Ensimmäinen jumalanpalvelus nähtiin BB-talossa

Suomen Big Brother -talossa nähtiin ainutlaatuinen tilaisuus sunnuntaiaamuna, kun talossa järjestettiin jumalanpalvelus. Asukkaat saivat kokea tuomiosunnuntain jumalanpalveluksen ja ehtoollisen.

Valmistautuminen jumalanpalvelukseen alkoi jo lauantaina, kun BB järjesti asukkaille lauantaisaunan peseytymistä sunnuntaita varten. Lisäksi BB käski asukkaiden valita arvokkaat vaatteet seuraavalle päivälle. Asukkaat eivät vielä tässä vaiheessa tienneet tulevasta jumalanpalveluksesta.

Sunnuntaina BB herätti asukkaat aamukahdeksalta uuteen päivään. Pikaisten aamutoimien jälkeen asukkaat patistettiin pihalle kirpeään pikkupakkaseen. Asukkaita oli kehoitettu pukeutumaan arvokkaasti mustaan. Joitakin naisasukkaita harmitti omavalintainen niukka pukeutuminen kylmän sään vuoksi.

Odotettuuan pihalla noin 45 minuuttia, alkoi pihalla soida kirkonkellot. Alkoi kova spekulaatio, mitä tulisi tapahtumaan. Jotkut veikkailivat häitä ja joku jumalanpalvelusta. Sebastian muisti, että Mikael oli viime yönä juuri ennen nukkumaanmenoa veikannut, että tänään olisi jumalanpalvelus. Sebastian oli tuolloin tyrmännyt idean sillä perusteella, ettei jumalanpalvelukseen tarvitse pukeutua arvokkaasti, vaan omana itsenään vaikkapa verkkareissa.

Kun asukkaille paljastui, että talossa on jumalanpalvelus, Sebastian riemastui. Uskovaiseksi tunnustautunut oululainen innostui käänteestä heti ja hihkui tulevasta niin terassilla kuin päästyään olohuoneeseen. Muut asukkaat olivat iloisen yllättyneitä, mutta rauhallisia.

Taloon oli tullut pappi Merja Alanne Leppävaaran seurakunnasta ja hänen kanssaan kanttorina oli muusikko Tommi Varis. Ennen taloon tuloaan pappi oli ollut yllättynyt tuotantoyhtiön pyynnöstä tulla BB-taloon. Leppävaaran seurakunnan kirkkoherra oli konsultoinut useita tahoja ennen päätöksen tekoa, mutta hänen mukaansa asiaan oli suhtauduttu positiivisin mielin.

Naisasukkaat herkistyivät

Jumalanpalvelus sujui normaaliin tapaan. Siihen kuului saarna, rukoukset, virret ja ehtoollinen. Asukkaat suhtautuivat toimitukseen asiallisesti ja naisasukkaiden silmäkulmaan tuli kyynel jumalanpalveluksen edetessä. Tunteet nousivat pintaan erityisesti Sebastianin luettua esirukouksen. Sebastian totesi jälkeenpäin, että esirukouksen teksti oli kuin hänen kirjoittamansa, vaikka hänellä ei ollut mitään tekemistä sen kanssa.

Uskonnollisesta perheestä lähtöisin oleva Mikael ei puhunut ääneen yhteisesti luettuja rukouksia, mutta virsien lauluun hän osallistui. Ehtoolliseen Mikael ei myöskään osallistunut, koska häntä ei ole helluntaiseurakunnassa kastettu. Ehtoolliseen osallistuminen oli vapaaehtoinen, jonka myös pappi ilmoitti ennen jumalanpalveluksen alkua.

Jumalanpalvelus kesti noin 45 minuuttia, jonka jälkeen pappi kiitti asukkaita ja ohjasi heidät lyhyelle kotimatkalle BB-talon pihalle. Pihalla asukkaat naureskelivat muutamille papin sanomisille. Leikillään he totesivat papin rikkoneen sääntöjä ja puhuneen tuotannosta, kun pappi alussa totesi asukkaiden olleen Isoveljen ja lukuisten katsojien tarkkailun alla viikkojen ajan. Janica totesi, että talossa käynyt pappi oli sama, joka oli ollut pappina, kun Janica oli edellisen kerran käynyt kirkossa.

Kaikkien aikojen ensimmäinen Suomen BB-talossa järjestetty jumalanpalvelus otettiin positiivisin mielin vastaan ja sitä pidettiin piristävänä poikkeuksena normaaleihin sunnuntairutiineihin. Elo talossa jatkui rauhallisena, vaikka vielä illalla talosta häädetään yksi asukas asukkaiden toimesta nimeämisäänestyksen tulosten perusteella.

Merja Alanne on toinen pappi, joka on vieraillut Suomen BB-talossa. Aiemmin pastori Heka Kekäläinen kävi vihkimässä kaudella 2009 morsiusparin BB-asukkaiden ja katsojien silmien edessä. Morsiuspari oli valittu ohjelmaan avoimen haun perusteella. Lisäksi samalla kaudella nähtiin entisten BB-asukkaiden, Antin ja Hennan, siviilivihkiminen.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.