Asukkaiden kahtiajako alkaa tällä viikolla - päivitetty 31.08.2009, 01:56

Sunnuntai-illan Big Brother Talk Show'ssa paljastettiin tällä viikolla alkavan käänteen yksityiskohtia. Talon asukkaat tullaan jakamaan tällä viikolla paratiisiin ja slummiin.

Big Brother tulee jakamaan BB-talon 14 asukasta kahteen ryhmään, hyväosaisiin paratiisilaisiin ja huono-osaisiin slummilaisiin. Paratiisilaiset saavat todella hyvät olot ja heitä tullaan hemmottelemaan monin tavoin. Slummilaiset taas joutuvat kohtuullisen alkeellisiin oloihin ja joutuvat tulemaan toimeen perustarpeilla.

Paratiisi

Paratiisin asukkaat saavat käyttöönsä BB-talon normaalit palvelut saunoineen, ulkoporealtaineen ja lämpimine vetineen. Ruokahuolto toimii paratiisissa todella hyvin, sillä paratiisilaiset saavat vaikuttaa, mitä ruokaa he syövät. Asukkaat paratiisissa saavat lisäksi seurata slummilaisia päivittäisissä toimissaan ja paratiisissa asukkailla on automaattinen nimeämisoikeus ja he voivat nimetä kaikkia asukkaita.

Jaon aikana talossa on päällikkö, joka luonnollisesti asuu paratiisin puolella. Päällikkö valitaan kilpailulla, johon osallistuvat kaikki talon asukkaat. Jos päälliköksi tulee slummilainen, siirtyy hän paratiisin puolelle ja hänen on valittava paratiisilaisista yksi, joka siirtyy slummiin. Päälliköllä on koskemattomuus nimeämisissä. Päällikkökilpailu pidetään joka torstai.

Slummi

Slummiin joutuvat asukkaat asuvat talon osassa, johon kuuluu lisähuone, entinen kauppa ja hiekalla päällystetty pihan osa. Talo muuttuu ulkoisesti jonkin verran jaon seurauksena. Slummilaiset saavat liikkua vain heille varatulla alueella, eivätkä he saa vastaanottaa mitään paratiisin asukkailta. Pihalla saavat liikkua vain kattamattomalla alueella ja istua terassin portaiden kahdella alimmalla laudalla.

Ruokaa slummilaiset saavat valmistaa kaasugrillillä. Luonnolliset tarpeet tulee hoitaa ulko-wc:ssä ja ruoan valmistukseen sekä peseytymiseen on tarjolla vain kylmää vettä. Slummiin joutuvilla asukkailla ei ole tarjolla BB-talon perusoikeuksia.

Yksi puuttuva oikeus on automaattinen nimeämisoikeus. Slummilaisten on ansaittava nimeämisoikeus nimeämiskilpailulla, jotka järjestetään maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Keskiviikkona BB ilmoittaa, ovatko slummilaiset ansainneen oikeuden nimetä. Nimeämiset suoritetaan torstaisin ja niiden tulokset ilmoitetaan samana iltana BB Extrassa asukkaille ja tv-katsojille.

Jako alkanee maanantaina

Asukkaiden jako käynnistyy todennäköisesti maanantain aikana. Idea ei ole uusi, sillä tällaista jakoa on käytetty mm. Brittien BB:ssä kaudella 2008, jolloin jako kesti noin 30 päivää. Suomessakin on nähty vastaavanlaisia jakoja viikkotehtävien muodossa, kuten kauden 2006 Kahden kerroksen väkeä -viikkotehtävä. Nyt kuitenkin puhutaan eri suuruusluokan käänteestä, sillä jako kestää pidempään kuin viikon, eikä slummiin joutuvat joudu palvelemaan paratiisilaisia, kuten tuossa 2006 viikkotehtävässä tapahtui.

Tuotanto on jo aloittanut valmistelut jakoa varten talon ulkopuolella. Talk Show'n jälkeen asukkaat komennettiin sisätiloihin ja pääsy terasille estettiin. Pian tämän jälkeen asukkaat kuulivat jotain ääniä pihalta, mutta he eivät kiinnittäneet tähän sen suurempaa huomiota. Työn ääniä on kuultavissa myös 24/7-palvelun pihakamerasta, mutta kamera on käännetty pois pihasta, joten kuvaa ei näy.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.