BB-talosta kolhoosi

Uusi viikkotehtävä käynnistyi maanantai-iltana. Big Brother -talo oli muuntautunut kolhooksisi, jossa asukkaat joutuvat elämään ja työskentelemään viikkotehtävän ajan.

BB-talo oli saanut myös uutta ilmettä sisustukseen, sillä lähes kaikki pinnat oli peitetty ruskealla paperilla. Asukkailta oli poistettu kaikki henkilökohtaiset tavarat ja tilalle oli tullut työvaatteet sekä muutamia hygieniatarvikkeita.

Asukkaiden tehtävänä on toteuttaa Big Brotherin antamia työtehtäviä. Ensimmäiseksi tehtäväksi BB antoi munantuotantolinjan, jossa asukkaiden on valvottava kourusta tulevia kananmunia ja pakata niitä munakennoihin. Munat eivät saa mennä rikki tai se on pois viikkobudjetista ja munien rikkoutuminen voi vaarantaa viikkotehtävän. Pakatut munat pitää toimittaa varastohuoneeseen.

Munia alkoi tulla kourusta heti tehtävän alettua. Munia tulee epäsäännöllisesti ympäri vuorokauden. Niitä tulee usein pienissä ryppäissä, jolloin työläisille tulee kiire kerätä munia. Toistaiseksi tehtävän alkutaipaleella ei munia ole rikkoutunut.

Työtä tehdään vuoroissa ja päätyönsä lisäksi työläiset vastaavat ruokahuollosta sekä kolhoosin muusta ylläpidosta. Työläiset saavat käyttöönsä keskuskomiten toimittamia ruokatarvikkeita, joista he valmistavat itselleen ateriat.

Kolhoosin johtajaksi BB valitsi Johanin, jolla on oikeus nukkua yläkerran komentokeskuksessa. Johan saa valita päivittäin työn sankarin, joka pääsee nukkumaan komentokeskukseen Johanin kanssa. Muut työläiset nukkuvat alakerran makuuhuoneessa.

Pääosin asukkaat ottivat tehtävän innostuneena vastaan. Ainoastaan henkilökohtaisten tavaroiden, etenkin alusvaatteiden poisottaminen oli Annalle ja Anniinalle hieman hankala paikka. Asukkaat valitsivat vedonlyöntiprosentikseen 99:n.

Tehtävän kuvaus Subin BB-nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.