Netta, Rami ja Ben katsojien toimesta häätöäänestykseen, asukkaat häätivät yhdentenätoista Ramin

Toista kertaa tällä kaudella käytössä ollut käänteinen äänestys ratkesi sunnuntaina. Katsojat pääsivät nimeämään Netan, Ramin ja Benin häätöäänestykseen, joista asukkaat häätivät Ramin suoran Talk Show'n päätteeksi.

Tämän viikon alussa käynnistyi nimeämisäänestys, jossa katsojat antoivat asukkaille nimeämispisteitä. Nimeämisäänestyksen kolme vähiten ääniä saanutta asukasta joutuisi häätöäänestykseen, jossa asukkaat päättävät häädettävän asukkaan.

Asukkaat saivat tietää lauantaina tämän viikon äänestyskäytännöstä. Sunnuntaita odotettiin rentoutuneissa tunnelmissa. Häätöpäivä oli myös rento, jota osaltaan selitti sunnuntaiaamuna järjestetty jumalanpalvelus. Kaikki asukkaat joutuivat pakkaamaan Mikaelia lukuun ottamatta. Mikael ei ollut mukana nimeämisäänestyksessä, koska hän oli voittanut finaaliviikkoäänestyksen.

Katsojaäänestyksen perusteella asukkaat joutuvat häätämään yhden asukkaan. Sebastian ei pitänyt tilannetta yhtä stressaavana kuin seitsemännen viikon käänteistä äänestystä, mutta silti pahana. Nimeämisäänestys päättyi Talk Show'n viime metreillä, jolloin asukkaat saivat kuulla häätöäänestykseen joutuneiden kolmen asukkaan nimet.

Äänestysajan päätyttyä juontaja Susanna Laine kuulutti taloon, että häätöäänestyksessä ovat Netta, Ben ja Rami. Kolmikko keräsi vähiten ääniä, joista kaikkein heikoimmilla oli Netta kerättyään 1,89 % annetuista äänistä. Toiseksi vähiten ääniä keräsi Rami (13,44 %) ja kolmanneksi vähiten Ben (14,13 %). Ensimmäisenä äänestyksestä pelastui Tanja (15,02 %) ja nimeämisäänestyksen voittaja oli ja eniten ääniä keräsi Sebastian (24,69 %).

Häätöäänestyksestä kahden kauppa

Nyt oli edessä häätöäänestys, jossa asukkaat kirjoittavat liitutauluihin sen asukkaan nimen, jonka haluavat ulos talosta. Asukkailla oli kymmenen sekuntia aikaa kirjoittaa nimi tauluun, jonka jälkeen he kertovat nimen ja perustelut sille luvan saatuaan.

Ensimmäisenä taulunsa paljasti Janica, joka kertoi halunneensa Netan ulos talosta, koska halusi mielummin alkuperäisen asukkaan voittavan. Suvi oli häätämässä Ramin, koska pitää Nettaa läheisempänä, eikä halua puukottaa Beniä rintaan. Sebastian äänesti Ramia hänen keskustelutaitojensa vuoksi ja Tanja Ramia, koska Netalla oli tupakkaa ja Ramilla ei. Tanja totesi heti perään tehneensä kauhean virheen. Viimeisenä äänestysvuorossa olleen Mikaelin ääni oli käytännössä tarpeeton, koska äänestys oli jo ratkennut. Mikaelin ääni meni Netalle, koska Mikaelilla on enemmän yhteistä Ramin kuin Netan kanssa - jätkät pitävät yhtä, totesi Mikael.

Välittömästi Mikaelin annettua äänensä Susanna ilmoitti Netan saaneen kaksi ääntä ja Ramin kolme ääntä. Ben jäi häätöäänestyksestä kokonaan ilman ääniä. Rami sai siten kuulla, hänet häädetään talosta yhdentenätoista asukkaana. Asukkaat alkavat hyvästellä Ramia ja samalla Tanja on liki hysteerisessä tilassa. Itkevä Tanja menee kunniakujaan häätöoven eteen hyvästelemään Ramia. Heti Ramin poistuttua Tanja pyrkii tupakalle, mutta ulko-ovi oli valitettavasti lukossa.

Netta oli yllättynyt häätöäänestyksen tuloksesta. Hän ei olisi ikinä uskonut selviävänsä tästä. Janica selitti äänestysperusteitaan heti Ramin poistuttua Netalle, että tuntee alkuperäiset asukkaat häntä läheisemmäksi. Netta ei kuitenkaan ottanut saamiaan ääniä pahalla. Ben oli harmistunut lopputuloksesta, vaikka säilyikin talossa. Netan ja Benin välit eivät ole mitkään parhaimmat ja molemmat olisivat varmasti äänestäneet toisiaan, jos sääntöjen mukaan olisivat saaneet äänestää.

Ramin matka jatkui studioon, jossa mies oli sama itse rauhallisuus kuin talossakin. Häätö harmitti Ramia hieman. Hän myös ihmetteli, miksi oli alussa niin hiljainen ja vasta loppua kohden heräsi hieman. Talon asukkaista Rami muisteli lämmöllä Janicaa, jota kohtaan hänellä oli jonkinlaisia ihastumisen tunteita.

Ramin häädön jälkeen BB-taloon jäi seitsemän asukasta, kun kautta on jäljellä vielä kolme viikkoa. Asukkaat eivät vielä tiedä, että kausi kestää 15 viikkoa ja useimmat luulevat, että kausi kestää enää kaksi viikkoa.

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Katsojat nimesivät häätöuhkaan Netan, Benin ja Ramin
Asukkaat häätivät Ramin talosta!

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.