Miehet ja Marika taloon, muut naiset jäivät tehtäväalueelle

Viikkotehtävä sai uuden käänteen, kun osa asukkaista evakuoitiin autiolta saarelta. Kahdeksan asukasta pääsi taloon, kun viisi asukasta jäi vielä tehtäväalueelle.

Arkkutehtävän jälkeen asukkaat jäivät odottamaan, mitä tulee tapahtumaan. Satu oli julistettu BB-talon uudeksi päälliköksi. Monet miettivät, että Satu saa valita joitakin asukkaita mukaansa taloon pois autiolta saarelta.

Noin tunti päällikkökilpailun jälkeen BB ilmoitti asukkaille, että pelastus on tulossa. Asukkaat voivat pelastautua laivaan, tarttumalla laivan reelinkiin. Käytännössä se tarkoitti, että he tarttuvat nosturissa roikkuvaan metallikehikkoon, jossa asukkaiden piti roikkua BB:n määrittelemän ajan. Joka tähän pystyy, pääsee taloon.

Marika ei saanut osallistua roikkumiseen hänen kipeän kätensä kanssa. Hänet olisi tarkoitus pelastaa "pelastushelikopterilla". Aluksi asukkaat asettuivat roikkumaan väärin ja BB joutui ohjeistamaan asukkaita pariin otteeseen.

Lopulta kaikki oli valmista ja metallikehikko nousi ilmaan sen verran, että kaikki olivat ilmassa. Ensimmäisenä ote petti Sadulla, joka kesti vain joitakin sekunteja ilmassa. Tämän jälkeen naiset alkoivat tippua yksi toisensa jälkeen järjestyksessä Mari, Ksenia, Elisabet ja viimeisenä Mia. Mialla jäi aikaa jäljelle vain noin seitsemän sekuntia. BB aloitti ajan laskemisen, kun 30 sekuntia aikaa oli jäljellä. Kokonaisaika oli reilut puolitoista minuuttia.

Kaikki miehet jäivät siis roikkumaan ajan loppuessa. Mia oli aivan rikki tehtävän jälkeen. Mia painui heti makuupussiinsa itkemään. Itkeminen meni hysteeriseksi ja jonkinlaista hyperventiaatiota oli nähtävissä. Mari ohjasi Mian päiväkirjahuoneeseen ja muut asukkaat olivat huolissaan Mian kunnosta. Hetken perästä Mia kuitenkin tuli takaisin tehtäväalueelle rauhallisena, mutta itkuisena.

Roikkumiskilpailun jälkeen odotettiin jälleen, kunnes BB:llä oli jälleen postia asukkaille. BB ilmoitti, että kilpailussa pudonneet jäävät autiolle saarelle ja onnistujat saatiin pelastettua. Pelastetut siis pääsivät taloon ja pudonneet jäivät tehtäväalueelle. Kätensä loukannut Marika onnistuttiin pelastamaan "helikopterilla".

Tehtävän hävinneet olivat luonnollisesti pettyneitä. Raskaimmin tilanteen ottivat Mia ja Mari. Mia oli jo rauhoittunut edellisestä romahtamisesta, mutta hän romahti uudestaan. Itku meni jälleen hyperventiloinnin puolelle, mutta Mia rauhoittui ajan kuluessa. Mari tyytyi kiroamaan kohtaloaan kovaan ääneen.

Miehet ja Marika ottivat taloon pääsynsä ilolla vastaan. Heitä oli talossa odottamassa merihenkiset juhlat. Pelastuneille oli tarjolla ruokaa ja juomaa sekä musiikkia. Marika harmitteli tehtäväalueelle jääneiden naisten kohtaloa, mutta miehet yrittivät saada Marikaa nauttimaan olostaan talossa. Hieman talossa keskusteltiin naisten tilanteesta ja viikkotehtävästä, mutta juhlatunnelma pysyi silti korkealla.

Tehtäväalueella tunnelma ei ollut korkealla. Naiset kirosivat kohtaloaan. Muutamat harmittelivat, että eivät kestäneet roikkumistehtävässä ja osa valitteli miesten käytöstä taloon siirtyessä ja viikkotehtävän aikana. Satu yritti tyynnytellä pahimpia, eli Maria ja Elisabetia, mutta keskustelut pysyivät tiiviinä miehissä. Marikakaan ei säästynyt haukuilta, mutta ainakin Ksenia yritti puolustaa punapäätä.

Tytöille tuotiin tehtäväalueelle lisää polttopuita ja ruokaa, jotta he voivat viettää vielä yhden yön tehtäväalueella. Viikkotehtävää ei ole ilmoitettu päättyneeksi ja tytöille ilmoitettiin, että yhdessä nuotiossa on yhä pidettävä tulta ja aluerajat on poistettu tehtäväalueelta. Tytöt tosin polttivat puut jo parissa tunnissa ja he pohtivat nukkumaanmenoa, kun tulta ei tarvitse vahtia.

Ilta siis jatkuu talon puolella bilettäen. Tehtäväalueella tunnelma on surkea, vaikka ajoittain tytöt intoutuvatkin tanssimaan talosta kuuluvan musiikin tahtiin.

Satu päälliköksi pullopostilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.