Julkkis-Big Brother alkaa tänään!

Pitkään odotettu Suomen oma Julkkis-Big Brother alkaa vihdoin tänään. Tänään illalla tiedetään, ketkä ovat ensimmäiset viralliset Julkkis-BB -asukkaat Suomessa, kun Subin Kickoff-lähetys starttaa.

Big Brother -fanit ovat toivoneet Suomeen jo pitkään omaa Julkkis-BB:tä. Maailmalla julkkiskaudet ovat olleet suosittuja ja monissa maissa on järjestetty lukuisia kausia julkkisversioita. Kaiketi kaikkein kuuluisin on Brittien Julkkis-BB, jota on tehty peräti 12 kautta. Britanniassa tällä hetkellä BB-oikeudet omistava Channel 5 esittää parhaillaan 12. julkkiskautta, joka kestää kolme viikkoa.

Suomen ensimmäinen julkkiskausi tulee kestämään päivää vaille kuusi viikkoa. Kun kausi tänään starttaa, on finaali 41 päivän päästä, eli 13. lokakuuta. Kauden startti, eli Kickoff nähdään tänään Subilla poikkeuksellisesti suorana lähetyksenä. Aikaisempina kausina Suomessa Kickoff on nähty Subilla jälkilähetyksenä seuraavana päivänä ja suorana vain 24/7-palveluiden tilaajille. Tänä vuonna asukkaiden taloon astuminen nähdään suorana sekä Subilla että 24/7:ssa.

Big Brotherin ennakkokohu on ollut Suomessa viime vuosina laskussa ja jos Julkkis-BB ei ole tehnyt muuta, niin se on lisännyt kiinnostusta BB-formaattia kohtaan. Spekulointi asukkaista on ollut suurta etenkin iltapäivä- ja juorulehdistössä. Lehdissä on heitetty ilmaan spekulaatioita ja ns. varmoja tietoja, ketkä menevät taloon ja ketkä eivät. Lisäksi olemme saaneet kuulla julkkisten kommentteja, kuinka joku on kieltäytynyt tai jotakuta ei ole edes kysytty.

Ilmeisesti näissä julkkisten kommenteissa on valehtelua tai vähintäänkin hämäyksen makua, sillä BB-juontaja Mari Sainion mukaan osalta julkkiksista ei ole edes kysytty, jotka ovat sanoneet kieltäytyneensa tulemasta BB-taloon. No, se jääköön jokaisen itsensä pohdittavaksi, kuka vedättää ja ketä. Joka tapauksessa taloon tänään muuttavat julkkikset kiinnostavat ja spekulointi on ollut kovaa lehtien lisäksi monilla keskustelupalstoilla.

Tiedämme siis taloon astuvat julkkikset vasta tänään illalla. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että ilmeisesti edes BB:tä seuraava lehdistö ei tiedä asukkaita varmasti, sillä Ilta-Sanomien BB-tutkan Katri Utulan mukaan median edustajat eivät pääse tenttaamaan Julkkis-BB -asukkaita ennakkoon, kuten media on päässyt "taviksia" tapaamaan juuri ennen taloon astumista hotellilla. Mediakin saa siis tietää uudet asukkaat vasta Kickoffissa.

Julkkis-BB:hen voi jo virittäytyä alkuillasta klo 19.00, kun kauden ensimmäinen BB Extra starttaa. Suorassa lähetyksessä on vieraana Katri Utula ja lisäksi lähetyksessä tehdään jotain paljastuksia uusista asukkaista. Varsinaisesti kausi saadaan käyntiin suorassa Kickoffissa, joka starttaa Subilla ja 24/7:ssa klo 21.00. Kickoff-lähetyksen sisällöstä ei ole paljastettu juuri muuta kuin se, että siellä selviävät Suomen ensimmäiset julkkisasukkaat. Lähetykset ovat samalla vanhan BB-juontajan, Mari Sainion, paluu "kotiin" yli kuuden vuoden tauon jälkeen.

Ainakin netin kautta 24/7:aa seuraavien kannattaa muistaa tutut ohjeet jo aikaisemmilta kausilta. Eli suora lähetys kannattaa käynnistää hyvissä ajoin ennen H-hetkeä, jotta varmasti pääsee mukaan lähetykseen. Jos yrittää aivan viime hetkillä, voi jumiutua ruuhkaan ja ensiminuutit voi jäädä näkemättä. Yleensä ennen starttia ruudussa pyörii jonkinlainen testikuva, jotta voi ajoissa liittyä lähetykseen. Lähetyksen alettua ei kannata heti vaihtaa kameraa, jottei jää jumiin ruuhkan takia ja menetä arvokkaita katseluhetkiä.

Kun aloituksesta on kulunut muutama tunti, voi linjoilla olla jo vähemmän katsojia, jolloin kameran vaihto onnistuu varmimmin. Kapasiteettiongelmat ja kameran avaamiseen ja vaihtamiseen liittyvät jumitukset ovat nimenomaan nettilähetyksen ongelma. Kaapelissa ei vastaavia ongelmia ole. Nettilähetysten ongelmat liittyvät yleensä siihen, että palveluntarjoaja varaa lähetystä varten liian vähän palvelinkapasiteettia suhteessa käyttäjien määrään, jolloin ainakin osa katsojista joutuu ongelmiin ja heillä lähetys jää kokonaan tai osittain näkymättä.

Seuraamme sivustollamme Kickoffin etenemistä klo 21 alkaen uudenlaisessa liveseurannassa, joka on toiminnassa satunnaisesti alkavan kauden aikna. Luonnollisesti sivustoltamme löytyy Kickoffin jälkeen myös tiedot uusista asukkaista ja tuoreimmat tunnelmat uutisten kautta. Kauden edetessä päivitämme sivustollemme tuttuun tapaan talon tapahtumia uutisiin sekä tiedot häädöistä, nimeämisistä ja muista merkittävistä tapahtumista.

Julkkis BB Extra tänään Subilla klo 19:00
Julkkis Big Brother alkaa! tänään Subila klo 21:00

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.