Yötehtävä edessä, jako huomisaamuna - päivitetty 02.09.2009, 16:33

Big Brotherissa on edessä muutoksen vuorokausi. Tähän mennessä juhlintaan ja laiskotteluun keskittyneet asukkaat kokevat suunnanmuutoksen tänä iltana ja torstaina osalla homma menee entistä rankemmaksi.

Big Brotherin suorittama asukkaiden jako paratiisiin ja slummiin tapahtuu huomisaamuna. Sitä ennen asukkaat kuitenkin joutuvat yhteisvastuullisesti töihin ensi yöksi. Luvassa on BB:n nettisivujen mukaan pitkäveteinen kierrätystehtävä, eikä unta ole paljon luvassa.

Asukkaiden tehtävä alkaa tehtäväalueella tämän illan BB Extrassa. Tulevasta tehtävästä asukkailla ei ole mitään aavistusta ja he luulevat helpon elämän jatkuvan. Kunhan heille totuus valkenee, osalle saattaa ottaa todella koville. Kuin vinkiksi, asukkaat saivat keskiviikkoiltapäivänä päivätehtävän palkinnoksi energiajuomaa ratkaistuaan BB:n antaman arvoituksen. Mistään mitään tietämättä Kätlin totesi korkattuaan energiajuoman, että ensi yönä ei tulla nukkumaan. Kuinka oikeaan hän osuikin...

Yötehtävän aikana BB-talo ja sen piha valmistellaan jakoa varten. Viime sunnuntain BB Talk Show'ssa paljastettiin, että jako vaikuttaa myös talon rakenteisiin. Pihan hiekkapuoli ja entisen kaupan puoli talosta kuuluvat slummilaisille, muut osat ovat paratiisilaisten käytössä. Lisäksi slummilaiset joutuvat tyytymään vaatimattomiin oloihin, kun paratiisilaisilla on käytössään kaikki BB-talon palvelut ja vähän ylikin.

Jako alkaa siis torstaiaamuna johonkin aikaan. BB:n julkistaman aikataulun mukaisesti torstaisin käytäisiin päällikkökilpailu, jossa ratkaistaan kaikki vastaan kaikki -periaattella talon päällikkö, jolla on koskemattomuus nimeämisissä. Nimeämiset on tarkoitus pitää päällikkökilpailun jälkeen. Päällikkö asuu paratiisin puolella.

Slummilaisilla ei ole automaattista nimeämisoikeutta. Ne ansaitaan normaalisti nimeämiskilpailuista, mutta koska jako ei ole alkanut, niitä ei ole vielä pidetty. Tämä voikin tarkoittaa, että tällä viikolla slummilaisilla ei ole nimeämisoikeutta ollenkaan. BB ei ole kuitenkaan vahvistanut mitään, ei edes päällikkökilpailun järjestämistä tällä viikolla. Torstaina saamme varmasti lisätietoa asiasta.

Se on kuitenkin varmaa, että asukkaiden helpot ajat ovat ohi ja BB:n karu todellisuus alkaa - osalla asukkaista. Tosin tähän alkuun surkeutta tulee kaikille ainakin yhdeksi yöksi. Jännä nähdä, minkä näköistä ja minkälaisissa tunnelmissa porukka on huomisaamuna rankan yön jäljiltä.

Valmistautuminen tulevia muutoksia varten alkoi hieman kello 16:sta jälkeen. BB käski Kätlinin välityksellä kaikki asukkaat pakkaamaan kaikki henkilökohtaiset tavaransa - aivan kuten sunnuntaisin. Kätlinin tuoma tieto aiheutti epätietoisuutta, mutta suurta paniikkia ei ainakaan heti syntynyt. Toki muutama, esimerkiksi Tuija, hermoili jo, että nyt on lähtö edessä. Lähtöhän se on, tosin vain tehtäväalueelle!

Lue lisää sivustoltamme:
Asukkaat jaetaan kahtia ensi viikolla (26.8.2009)
Asukkaiden kahtiajako alkaa tällä viikolla (31.8.2009)

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Slummi ja paratiisi odottavat - lue kaikki jaosta! (30.8.2009)
Katso jaon viikkoaikataulu (31.8.2009)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.