Salatehtävät sekoittivat asukkaiden päitä pitkin viikkoa

Erikoinen viikko BB-talossa alkaa kääntyä lopuilleen. Kauden 12. viikko on sisältänyt runsaasti salatehtäviä, jotka ovat hämmentäneet pakkaa ja sekoittaneet asukkaiden päitä moneen otteeseen.

Asukkaita hämmentääkseen Big Brother on antanut useita salatehtäviä kuluneella viikolla. Normaalin viikkotehtävän lisäksi talossa oli sen ulkopuolisia salatehtäviä päivittäin heti maanantaista alkaen. Ensimmäisenä BB antoi tehtävät Netalle ja Ramille. Netan piti saada Suvi valittamaan vaivoistaan ja Ramin piti kehua Beniä kaikesta.

Netan salatehtävä oli helppo. Suvi oli tunnettu siitä, että hän valitti usein vaivoistaan, kuten kuukautisista ja pääkivusta. Viimeisimpänä Suvi oli satuttanut nilkkansa edellisen SEIS-tehtävän aikana ja siitä jutun juurta onkin riittänyt. Netan ei tarvinnut paljon "bensaa" heittää liekkeihin, kun Suvi alkoi sairaskertomuksensa vuodatuksen.

Ben oli puolestaan hyvin otettu, kun Rami pääsi kehumaan talon tsemppariksi julistautunutta miestä. Asukkaat ovat vitsailleet Benille, kuinka Ben kärttää kehuja ja mies onkin myöntänyt tulevansa niistä hyvälle tuulelle ja väläyttävänsä kehujilleen tavaramerkikseen muodostuneen hymyn. Vastapainoksi Ben pettyy, jos häntä ei kehuta tai hän saa peräti moitteita jostain. BB-talossa tämä on usein tarkoittanut nimeämispisteitä tällaisille henkilöille.

Tiistaina salatehtäviin pääsivät käsiksi Tanja ja Ben. Ensin Tanja sai salatehtävän, jossa hän ei saanut vastata kysymyksiin tai pyyntöihin kieltävästi. Myöhemmin Ben sai saman tehtävän ja Tanjalle kerrottiin Benin tehtävästä. Omassa tehtävässään mm. inhoamiaan makkaroita syömään joutunut Tanja pisti Benin tekemään mm. kuperkeikkoja. Ben mokaili salatehtävässään, sillä mies vastasi useaan otteeseen kieltävästi ja BB:n tehtävästä lupaama palkinto jäi vain haaveeksi.

Janican "raskaus" meni täydestä

Keskiviikkona käynnistettiin yksi tämän kauden rajuimmista salatehtävistä. BB oli pyytänyt katsojilta salatehtäväehdotuksia ja niitä tuli BB-nettisivujen mukaan runsaasti. Tuotanto valitsi kaksi ehdotusta, jotka toteutettiin tällä viikolla.

Ensimmäinen katsojien ehdottama salatehtävä oli Janicalle. Janican piti uskotella muille asukkaille, että hän on raskaana Norjan BB-talon asukas Robertolle. Janica ja Roberto olivat harrastaneet seksiä Norjan BB-talossa kondomin kanssa, mutta Janica uskotteli muille asukkaille, että kaikilla kerroilla ehkäisyä ei olisi käytetty. 

Salatehtävä lähti verkkaisesti käyntiin, mutta torstaina Janica sai kerrottua ensin Suville, Sebastianille ja Tanjalle, että hän on mahdollisesti raskaana. Epäilyksiä ei herättänyt edes Janican kierukka, koska Suvi oli kuullut, että hänen ystävänsä oli tullut raskaaksi kierukasta huolimatta. Huijaus tehtiin mahdollisimman uskottavasti, niinpä BB toimitti Janicalle valmiiksi positiivisen raskaustestin. Janica teki testin ja kertoi "raskaudestaan" muille asukkaille, jotka uskoivat asian muitta mutkitta.

