Big Brother sai huomautuksen Viestintävirastolta

Suomen neljäs Big Brother -kausi on yhtä ohjelmaa vaille valmis, mutta vielä ohjelma sai hieman ikävää julkisuutta. Viestintävirasto antoi Big Brotherille huomautuksen televisio- ja radiolain rikkomisesta tiistaina.

Huomautus koskee alkukaudesta, syyskuun neljäs päivä nähtyä Big Brother Game -ohjelmaa. BB Gamesta tehdyn katsojavalituksen perusteella ohjelmassa oli esitetty lapsille sopimatonta materiaalia. BB Game -ohjelmaa esitettiin Subilla arkipäivisin pääsääntöisesti klo 14.30-15.30. Televisio- ja radiotoimintalaissa sanotaan, että ennen kello 17 ei saa lähettää alle 11-vuotiaille haitallisia ohjelmia. Pornografisia ohjelmia ei saa lähettää ennen kello 24.

BB Game -ohjelmassa pelataan katsojapeliä, johon katsojat voivat soittaa. Pelin ohessa ohjelmassa nähdään suoraa kuvaa BB-talosta, joka on samaa feediä, mitä 24/7-katsojat näkevät kaapelista. Helsingin Sanomien mukaan lähetyksessä oli muutaman sekunnin ajan näkynyt kohta, jossa yksi mieskilpailijoista otti esiin sukuelimensä ja työnsi sitä toisen kilpailijan päätä vasten.

Sub myönsi rikkoneensa televisio- ja radiolakia. MTV3:n Internet- ja Kuluttajaliiketoiminnan johtaja Henrik Laine pahoitteli tilannetta tiistaina Iltalehden nettisivuilla. Laineen mukaan tapahtuma yllätti tuotannon täysin. Laine myös totesi, että ensi vuonna ei BB Gamessa todennäköisesti nähdä livekuvaa talosta sen vaikean kontrolloitavuuden vuoksi.

Viestintäministeri Suvi Lindén painotti Iltalehdelle, että televisioyhtiöiden on oltava huolellisia, että lasten ja nuorten nähtäville ei saateta heidän kehitykselleen haitallista sisältöä ja kuvamateriaalia. Lindén kertoi Iltalehdelle saaneensa BB:stä paljon palautetta kansalaisilta. Huomautuksen saaneen tapahtuman tutkinta alkoi yksityishenkilön valituksesta, jonka Viestintävirasto tutki liikenne- ja viestintäministeriön pyynnöstä.

Lue Iltalehden juttu kokonaisuudessaan(16.12.2008)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.