Jako slummiin ja paratiisiin on suoritettu - päivitetty 03.09.2009, 11:48

Big Brotherin tämän kauden asukkaiden jako on suoritettu torstaiaamuna. Tästä päivästä lähtien talossa on kaksi eriarvoista ryhmää, slummilaiset ja paratiisilaiset.

Asukkaat olivat ahkeroineet koko yön tehtäväalueella katkoen kaapeleita 10 cm:n pätkiin BB:n antamassa kierrätystehtävässä. Aamulla monet asukkaat olivat aivan rikki ja väsyksissä uurastuksen ja vähien yöunien takia. Suuri helpotus tuli, kun BB ilmoitti hieman aamuyhdeksän jälkeen tehtävän päättyneen.

Tästä kuitenkin tapahtumat alkoivat vasta vyöryä. BB jakoi asukkaat kahteen ryhmään, toiset slummilaisiin ja toiset paratiisilaisiin. Asukkaat eivät vielä tienneet mistä oli kyse, vaikka osa jo aavisti tulevan.

Tehtäväalueelle muodostettiin kaksi jonoa. Vasemmanpuoleiseen jonoon laitettiin Esa A., Lotta, Nino, Terttu, Ragnar, Tuija ja Sampo, oikeanpuoleiseen Dana, Aso, Jelena, Esa J., Minna, Sami ja Kätlin. Hetken odottelun jälkeen asukkaat päästettiin talon pihalle. Asukkaita käskettiin omille puolilleen ja pysymään siellä.

Slummiin joutuivat vasemmanpuoleiseen jonoon laitetut. Slummilaisten puoli talosta ja pihasta on laitettu uuteen uskoon. Piha näyttää todella rähjäiseltä. Siellä on romua, seinät on töhritty, asukkailla on ulkovessa, vesiletku (kylmää vettä) ja kaasugrilli ruoan valmistusta varten.

Myös sisälle on tehty muutoksia. Narulla rajattu alue, missä on musta lattia, on tarkoitettu slummilaisille. Alueella on puupenkki, jossa slummilaiset voivat istua. Slummilaisten karu makuuhuone on BB-talon lisähuoneessa, joka on töhritty muun slummialueen tapaan. Nukkuminen tapahtuu rähjäisillä patjoilla, mutta asukkailla on sentään käytössä omat vaatteet.

Asukkaat, jotka joutuivat slummiin, eivät todellakaan olleet iloissaan tapahtumista. Jo tehtäväalueella hajoillut Tuija otti jaon raskaasti, mutta myös Lotta ja Nino valittivat uudesta käänteestä.

Oikeanpuoleisen jonon porukka on sitten paratiisissa. Heillä tulee olemaan lokoisat oltavat. Kaikenlaista viihdykettä ja hemmottelua on paratiisilaisille luvassa. Heillä ovat käytössään kaikki BB-talon palvelut ja he saavat myös esittää lisätoiveita BB:lle.

Paratiisilaiset ottivat jaon ainakin toistaiseksi rauhallisesti. Heidän tehtäväkseen jää siis pitkälti hauskanpito. Jää sitten nähtäväksi, mitä aktiviteetteja heille on tarjolla laiskottelun ja juhlimisen vastapainoksi.

Talo on jaettu omiksi puolikseen nauhalla. Kumpikaan puoli ei saa tulla toisen puolelle. Kommunikointi ryhmien välillä on sallittu, mutta fyysinen kontakti on kielletty. Osapuolet eivät myöskään saa vaihtaa tavaroita tai muita hyödykkeitä ryhmien välillä. Tietenkin kaikki on BB:n käsissä, eli em. asioita saa tehdä, jos BB niin käskee. Kuten tunnettua, BB voi aina muuttaa sääntöjä.

Jaon lisäksi tänään tapahtuu paljon asioita. Asukkaat kisaavat ensimmäisessä päällikkökisassa, jossa tulevalle päällikölle on luvassa koskemattomuus nimeämisissä. Myös nimeämiset järjestetään tänään ja niiden tulokset julkistetaan jo illan BB Extrassa niin katsojille kuin asukkaille. Jos päälliköksi tulee joku slummilaisista, siirtyy hän paratiisin puolelle ja päällikkö valitsee yhden paratiisilaisen, joka siirtyy slummiin.

Tämän kauden ensimmäinen häätöäänestys käynnistyy samalla hetkellä, kun nimetyt on julkistettu. Slummilaisilla ei ole automaattista nimeämisoikeutta, mutta koska tällä viikolla ei ole ehditty pitää nimeämiskilpailuja, on vielä epäselvää, saavatko slummilaiset kuitenkin nimetä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.