Erikoisnimeämiset suoritettu, Paavo-koira vieraili talossa

Big Brother -talon asukkaat suorittivat perjantaina erikoisnimeämiset, jossa asukkaat antoivat nimeämispisteitä kasvotusten toisilleen. Samanaikaisesti taloon teki yllätysvierailun viime kaudelta tuttu Paavo-koira.

Kaikkiaan 81. päivä BB-talossa käynnistyi tutun raukeasti. Asukkaisiin sai vipinää BB:n yllättävä kuulutus "Tehtävä alkaa 20 minuutin kuluttua". Asukkaat ihmettelivät kuulutusta, sillä heille ei oltu annettu mitään tehtävää. Välittömästi alkoi spekulaatio, mitä se voisi olla. Terassin verho oli kiinni, joten asukkaat arvelivat tehtävän löytyvän pihalta tai tehtäväalueelta.

Kyseessä oli kuitenkin pian alkavat erikoisnimeämiset, jotka suoritettaisiin salatilassa kasvotusten asukkaiden kesken. BB-talon päällikkö Niko N. oli saanut ohjeistusta päiväkirjahuoneesta koota asukkaat sohville. BB:n annettua luvan, Niko N. kertoi, että asukkaiden olisi siirryttävä salatilaan sohville istumaan neljän ryhmistä.

Mitään muuta tietoa asukkaille ei ollut kerrottu ja porukka siirtyi salatilaan. Salatilan tapahtumat jäivät 24/7-katsojille vielä mysteeriksi, sillä siellä alkoivat erikoisnimeämiset, jossa asukkaat nimeävät toisiaan häätöäänestykseen. Nimeämisiä ei perinteisesti nähdä 24/7:ssa, joten näitäkään ei siellä nähdä. Kooste nimeämisistä nähdään lauantain Päälähetyksessä.

Erikoisnimeämisissä oli osittain hieman poikkeavat säännöt. Jokaisella asukkaalla oli kaksi minuuttia antaa nimeämispisteet ja, jos tähän ei pysty, on asukas suoraan nimettynä tämän viikon häätöäänestykseen. Nimeämiset pitää tietenkin perustella, mutta perusteluiksi ei kelpaa esim. "ei olla niin läheisiä". Jos asukas ei pysty antamaan kunnon perusteluja BB:n mielestä, joutuu asukas myös tällöin häätöäänestykseen. Nimeämispisteitä annetaan normaalisti kahdelle asukkaalle niin, että kaksi pistettä sille, jonka haluaa eniten pois talosta ja yksi piste sille, jonka haluaa toiseksi eniten pois talosta.

Asukkaat eivät saa puhua nimeämisten sisällöstä muualla talossa. Tultuaan ulos salatilasta tunnelma talossa oli vaisu ja mietteliäs. Joistakin asukkaista pystyi päättelemään, ovatko he äänestyksessä vai ei. Ainakin Jani T. vaikutti ärtyneeltä ja toisaalta Elisabet velmuili ja lähetti merkitseviä katseita mm. Petrille. Aivan täysin asukkaat eivät pystyneet olemaan puhumatta salatilan tapahtumista ja ainakin Ninolle BB kuulutti sääntörikkomuksesta.

Sillä aikaa, kun asukkaat olivat nimeämässä salatilassa, kävi BB-talossa vieras. BB-talon pihalle tuli viime kaudelta tuttu Paavo-koira. Paavo on BB:n tuottajan, Mikko Räisäsen koira. Paavo haisteli pihaa sen eri puolella ja vieraili myös terassilla. Kovin hyvin Paavo ei tuntunut pihalla viihtyvän, sillä koiraherra halusi innokkaasti pois pihalta. Kovin usein Paavo nähtiin haukkumassa tai vinkumassa tehtäväalueen ovella. Paavo viipyi BB-talon pihalla noin puoli tuntia.

BB oli soittanut asukkaille nimeämisten jälkeen Abban "Winner Takes It All" -kappaleen, jonka jälkeen terassin verhot vihdoin aukesivat. Aluksi asukkaat eivät huomanneet pihalla mitään erikoista, kunnes joku näki terassilla luun. Elisabet ihmetteli löytöä, kunnes alkoi spekuloida koiran vierailua talossa. Joku näki myös koiran jälkiä hiekassa. Elisabet pohti, josko hänen koiransa oli käynyt talossa. Ihmettely jatkui sillä, miksi koira ei voinut käydä pihalla heidän ollessa paikalla.

Koira-spekulaatiot unohtuivat kuitenkin pian. Osa asukkaista aloitti ruoanlaittopuuhat ja osa alkoi puhua nimeämisten jälkeisistä tunnelmista. Etenkin Jani T. oli yhä huonolla tuulella ja Marika yritti tsempata häntä parhaansa mukaan. Asukkaille oli ilmeisesti myös kerrottu, että BB:tä on jäljellä tämän päivän jälkeen 16 päivää.

Häätöäänestykseen nimettyjä asukkaita ei ole vielä virallisesti paljastettu. Nimetyt asukkaat selviävät perjantain BB Extrassa, jolloin se vahvistetaan asukkaille ja kerrotaan myös tv-katsojille. Samalla käynnistyy häätöäänestys.

Nimetyt paljastetaan BB Extrassa Subilla tänään klo 19.00
Katso nimeämiset Big Brotherista Subilta lauantaina klo 22.00

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.