Asukkaat jaettiin joukkueisiin taistelemaan nimeämisoikeudesta

Tällä kaudella Suomen Big Brotherissa on uusi elementti, nimeämisoikeuskilpailu. Tässä kilpaillaan joukkueittain, ketkä saavat antaa nimeämispisteitä nimeämisissä.

Asukkaat oli koottu sohvalle lauantaina alkuillasta. Big Brother oli toimittanut asukkaille postia, jossa ilmoitettiin, että asukkaat kilpailevat nimeämisoikeudesta nimeämisoikeuskilpailussa. Asukkaat tultaisiin jakamaan joukkueisiin ja kilpailun voittanut joukkue saa antaa nimeämispisteitä seuraavissa nimeämisissä.

Nimeämisoikeuskilpailun voittajajoukkueen jäsenet saavat nimetä asukkaita häätöäänestykseen, myös oman joukkueensa jäseniä. Joukkueiden jako aloitettiin valitsemalla kapteenit, jotka olivat BB:n valintoja. Nämä kutsuttiin päiväkirjahuoneeseen, josta he hakivat joukkueensa tunnusvärin mukaiset rannenauhat.

Joukkueiden värit olivat pinkki ja sininen. Pinkin joukkueen kapteeniksi valittiin Johanna ja sinisen joukkueen kapteeniksi Sarah. Tultuaan ulos pk-huoneesta, asukkaat koottiin sohvan taakse, josta kapteenit valitsivat vuorotellen jäseniä joukkueisiinsa.

Valitsemisen sai aloittaa Johanna, joka valitsi tiimiinsä Iidan. Toisena vuorossa ollut Johanna otti ensimmäiseksi valinnakseen Jonna A:n. Valinnat etenivät rauhallisesti loppuun asti, vaikka sohvilla välillä pyrskähdeltiin nauruun, vaikka asukkaita ohjeistettiin olemaan valintaprosessin aikana hiljaa. Viimeisellä kierroksella olivat jäljellä enää Tea ja Irina, joista Tea päätyi pinkkiin joukkueeseen ja Irina siniseen joukkueeseen.

Ennen valintoja Teija valitti tupakkapaikalla, ettei halua missään nimessä Sarahin joukkueeseen. Teija ei voi sietää Sarahia ja hän on arvostellut Sarahia rankasti pitkin viikkoa. Kävi kuitenkin niin, että Teija päätyi siniseen joukkueeseen ja samaan joukkueeseen tulivat Teijan liittolaiset Anne ja Irina. "Mummoliittouman" neljäs osapuoli, Ira, valittiin pinkkiin joukkueeseen.

Uusi käänne pisti asukkaat pohtimaan, mitä se tarkoittaa. He olivat sitä mieltä, ettei nimeämisoikeuskilpailulla ollut vielä vaikutusta tämän viikon nimeämisiin. Ensi viikoksi sen uskottiin vaikuttavan ja heti alkoi spekulointi, millaiset kilpailut voivat olla. Pohdintaa aiheutti myös se, miten häädöt vaikuttaisivat joukkueiden kokoonpanoon ja kapteenin valintaan.

BB tiedottaa uusista nimeämisoikeuskilpailuista erikseen. Kilpailu järjestetään juuri ennen nimemisiä. Vain voittajajoukkue voi siis nimetä, mutta myös oman joukkueen jäsenet ovat nimettävissä. Tällaista ei ole ennen ollut Suomen BB:ssä, mutta aikaisempina kausina on järjestetty nimeämisiin vaikuttavina kilpailuina päällikkökilpailuja ja oljenkorsikilpailuja.

Ensi viikon nimeämisissä on ainakin se poikkeus, ettei Iidaa sekä kapteeneita Johannaa ja Sarahia voi nimetä häätöäänestykseen ensi viikolla, koska BB antoi valehäädettyinä olleille koskemattomuuden täksi ja ensi viikoksi. Muut asukkaat eivät vielä tiedä heidän koskemattomuudestaan. Vielä ei ole tiedossa, jatkuuko miesten etuoikeudet vielä tulevalla viikolla, vai voiko miehiä jo nimetä häätöäänestykseen.

Nimeämisoikeuskilpailun joukkueet:

Pinkki: Johanna (kapteeni), Iida, Jouko, Ira, Leina, Jonna I., Tomi, Katarina, Tea.
Sininen: Sarah (kapteeni), Jonna A., Tommi, Pia, Anne, Markus, Teija, Janita, Irina.

Big Brother tiedottaa – nimeämisoikeuskilpailu ja joukkuejako (Subin BB-nettisivut)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.