Viikkotehtävä: Univaje

Jälleen uuden viikon alkajaisiksi asukkaat saivat uuden viikkotehtävän. Tällä kertaa tehtävästä tulee rankka, sillä asukkaiden uniaika on rajattu viikkotehtävän ajan.

Asukkailla on nukkumisaikaa viikkotehtävän ajan vain 15 tuntia. Talon tv:ssä on kello, josta asukkaat näkevät koko ajan nukkumisaikansa. Aika vähenee aina sängyllä olemisesta ja silloin, kun BB tulkitsee jonkun asukkaan nukkuvan.

Tehtävää on vaikeutettu sillä, että asukkailta on kielletty tupakkatuotteiden käyttö viikkotehtävän loppuun saakka. Kielto liittyy Fressis-kampanjaan, joka on tupakanvastainen kampanja, jossa yhtenä siihen osallistuneena julkkiksena on taloon sunnuntaina muuttanut Martina Aitolehti. Martina kertoi tästä kampanjasta asukkaille, kun tehtävä alkoi. Kampanjan symbolina oleva vaaleanpunainen ruumisarkku on BB-talon terasilla, jossa lukee teksti "Vain joka toinen kuolee tupakan aiheuttamiin sairauksiin".

Eniten vastustusta viikkotehtävä aiheutti Piialle ja Tiinalle. Piia olisi halunnut matalamman vedonlyöntiprosentin, sillä Piia ilmoitti, ettei pysty valvomaan. Asukkaat asettivat vedonlyöntiprosentikseen 99:n. Tiina kyynelehti tehtävästä ja ilmoitti inhonsa sitä kohtaan. Etenkin Tiinaa harmitti alkoholin käyttökielto, jonka hän sai aloitettuaan lääkekuurin hammaskipuun. Asukkaille tarjottiin olutta ja siideriä heti viikkotehtävän alkuun.

Muut asukkaat suhtautuivat aika neutraalisti tehtävään. Yllättäen Kadi oli hyvin innokkaana tehtävään, eikä pitänyt sitä pahana, vaikka hänen aamuherätyksensä ovat olleet vaikeita talossa ollessaan. Unen puute ja tupakan aiheuttamat vieroitusoireet saattavat tuoda taloon mielenkiintoisia tilanteita. Hyvää asennetta asukkaat osoittivat keräämällä vapaaehtoisesti tupakkatuotteensa pois varastohuoneeseen, vaikkei BB tätä edes vaatinut. Tosin voi olla, että taloon jätettiin "jemmatupakat" kaiken varalta, jos viikkotehtävä esim. keskeytyy väliaikaisesti jossain vaiheessa.

Lue myös:
Viikkotehtävän ohjeet ja seuranta BB:n nettisivuilla (Subtv)
Fressis-kampanja (Suomen Syöpäyhdistys)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.