Räisänen ja Sainio tekemään Suomen Wipeoutia - miten käy BB:n?

Suomen Big Brotherin jatko on ollut epävarmaa joulukuun alusta lähtien, kun kahdeksas kausi päättyi. Vieläkään ei jatkosta ole uutta tietoa, mutta merkit eivät ainakaan näytä hyvältä, kun Suomen BB:n isoja nimiä on kiinnitetty Suomen FOX-kanavan isoon tuotantoon täksi kevääksi.

Endemol Finland, joka tuottaa Suomen Big Brotheria, tuottaa FOXille tänä keväänä Wipeout Suomen, joka on suomalainen versio kansainvälisestä tv-formaatista. Ohjelman taustalla on kaksi BB:hen vahvasti vaikuttanutta henkilöä, tuottaja Mikko Räisänen ja BB:ssä pääohjaajana ollut Kim Sainio. Nämä käyvät ilmi Räisäsen tammikuussa antamista kommenteista omilla Facebook-sivuillaan ja FOXin tiedotteessa kanavan nettisivuilla. Niin ikään tammikuussa Sainio antoi omalla Twitter-tilillään ymmärtää olevansa mukana Wipeoutin tuotannossa.

Vahvan BB-kaksikon tehdessä Wipeoutia, herää kysymyksiä, miten käy Suomen Big Brotherin. Tulevan kauden suunnittelu pitäisi olla käynnissä jo alkuvuodesta ja viimeistään maaliskuussa pitäisi asukashaun alkaa. Viittaako Räisäsen ja Sainion uudet työt sitä, että BB on Suomessa kuopattu ainakin täksi vuodeksi. BBPlazalla spekuloitiin, että voisiko tänä vuonna kyseeseen tulla julkkis-BB, johon ei julkista asukashakua tarvita. Tosin tähänkin tarvitaan kauden suunnittelua ja castingin, eli asukasvalintojen pohtimista, ketkä kutsutaan tuotantoon.

Räisäsen ja Sainion liittymisestä Wipeout Suomen tuotantoon uutisoi ensimmäisenä BBPlaza. Jo tammikuussa BBPlazan uutiset spekuloivat Suomen BB:n loppua, kun se uutisoi MTV3:lta Subille syksyllä siirtyvän Suurimman pudottajan uudistuksista. BBPlazan arvioiden mukaan Suurin pudottaja voidaan nähdä ruudussa jopa kuutena päivänä viikossa, jolloin tilaa Big Brotherille ei enää riittäisi ainakaan ensi syksyksi. Sub ei ole vielä tarkemmin kertonut Suurimman pudottajan aikataulua ensi syksylle.

FOXin Wipeout Suomi käynnistyy pääsiäissunnuntaina 31. maaliskuuta. Oletettavasti tuotanto on tehty jo sarjan alkuun mennessä ainakin pääosin. Eri juttu on sitten, kuinka paljon Wipeoutin jälkeen jää aikaa BB:n valmisteluille, jos kaksikko Räisänen-Sainio on mukana mahdollisessa tuotannossa. Toki sellainenkin mahdollisuus on olemassa, että Endemol ja Sub ovat hankkineet uudet tekijät Big Brotherille tai voihan BB jatkua toisella kanavalla lopettamisen tai tauon sijaan.

Lue lisää:
Big Brotherin ylle lisää mustia pilviä (BB Plaza 4.2.2013)
Wipeout Suomi -ohjelmaa juontaa Anna Easteden! (FOXin tiedote 24.1.2013)
BB:n kohtalo vaakalaudalla? (BBPlaza 14.1.2013)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.