Viikkotehtävä: Big Brother -akatemia

Elämä BB-talossa jatkuu 13. viikolla viiden asukkaan voimin. Tuttuun tapaan maanantaina asukkaille annettiin uusi viikkotehtävä, joka liittyy koulumaailmaan. Big Brother -akatemiassa asukkaat toimivat vuoroin opettajina ja oppilaina.

Viikkotehtävässä oppituntien aiheena ovat asukkaat itse. Jokainen toimii vuorollaan opettajana ja hän pitää tunnin itsestään. Kunkin tunnin yksityiskohtaisen aiheen antaa Big Brother, joka toimittaa myös kysymyslistan, jonka avulla opettaja voi viedä tuntia eteenpäin. Opettaja ei saa etukäteen kertoa koko tunnin sisältöä, vaan tuoda se esiin vähitellen tunnin edistyessä omin sanoin.

Tunneilla ei saa olla hiljaisia hetkiä, vaan opettajan on pidettävä keskustelua koko ajan yllä. Oppilaat saavat esittää opettajalle tarkentavia kysymyksiä ja vastaukseksi ei riitä kyllä/ei -tyyppiset vastaukset. Opettajan on oltava rehellinen vastatessaan kysymyksiin. Opettajan on huolehdittava myös, että kuri säilyy luokassa, eikä aiheen ulkopuolelle lipsuta. Vessassa saa käydä vain opettajan luvalla. Opetuksen taso ja rehellisyys vaikuttavat viikkotehtävän arviointiin.

Oppilaat eivät saa kiroilla oppituntien aikana ja heidän on toteltava opettajaa. Välitunnit on vietettävä ulkona ja tupakoida saa, mutta opettaja ei saa nähdä tätä. Luokassa on liitutaulu, mutta siihen saa vain piirtää tai tehdä numeroita, mutta ei saa kirjoittaa. Big Brother ilmoittaa oppituntien alkamisesta ja loppumisesta välituntikellolla. Sekä opettaja että oppilaat saavat tehtävään kuuluvat vaatteet, joita on pidettävä oppitunneilla.

Viikkotehtävä ratkeaa torstaina loppukokeeseen, joka koskee viikolla käsiteltyjä aiheita. Kokeen jälkeen BB jakaa asukkaille todistukset, jossa ilmenee menestys kokeessa. Viikkotehtävä onnistuu, jos kaikki asukkaat onnistuvat saamaan keskiarvokseen vähintään 8. Myös asenne sekä opetuksen taso, rehellisyys ja monipuolisuus vaikuttavat viikkotehtävän arviointiin.

Ensimmäisenä opettajana toimii Niko ja muut ovat oppilaina. Käsiteltävinä aiheina ovat olleet Nikon lapsuus ja nuoruus, joita varten BB oli laatinut useita kysymyksiä, joiden avulla tuntia voitiin viedä eteenpäin. Lapsuudesta kysyttiin esim.. "Mitä ajattelit lapsena tulevaisuudesta?" ja "Millä metodeilla vanhempasi ovat kasvattaneet sinut?" Nuoruudesta tuli mm. seuraavia kysymyksiä: "Millaisten asioiden kanssa jouduit nuorena kamppailemaan?" ja "Mikä on nyt muuttunut siitä kun olit nuori?"

Asukkaat panostivat tehtävään 99:n vedonlyöntiprosentilla. Tehtävä tuntui olevan paha ainakin ennakkoon Kadille, joka on puhunut, ettei ole hyvä koulussa. Riitta kuitenkin tsemppasi Kadia, että hän varmasti pärjäisi. Myöskään Niko ei tuntunut kovin innostuneelta tehtävästä.

Katso viikkotehtävän kuvaus BB:n nettisivuilta

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.