Loppukoe läpäistiin, viikkotehtävä onnistui

Tällä viikolla asukkaiden viikkotehtävänä oli valvoa pienoisrautatien junaliikennettä BB-talon pihalla. Viikkotehtävä huipentui torstaina järjestettävään loppukokeeseen.

Asukkaiden piti kirjata asemalle saapuvien junien numero, määräasema ja saapumisaika. Tiedot annettiin joko kuulutuksilla tai ne olivat junan kyljessä. Kellonajan asukkaat saivat terassilla olevasta kellosta. Junien kyydissä saattoi olla kaikenlaisia houkutuksia, kuten tupakkaa, mutta niihin sai koskea, vasta, kun siihen annettiin lupa.

Junaliikenteen seurantaa jouduttiin hoitamaan ympärivuorokautisesti pareittain. Asukkaat saivat määritellä parit ja vahtivuorot oman mielensä mukaisesti. Asukkaat ottivat kahden tunnin vahtivuoron. Parit olivat: Petri-Niko N., Satu-Elisabet, Vilhelmiina-Nino, Marika-Hannu ja Ksenialla oli vaihtuva pari.

Junat merkittiin liitutaululle. Merkintä sujui hyvin, vaikka muutamia virheitä sattuikin lähinnä kuulutusten kuulemisessa. Lastitkin tyhjennettiin silloin, kun annettiin lupa. Paitsi ensimmäisellä kerralla, jolloin Elisabet noukki tavaravaunusta siinä olleet tupakat ennen luvan antamista. Rangaistuksena BB takavarikoi talon kaikki tupakat.

Viikkotehtävä ratkesi loppukokeeseen, jossa asukkaiden oli saatava 80 % oikein, jotta viikkotehtävä onnistuu. Loppukokeeseen asukkaat saivat valita kolme osallistujaa, joiden tehtäväksi tuli merkitä paperille 30 ensimmäistä saapunutta junaa oikeassa järjestyksessä. Asukkaat valitsivat suorittajiksi Vilhelmiinan, Hannun ja Niko N:n, jotka saivat miettiä vastausta yhdessä.

Ennen loppukoetta asukkaat olivat huolissaan viikkotehtävän onnistumisesta, sillä kaikkien asukkaiden asenne ei ollut paras mahdollinen. Liitutaulun harjoittelu ei kaikille maistunut, kuten esimerkiksi Sadulle tai Elisabetille. Sen sijaan tunnollisesti harjoitelleet Hannu ja Marika saivat Sadulta ja Elisabetilta kuraa niskaansa, koska kaksikko epäili eritoten Hannun pelaavan ja harjoittelevan päällikkökilpailua varten.

Loppukokeen päätyttyä asukkaat olivat varmoja, että koe meni läpi. Kokeen tekijät uskoivat, että kaikki oli oikein, eikä viikkotehtävän onnistumisesta tuntunut olevan epäselvyyttä. Viikkotehtävän tulosta saatiin kuitenkin vielä odotella. Pientä tekemistä tuotti ilmoitus viikkotehtävän päättymisestä, jonka jälkeen rekvisiitta piti viedä varastohuoneeseen.

Viikkotehtävän tuloksen julkistamishetkellä asukkaiden hermoja piinattiin, kun kesken BB:n puheen televisio aukesi. Yleensä se on merkki viikkotehtävän epäonnistumisesta. Nyt näytettiin pätkiä viikon pikkuvirheistä, joissa näytettiin tupakan otto tavaravaunusta liian aikaisin, vääriä varusteita pihalla ja väärin kuultuja paikannimiä (mm. Levi olikin Lemi).

Videon jälkeen BB jatkoi puhettaan, että loppukoe ratkaisi myös. Asukkailta vaadittiin 80 %:n onnistumista, mutta asukkaat onnistuivat 98,9 %:sti. Lopulta päästiin tuloksen julkistamisen hetkelle. Asukkaat odottivat jännittyneinä, kunnes kaiuttimista kuului helpottava "onnistunut". Onnistuneen viikkotehtävän myötä asukkaat saivat käyttöönsä 286,56 €:n viikkobudjetin.

Asukkaat onnistuivat nyt toisessa viikkotehtävässään peräkkäin. Alkuviikon talossa ollut kireä ilmapiiri oli ainakin hetkeksi poissa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.