Asukkaat jaettiin puolueisiin, viikkotehtävässä politiikkaa

Toiseksi viimeisen viikon viikkotehtävässä politikoidaan, kun asukkaat on jaettu BB:n toimesta puolueisiin. Ensimmäisenä asukkaat suunnittelivat puolueensa nimen, tunnuksen, syntyhistorian, moton ja vaaliteeman.

Alkuiltapäivästä BB kutsui asukkaat sohville. Asukkaat saivat uuden viikkotehtävän, joka aiheutti kummastusta. Viikkotehtävän nimi oli Pro minä. Juuri muuta ei viikkotehtävästä kerrottu, paitsi se, että asukkaiden piti valita vedonlyöntiprosentti. Se oli jo tutuksi muodostunut 99.

Uusi viikkotehtävä aiheutti spekulaatiota. Niko N. naureskeli, että viikkotehtävä oli kuin luotu Ninolle, jos siinä saisi tuoda kunnolla itseään esille. Pian asukkaat saivat uusia ohjeita, jossa asukkaille kerrottiin, että heidät on jaettu puolueisiin ja heidän on suunniteltava itselleen ja puolueelleen vaaliohjelma.

BB oli jakanut asukkaat kahteen puolueeseen, vaaleansiniseen ja vaaleanpunaiseen. Vaaleansiniseen puolueeseen kuuluvat kaikki talon miehet ja vaaleanpunaiseen puolueeseen talon naiset. Päivätehtävässä asukkaiden piti miettiä puolueilleen ideologiaa kuvaavat nimet, suunnitella tunnus ja miettiä syntyhistoria, motto ja vaaliteema.

Päivätehtävää ei otettu innolla vastaan. Etenkin Noora ja Nino olivat pettyneitä saamaansa tehtävään. Nino sanoi inhoavansa tällaisiä tehtäviä ja vertasi sitä asukasvaihdon aikana olleeseen viikkotehtävään, jossa asukkaiden piti esitellä virheellistä Suomi-kuvaa vaihtoasukas Sandralle. Petri yritti tsempata negailijoita sanomalla, että tästä voi tulla kivaakin.

Saatuaan päivätehtävän asukkaat lähtivät miettimään tehtävää. Kovin pitkää pohdintaa ei saatu aikaiseksi, mutta jotain kuitenkin. Etenkin naisten leirissä päästiin hyvin puhumaan puolueen teemoista. Elisabetia piti välillä valistaa mm. siitä, mitä rahan arvo tarkoittaa, joka hieman vaikeutti vaaliteemojen pohdintaa.

Molemmat puolueet saivat keksittyä itselleen nimet. Miesten vaaleansininen puolue on nimeltään Tsäänssi ja naisten vaaleanpunainen puolue Anna Kaikkien Kukkien Kukkia (A.K.K.K.). Illalla asukkaat saivat varastohuoneesta askartelutarvikkeita mm. puolueen julisteiden tekemiseen.

BB oli toimittanut asukkaille puolueiden värimaailmaan sopivia kartonkeja ja kankaita. Molempien puoleiden jäsenet alkoivat innolla suunnittelemaan. Aluksi suunnittelu oli kovin salamyhkäistä, eikä suunnitelmia haluttu paljastaa naapurileiriin. Välillä miehet jopa syyttivät naisia ideoiden varastamisesta, mutta suunnittelu eteni lopulta ihan hyvässä hengessä.

Vaalirekvisiitan suunnittelu keskeytyi BB:n käskettyä asukkaat pihalle. Tultuaan takaisin sisälle, asukkaita odotti sohvaryhmän edessä Playstationin Buzz-musiikkivisa. Asukkaat pääsivät pelaamaan sitä, joka on tämän viikon rinnakkaisviikkotehtävä. BB korosti, että poliitikkojen on osattava edustaa ja esiintyä myös viihdeohjelmissa. "BB-poliitikot" kisasivat musiikkivisassa toisiaan vastaan ja kolme huonointa karsiutuisivat huomisesta semifinaalista. Rinnakkaisviikkotehtävään eläytyminen ja osallistumisen taso vaikuttaa koko viikkotehtävän onnistumiseen.

Petri osoittautui todelliseksi tietäjäksi ja oli johdossa jo alusta asti. Niinpä ei tullut yllätyksenä, että hän voitti musiikkivisan ensimmäisen osan. Maanantain voittajalle oli tarjolla palkinto ja BB palkitsi Petrin laatikollisella olutta. Petrin lisäksi semifinaalipaikkansa varmistivat Marika, Eetu ja Noora. Rannalle jäivät ruikuttamaan Niko N., Nino ja Elisabet.

Musiikkivisan jälkeen asukkaat jatkoivat vaalirekvisiitan suunnittelua ja valmistamista.

Lue lisää viikkotehtävästä Subin BB-nettisivuilta:
Viikkotehtävä: Pro minä
Päivätehtävä: Nimi, tunnus ja vaaliteema puolueelle
Rinnakkaisviikkotehtävä: Musiikkitietovisa

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.