BB-haku 2009 alkoi! - päivitetty 19.03.2009, 18:50

Haku Suomen viidettä Big Brotheria varten käynnistyi tänään Helsingistä. Huhtikuun alkuun kestävä hakukiertue menee kaikkiaan kahdeksalle paikkakunnalle.

Hakukiertue on laajentunut viime vuodesta, sillä kaksi uutta paikkakuntaa on tullut mukaan. Uusina mukaan tulevat Lappeenranta ja Joensuu ovat vuorossa kiertueen kolmantena ja neljäntenä paikkakuntana 24. ja 25. maaliskuuta. Näitä ennen on vielä Turku 20. maaliskuuta. Muut paikkakunnat ovat Jyväskylä 26.3., Tampere 27.3., Oulu 31.3. ja Rovaniemi 1.4. Kiertue päättyy Helsingin toiseen hakutilaisuuteen 4. huhtikuuta.

Tänä vuonna hakupaikat ovat muuttuneet viime vuosista. Enää ei uusia asukkaita haeta ravintoloista, vaan pääsääntöisesti oppilaitoksista. Oppilaitosten lisäksi hakukiertueelle mahtuu yksi museo ja kongressikeskus. Hakupaikkojen vaihtamisella yritetään varmasti saada erilaisia ja vanhempia asukkaita BB-taloon, mitä tuotanto ja fanit haluavat nähdä.

Casting-kiertueen hakupaikat avautuvat hakupäivinä edellä mainituilla paikkakunnilla klo 9. Tosin Oulussa hakutilaisuus alkaa vasta klo 10. Paikalle saapuessa on hyvä varata aikaa, sillä jonottamista varmasti riittää. Ennen ydintiimin haastattelua pitää olla hakulomake täytettynä ja henkilöllisyystodistus täytyy muistaa ottaa mukaan. Hakulomakkeen voi tulostaa Subin BB-nettisivuilta.

Ilta-Sanomat oli käynyt ensimmäisellä hakupaikassa, Arcadassa Helsingissä. Ilta-Sanomien kuvaaman videon mukaan paikalle oli saapunut nuorta väkeä. Ydintiimin haastateltavaksi meneviä evästettiin tutuilla ohjeilla, että ei kannata esimerkiksi sanoa haluavansa taloon uusien kokemusten ja uusien ihmisten tapaamisen takia. Kannattaa siis keksiä jotain erilaista ja ennen kaikkea olla oma itsensä.

Ensimmäiseen hakutilaisuuteen oli saapunut MTV3:n Viihdeuutisten mukaan satakunta henkilöä. Hakijoiden joukossa oli ainakin yksi jo entuudestaan joillekin tuttu. Hän oli Tommi, joka on työskennellyt jo jonkin aikaa MTV3:n ja Subin chat- ja peliohjelmissa juontajana. Varmasti hakijoina ja todennäköisesti myös asukkaana nähdään joitain julkkistyrkkyjä ja niiksi haluavia - valitettavasti.

BB-asukaskandidaattien lisäksi Helsingin hakutilaisuudessa näytti olevan paikalla myös viime vuoden BB-asukkaat Cheryll ja Niko. Kaksikko oli paikalla MTV3:n Viihdeuutisten pyynnöstä haastattelemassa asukaskandidaatteja.

Helsingin hakutilaisuus jatkuu torstain ajan ja toinen tilaisuus hakea BB:hen Helsingistä tulee vielä 4. huhtikuuta klo 9 alkaen. Helsingin jälkeen hakukiertue siirtyy Turkuun, jossa hakutilaisuus alkaa huomenna perjantaina klo 9.00.

Katso myös:
Subin viralliset BB-nettisivut
Sivustomme Asukashaku 2009 -osio
Hakukiertue tänä vuonna pääosin oppilaitoksissa

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.