempaukselle ja otti sen huumorilla.

Muutenkin BB-taloon luvataan tapahtumia joka päivälle, onhan kyse intensiivisestä 41 päivän kaudesta. Viikonlopuille on luvattu mm. bändivierailuja ja asukkaiden omia päiviä. Esimerkiksi keskiviikon BB Extrassa äänestettiin ensimmäisen viikon lauantaille Frederikin päivä.

Äänestyksessä oli kyse uudistuneesta Katsojan valinnasta, jossa katsojat äänestävät BB-sykkeessä älylaitteilla aina kulloisestakin kysymyksestä, joka on yleensä voimassa BB Extran tai Talk Show'n aikana. Äänestyksissä päästään vaikuttamaan talon tapahtumiin, kuten nähtiin Andy McCoyn nimeämien asukkaiden määrässä tai Frederikin omassa päivässä.

Säännöt pysyneet ennallaan, samoin BB-talon rakenne

BB-talon sääntöihin ei ole tullut suuria mullistuksia, vaikka julkkikset ovat vallanneetkin talon. Perussäännöt ovat pysyneet ennallaan ja esimerkiksi päiväkirjahuoneen asioista tai tuotannon asioista ei edelleenkään saa puhua. Viime kausina mukaan tulleet juonittelun salliminen ja peli- ja leikkikielto ovat myös voimassa Julkkis-BB:ssä.

Edes kylpyhuoneessa julkkiksilla ei ole täyttä yksityisyyttä, vaikka suihkuverho kylpyhuoneeseen onkin ilmestynyt, joka estää näkyvyyden suihkuun. Sääntö tosin sanoo, että verhon takana saa olla korkeintaan kolme asukasta kerrallaan tai muuten verhon on oltava auki. Luonnollisten tarpeiden osalta säännöt ovat vanhat tutut eli niitä ei näytetä, ellei WC:ssä keskustella samanaikaisesti mielenkiintoisista aiheista.

Sääntöjen noudattaminen ei tunnu olevan julkkiksille yhtään sen helpompaa kuin taviksille. Etenkin tuotannosta puhutaan hyvin helposti ja "rikotte sääntöjä" -kuulutus tullee tämänkin kauden aikana hyvin tutuksi. Saa nähdä, miten Big Brother aikoo rankaista asukkaita, jos julkkikset alkavat pahasti rikkoa sääntöjä.

Myöskään BB-talo ei ole kokenut valtavia muutoksia. Käytännössä talossa on pinnat uusittu kirkkain värein. Pohjaratkaisu on pysynyt ennallaan ja huoneet ovat täsmälleen samat kuin vuosi sitten. Pihakin on käytännössä sama, vaikka elementtejä, kuten poreallas on siirretty hieman toiseen paikkaan. Uusia juttuja pihalla ovat hampurilaisbaari ja pieni kuntoilunurkkaus terassilla. Tehtäväalueella ei ole mitään ihmeellistä ja sinne rakennetaan lavastusta ja tarpeistoa tarpeen mukaan.

Kovin suurta muutosta lyhyelle kaudelle ei voinut uskoakaan. Julkkisteemalla toivotaan, että kausi on mielenkiintoinen ja lyhyellä kestolla pyritään pitämään mahdollisimman moni katsoja mukana läpi kauden. Lokakuun puolivälissä nähdään, kuinka hyvin tässä on onnistuttu.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.