Totuus alkoi paljastua perjantaina. Ensin aamulla kylpyhuoneessa naisten ollessa suihkussa BB-talon puhuva WC-Pönttö alkoi puhua naisille. Pönttö käski Janican paljastaa salatehtävä naisille, mutta he eivät saaneet kertoa siitä vielä miehille. Naiset eivät olleet aluksi uskoa Janicaa, mutta heidän oli vain pakko uskoa ja jatkaa sitten huijaamista Janican kanssa.

Miehet saivat kuulla salatehtävästä perjantai-illan vauva-bileissä. Janica ja Ben oli kutsuttu päiväkirjahuoneeseen, jossa Ben oli selittänyt ummet ja lammet, kuinka oli arvannut Janican raskauden jo ajat sitten ja tarjoutunut jo kummiksi. Välittömästi Janican paljastettua salatehtävänsä, Ben olikin arvannut sen. Ben jatkoi höpinöitään talon puolella, kun tehtävä paljastettiin kaikille. Muut miehet olivat täysin puulla päähän lyötyjä. Benille naureskeltiin, eikä hänen uskomuksiaan otettu todesta.

Annika "vierailulla", Netta pillastui

Salatehtäväviikko huipentui lauantaina, kun Mikael sai salatehtävän. Aluksi hänen salatehtävänsä oli pitää korvanappia, johon BB antaa ohjeita erilaisten tehtävien suorittamiseksi. Valitettavasti korvanapin kanssa oli teknisiä ongelmia ja salatehtävä jouduttiin keskeyttämään muutaman tunnin jälkeen. Yhden jekun Mikael kuitenkin ehti tehdä, kun BB käski Mikaelin käskettiin tehdä tosi vahvaa kahvia. "Källi" huomattiin kuitenkin aika pian ja epäiltiin jopa salatehtävää.

Mikaelin salatehtävän toinen vaihe oli huijata muita asukkaita sillä, että viime sunnuntaina BB-talosta häädetty Annika tekisi vierailun taloon. Muut asukkaat oli käsketty pihalle Mikaelin ollessa pk-huoneessa. Mikael toi taloon skumppapullon ja kaksi lasia. Mikaelin oli uskoteltava Annikan talovierailun lisäksi, että Annika kertoi Netan taloon tulon syyn, mutta Mikael ei saa kertoa sitä muille. Todellisuudessa mitään tällaista syytä ollut, mutta asukkaat eivät tätä tiedä. Mikael sai valmistella huijausta puolisen tuntia ja hän mm. laittoi skumppalasiin huulipunaa uskottavuuden lisäämiseksi. 

Asukkaiden tullessa takaisin sisään Mikael oli herkistyneen näköinen. Muut asukkaat kysyivät, mitä oli tapahtunut ja Mikael kertoi Annikan käyneen. Hämmästyneet asukkaat tenttasivat Mikaelia ja selitykset näyttivät uppoavan kuulijakuntaan. Mikael selitti, kuinka Annikalla oli hiustenpidennykset ja musta mekko - "se tosi kuuma", sanoi Mikael.

Netta pillastui, kun kuuli Annikan sanoneen, että tiesi Netan taloon tulon syyn. Netta hämmästyi, mistä oli kyse, koska eihän hän voinut sitä tietää, koska sellaista ei ollut. Lähes välittömästi Netta meni pk-huoneeseen, mutta nainen tuli ulos sieltä surkeana ja itki vuolaasti. Muut asukkaat tsemppasivat neitokaista ja totesivat, ettei syy ole varmasti paha ja BB vain kiusaa tällaisella. Mikael pahoitteli, että joutui sanomaan tuon asian, eikä hänellä ole lupaa kertoa enempää. Oikeasti Mikael ei tiennyt yhtään enempää ja kyseessä oli vain BB:n juoni.

Alkuhämmennyksen laannuttua Mikaelin salatehtävä jäi taka-alalle ja muut asiat veivät voiton. Näytti siltä, että salatehtävä meni läpi, vaikka Sebastian teki muutamia tarkentavia kysymyksiä mm. siitä, mitä Annika oli puhunut. Tanja pohdiskeli salatehtävän mahdollisuutta, mutta kovin vakavasti ja painokkaasti talokaverinsa "vierailusta" innostunut Tanja ei sitä tuonut esille.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.