Annika, Janica, Oskar ja Terhi ensimmäiseen häätöäänestykseen

Kauden 2011 ensimmäiset nimeämiset käytiin perjantaina ja myös ensimmäinen häätöäänestys saatiin käyntiin. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella häätöuhan alla ovat Annika, Janica, Oskar ja Terhi.

Asukkaat nimesivät toisiaan häätöäänestykseen perjantaina aamupäivällä. Nimeämisten perusteella häätöäänestykseen olisivat joutuneet Janica, Oskar, Tamer ja Terhi, mutta Tamer vältti äänestyksen voittamalla oljenkorsikisan. Tamer vaihtoi voittajan oikeudella häätöäänestykseen tilalleen Annikan.

Nimeämispäivä oli asukkaille henkisesti varsin raastava. Jo nimeämiset aiheuttivat jännitystä ja tunteet pääsivät todella pintaan oljenkorsikisan aikaan. Illalla Tamerin tehtyä vaihdon kyyneleiltä ei vältytty. Vaikka jo aiemmin päivällä oli itketty, oli tunnelma Tamerin päätöksen jälkeen entistä surkeampi.

Tamerille päätös oli raskas ja hänkin oli itkenyt ennen päätöksen julkistusta. Vaihtotilaisuus tapahtui sohvaryhmän edessä, jonne oli merkitty pisteet häätöuhan alla oleville. Tamer ilmoitti paikaltaan pelastavansa itsensä ja haki sen jälkeen Annikan riviin seisomaan.

Sohvalle kokoontuneet asukkaat olivat hiljaa ja supattelivat Tamerille, ettei ottaisi turhaa stressiä päätöksestä, joka oli pakko tehdä. Annika yritti pitää urheasti kyyneleitä asukkaiden  edessä seisoessaan, mutta poistuttuaan paikalta nainen suuntasi heti kylpyhuoneeseen itkemään vuolaasti.

Myös muut häätöäänestykseen joutuneet itkivät Oskaria lukuun ottamatta, joka otti tilanteen rauhallisemmin. Suvi kävi lohduttelemassa niin häätöäänestykseen joutuneita kuin Tameriakin. Tunnelma parani illan mittaan ja synkistely vaihtui iltahepuliin, jota oli erityisesti Annikalla ja Mikaelilla.

Big Brother -talosta häädetään ensimmäinen asukas ensi sunnuntaina. Tällä kaudella on käytössä ns. suosikkiäänestys (pelkät plussat), jossa äänestetään "kenen haluat jäävän taloon". Vähiten ääniä saanut asukas häädetään talosta. Vuosina 2006-2010 on ollut käytössä plus-miinus -äänestys, suosikkiäänestys on ollut tätä ennen käytössä vain ensimmäisellä kaudella (vuonna 2005).

Lue myös:
Neljä asukasta häätöuhan alle, Tamer voitti oljenkorsikilpailun
Äänestysohjeet Subin BB-nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.