Suomalaisuuden syvintä olemusta selvitetään viikkotehtävässä

Uudessa viikkotehtävässä asukkaiden on tutustuttava suomalaisuuden syvimpään olemukseen. Asukkaiden on tehtävänä on esitellä suomalaisen kulttuurin erityispiirteitä.

Tehtävänanto oli varsin suurpiirteinen ja Big Brother lupasi toimittaa lisäohjeita myöhemmin. Asukkailla oli aluksi ongelma, miten tehtävää pitäisi suorittaa, mutta siitä huolimatta he asettivat vedonlyöntiprosentikseen 99:n.

Viikkotehtävää aloitettiin kertomalla mm. kulttuurin vaikutuksesta suomalaisten elämään. Myös historiasta ja Suomen sodista viriteltiin keskustelua. Keskustelun aiheina olivat myös stereotypiat suomalaisista ja miten meitä voitaisiin kuvailla.

Heti viikkotehtävän jälkeen asukkaille annettiin myös päivätehtävä, joka liittyi eri maiden lippuihin ja kansallislauluihin. Päivätehtävässä asukkaat saivat salkun, jossa on eri maiden lippuja ja pihalla on lipputanko. Aina, kun joku kansallislaulu alkaa soida, on asukkaiden otettava oikea lippu ja vedettävä se salkoon laulun soidessa.

Ilmeisesti viikkotehtävä koostuu päivätehtävistä, joita asukkaiden kuuluu suorittaa. Mielenkiintoisen tehtävistä tekee sen, että sunnuntaina talon asukkaaksi muutti viikon ajaksi Afrikan BB:stä Munya, joten etenkin hänelle on kerrottava asioita Suomesta ja suomalaisuudesta - tietysti englanniksi.

Munyan tultua taloon, keskustelut hänen kanssaan käydään englanniksi, mutta muut asukkaat voivat keskustella keskenään suomeksi. Valitettavasti näin käy myös silloin, kun Munya on samassa seurassa. Viikko- ja päivätehtävien tehtävänannot tulevat paperilla suomeksi, mutta ne pitää kääntää tämän viikon ajan englanniksi BB:n erikseen nimeämän asukkaan toimesta. BB:n tekemät kuulutukset tulevat suomeksi lukuun ottamatta niitä, jotka koskevat Munyaa.

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Viikkotehtävä: Welcome to Finland
Päivätehtävä: Juhlaliputukset

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.