Toisesta viikkotehtävästä tuli hopeinen palkinto

Talossa koko viikon asuneet asukkaat saivat viikkotehtävän päätökseen torstaina. Norsuaiheinen viikkotehtävä ei sujunut aivan yhtä hyvin kuin ensimmäinen viikkotehtävä, koska asukkaat voittivat siitä vain hopeisen palkinnon.

Maanantaina asukkaat saivat Norsut posliinikaupassa -viikkotehtävän, jossa joutuivat varomaan, etteivät he pudottaisi taloon tuoduista hyllyistä esineitä. Tehtävän vaikeuttamiseksi Big Brother määräsi naisasukkaita pukeutumaan norsuasuihin ja tanssimaan musiikin tahdissa letkassa aika ajoin.

Esineiden vähentyminen aiheutui myös muistipelissä epäonnistumisessa. Naisasukkaiden piti muistaa, missä järjestyksessä värivalot syttyivät  tauluihin, joita oli neljä kappaletta eri puolella taloa. Aluksi asukkaiden strategia oli hieman hukassa, mutta lopulta he keksivät, miten muistipeli oikeasti toimi.

Viikkotehtävä aiheutti muutamalle asukkaalle ahdistusta. Etenkin Janita ja Tea valittivat norsuasuihin pukeutumista. Janita oli lisäksi varsin passiivinen osallistumaan muistipeliin. Irina puolestaan kunnostautui paljon esineitä pudottaneena, vahingossa tietenkin. Raskaaksi viikkotehtävän suorittamisen teki iso puku ja välillä pitkätkin musiikkimaratonit.

Katarina osallistui viikkotehtävään varsinaisesti vain maanantaina ja tiistaista alkaen nainen toimi BB-talon virallisena tarkkailijana ja hänen piti tarkkailla ja kommentoida talon tapahtumia megafoniin puhuen. Katarinan tehtävä ei päättynyt edes viikkotehtävän päättyessä, vaan jatkui sen jälkeenkin.

Vain naiset osallistuivat viikkotehtävään. Miehet toimivat vain pudonneiden esineiden kuljettajina päiväkirjahuoneeseen. Palkinnon tason määräsi se, kuinka paljon esineitä oli hyllyissä jäljellä viikkotehtävän päättyessä. Kultaisen palkinnon vähintään sai 100 esineellä, hopeisen vähintään 55 esineellä ja pronssiseen ei tarvita yhtään esinettä.

Torstaina viikkotehtävä vihdoin päättyi. Viikkotehtävän tulosrajat oli laitettu kirjekuoreen, joka oli kiinnitetty olohuoneen kattoon. Torstaina puolen päivän aikoihin miehet saivat avata kirjekuoren ja lukea sen. Samalla tuli ilmoitus, että viikkotehtävä on päättynyt. Tulos ei tosin selvinnyt vielä tuolloin.

Illalla asukkaat saivat lopulta tietää tuloksen, kun miehet tulivat ulos pk-huoneesta herkkukorin kanssa. Miehet ilmoittivat, että asukkaat olivat voittaneet hopeisen palkinnon ja hyllyssä oli ollut jäljellä 76 esinettä. Herkkukori sisälsi mm. yhdeksän olutta, sipsejä, nakkeja ja karkkia. Lisäksi miehillä oli hyvää kerrottavaa kahvin suhteen: jatkossa myös naiset saisivat juoda sitä.

Ilta jatkui tämän jälkeen iloisimmissa merkeissä. Aikaisemmin tunnelmaa olivat latistaneet julkiset nimeämiset ja niissä kuullut perustelut.

Norsut rymistelevät BB-taloon (3.9.2012)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.