Tänään ensimmäiset nimeämiset ja uusi oljenkorsikilpailu

Tätä BB-kautta käydään jo kolmatta viikkoa, mutta yksiäkään nimeämisiä ei ole vielä pidetty. Tänään ovat vihdoin vuorossa ensimmäiset nimeämiset ja Big Brother esittelee yhden kauden uutuuksista, oljenkorsikilpailun.

Asukkaat pääsevät nimeämään tänään ensimmäistä kertaa. Nimeämiset sujuvat aikaisempien vuosien tapaan, eli kaksi pistettä annetaan asukkaalle, jonka haluaa eniten ulos talosta ja yhden pisteen sille, jonka haluaa toiseksi eniten ulos talosta. Eniten nimeämispisteitä saaneet asukkaat joutuvat häätöuhan alle.

Tässä ei ole kuitenkaan kaikki tänä vuonna. Nimeämisiin liittyy tällä kaudella uusi oljenkorsikilpailu, jolla yksi häätöuhan alle joutunut voi pelastaa itsensä. Oljenkorsikilpailun voittamalla voi pelastaa itsensä tai toisen asukkaan häätöuhan alla olevan ja nimetä jonkun muun häätöäänestykseen.

Asukkaan vaihtaminen häätöäänestykseen on pakko tehdä. Nimeämisten tulosten julkistamisen jälkeen häätöuhan alla olevat asukkaat saavat punaiset hihanauhat. Kun oljenkorsikilpailu on käyty, suoritetaan vaihto. Voittaja valitsee vaihdettavan asukkaan ja valitsee, kuka tulee tilalle häätöäänestykseen. Pelastunut asukas saa käyttöönsä vihreän hihanauhan ja hänen valitsemansa asukas punaisen hihanauha.

Hihanauhoja on käytettävä häätöäänestyksen ratkeamiseen saakka. BB-talosta häädetään yksi tai useampi asukas sunnuntaisin suorassa Talk Show -lähetyksessä. Nimeämiset ja oljenkorsikilpailu pidetään yleensä perjantaisin. Oljenkorsikilpailun tulokset julkistetaan perjantain aikana, tänään suorassa BB Extra -lähetyksessä. Häätöäänestys käynnistyy oljenkorsikilpailun tulosten julkistuksen jälkeen, kun häätöäänestykseen joutuneiden nimet ovat selvillä.

Oljenkorsikilpailu tuo mielenkiintoisen aspektin tänä vuonna, koska juonittelu on sallittu. Vaikka osa asukkaista on ryhmittynyt liittoumaan, jotka ovat sopineet nimeämisistä, voi oljenkorsikilpailu sotkea kuviot. Vahvin ja ainoa selkeä liittouma tänä vuonna on toistaiseksi ollut Amandan, Benin, Salarin ja Tamerin muodostama nelikko. Asukkaat eivät vielä tiedä oljenkorsikilpailusta.

Ensimmäisissä nimeämisissä koskemattomuudesta nauttivat Mikael ja Veera. Mikael voitti viime sunnuntaina finaaliviikkoäänestyksen ja on suojassa kauden kaikissa nimeämisissä ja häätöäänestyksissä. Veera sai BB:ltä kahdet nimeämiset kestävät koskemattomuuden uutena asukkaana, eikä häntä voi nimetä häätöäänestykseen tällä tai ensi viikolla.

Häätöäänestys ratkeaa tuttuun tapaan katsojaäänestyksessä, joka päättyy Talk Show'ssa ensi sunnuntaina.

Katso oljenkorsikilpailun voittaja tänään Subin BB Extrassa klo 19 alkaen!

Lue myös:
Mikael voitti finaaliviikkoäänestyksen! (11.9.2011)
Benin valitsema naisasukas saa kahden viikon koskemattomuuden (14.9.2011)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.