Viides Big Brother tutulla aikataululla

Syksyllä alkavasta Big Brotherista on alkanut pikku hiljaa tupsahdella tietoja lähinnä lähetysaikojen suhteen. Näyttää siltä, että viides Suomen BB lähetetään Subilla lähes samalla kaavalla kuin aiempinakin vuosina.

Viides BB-kausi käynnistyy jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan elokuun viimeisellä viikolla. Ennen BB:n alkua nähdään jo kolmatta vuotta peräkkäin Asukkaaksi taloon? -ohjelma, joka on raportti BB:n hakukiertueelta viime keväältä. Ohjelma esitetään sunnuntaina 23.8. klo 19.30 ja uusitaan maanantaina 24.8. klo 16.30.

Varsinaisesti kausi saadaan käyntiin viikolla 35. Subin ensimmäinen lähetys, Kickoff, nähdään keskiviikkona 26.8. klo 21.00, jonka jälkeen ohjelmistoon tulevat mukaan torstaina 27.8. BB Extra klo 19.00 ja ensimmäinen päiväkooste klo 22.00. Talk Show täydentää viikon annin tuttuun tapaan sunnuntaisin 30.8. klo 21.00 alkaen.

Ainoa muutos näillä näkymin on maanantain kohdalla, jolloin kooste on lyhennetty Subin ohjelmakartan mukaan vain puolen tunnin mittaiseksi. Subin Maanantaileffojen vuoksi maanantain koosteen alkamisaika on hieman myöhäisempi kuin muina päivinä. Lähetysaika myös vaihtelee elokuvan pituuden mukaan. Muuten kooste tulee ti-la klo 22 ja BB Extra ma-pe klo 19.

Viime vuonna ohjelmistoon mukaan tullut Big Brother Game on mukana myös tänä vuonna. Kyseessä on peliohjelma, johon soittamalla ruudussa näkyvään numeroon voi yksinkertaisilla kysymyksillä voittaa rahaa. Viime vuonna BB Gamen yhteydessä näytettiin myös 24/7-palvelua ohessa, mutta tänä vuonna tämän näkymisestä ei ole varmuutta. Ohjelmaa juonsivat vuoden 2007 ja 2008 BB-asukkaat. Ensimmäinen BB Game lähetetään maanantaina 31.8. ja se nähdään ma-la -iltapäivisin.

Tulevan kauden pituudesta ei ole vielä tietoa. Edelliskausina pituus on ollut 96 päivää (2005 ja 2006) tai 97 päivää (2007 ja 2008). Kauden päätös on kuitenkin sijoittunut aivan marras-joulukuun vaihteeseen. Koska Subin ensimmäinen lähetys nähdään 26.8., asukkaat luultavasti muuttavat BB-taloon tiistaina 25.8. Kertaakaan Kickoffia ei ole Suomessa esitetty suorana lähetyksenä, vaan nauhoitettuna vasta seuraavana päivänä.

Lähteet:
Subin kesän 2009 ohjelmakartta (viikot 34 ja 35)
Subin syksyn 2009 ohjelmakartta

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.