Hakukiertue päättyi, videohaku jatkuu

Neljännen Big Brother -kauden hakuvaihe saavutti yhden pisteen eilen torstaina, kun kuuden kaupungin hakukiertue päättyi Turkuun. BB-haku ei ole kuitenkaan vielä kokonaan ohi, sillä videohaku jatkuu vielä juhannukseen saakka Internetissä.

Helsingistä alkanut hakukiertue kiersi kuusi paikkakuntaa, jotka olivat pääkaupungin lisäksi Oulu, Rovaniemi, Jyväskylä, Tampere ja Turku. Hakupaikkakunnilla BB-tiimi haastatteli taloon haluavia ja hakijoille tiedotettiin jatkoon pääsemisestä tekstiviestillä 24 tunnin sisällä haastattelusta. Jatkoon päässeet jatkavat lisähaastatteluihin, joissa hakijoista yritetään saada enemmän selville mm. psykologin ja astrologin avulla.

Eniten hakijoita tuli Helsingin hakutilaisuuteen, jossa kävi kahden päivän aikana kaikkiaan noin parisataa hakijaa. Muilla hakupaikkakunnilla hakutilaisuus oli yksipäiväinen, joissa Rovaniemeä lukuun ottamatta kävi 70-100 hakijaa. Vähiten hakijoita keräsi Rovaniemi, jossa kävi vaatimattomasti vain noin 30 hakijaa.

Tuottaja Mikko Räisänen oli ainakin Helsingin haun antiin tyytyväinen, mutta Rovaniemen hakijalukuihin hän oli pettynyt. Mitä ulkopuolisen silmin tarkastelee hakijoita kiertueella, tuntuu hakijamateriaali olleen kohtuullisen nuorta ja perusteet monilla ovat olleet samankaltaisia ja vieläpä sellaisia, joita BB-tiimi kehotti haastatteluissa välttämään. Varmasti poikkeuksia joukosta löytyi, mutta en olekaan päässyt tutustumaan koko hakujoukkoon, vaan arvioni liittyvät lehtiartikkeleihin ja eri medioissa nähtyihin videopätkiin.

Vaikka hakukiertue on nyt ohi, haetaan BB-taloon asukkaita vielä videohaun avulla. Halukkaat voivat jättää Subin Subject-palveluun hakuvideonsa, jossa he perustelevat, miksi juuri hänen pitäisi päästä BB-taloon. Videohaku jatkuu Subjectissa juhannukseen saakka, jonka jälkeen BB-tiimi kutsuu eniten arvostettujen hakuvideoiden tekijöitä jatkohaastatteluihin. Tällä hetkellä (25.4.2008) Subjectiin on jätetty kaikkiaan 54 hakuvideota, mutta useampi hakijoista on jättänyt palveluun useamman kuin yhden videon, joten tämä ei kerro todellista hakijamäärää. Kaikkiaan eri nimimerkillä on jätetty 35 videota.

Sekä videohaun että hakukiertueen kautta jatkohaastatteluihin edenneistä valitaan parhaat taloon. Etukäteen ei ole tiedossa, kuinka monta asukasta menee taloon ohjelman alkaessa, saati, kuinka monta asukasta koko kauden aikana tarvitaan. Viime kaudella taloon meni elokuussa 12 asukasta ja koko asukasmäärä oli kaikkiaan 20. Pääohjaaja Kim Sainio lupaili muutama viikko sitten, että BB-talosta tulisi aikaisempaa isompi, joten voi olla mahdollista, että aluksi taloon astuu enemmän asukkaita kuin aikaisemmin. Tämä jää kuitenkin nähtäväksi.

Big Brother käynnistyy Subilla ensi syksynä.

Lue lisää BB-hausta Subin nettisivuilta:
Big Brotherin viralliset nettisivut
Videohaun ohjeet
BB-hakuvideot Subjectissa

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.