Asukkaat suosimulaattorin rääkkiin

Tällä viikolla asukkaat joutuvat lähes kirjaimellisesti suohon. Viikkotehtävässä asukkaat suokävelevät tehtäväalueelle rakennetussa suosimulaattorissa.

Ennen viikkotehtävän alkua osa asukkaista oli toivonut fyysistä viikkotehtävää. Anne ja Teija olivat sunnuntai-iltana puhuneet, että uusi viikkotehtävä olisi erähenkinen. Samassa yhteydessä he miettivät, että Katarina ja Johanna olisivat viikkotehtävän heikoimpia lenkkejä.

Naiset olivat todella lähellä totuutta, sillä maanantaina julkistetussa viikkotehtävässä asukkaat joutuvat suolle kävelemään. Asukkaiden tehtävänä on kävellä 200 km, jotta he ansaitsisivat kultaisen palkinnon. Tehtäväalueelle rakennetulla radalla saa kävellä korkeintaan kaksi asukasta kerrallaan.

Asukkaat alkoivat heti tehtäväalueelle päästyään pohtimaan, kuinka paljon heidän olisi käveltävä saadakseen kultaa. Jonna A. mittasi radan ja sen perusteella radan pituudeksi arvioitiin noin 20 metriä. Asukkaat laskivat, että jokaisen asukkaan olisi käveltävä 1000 kierrosta, jotta kulta toteutuu. Päivätahdiksi tällöin tulisi 250 kierrosta. Toteutuessaan asukkaille jäisi vielä runsaasti varaa, vaikkeivat kaikki onnistuisi.

Viikkotehtävän suorituksen aloittivat Jonna A. ja Johanna. Naiset suorittivat rataa hyvin, vaikka heitä helpottikin tilanne, että he olivat ensimmäisiä. Tehtävä edistyi heidän osaltaan kuitenkin joutuisasti ja he saavuttivat helpon näköisesti 250 kierroksen tavoitteen reilussa kahdessa tunnissa. Muutamaan kertaa heillä oli vaikeaa, esimerkiksi Johannan juuttuessa suosimulaattoriin, mutta Jonna A:n ohjeilla ja tsempatessa matka jatkui pian.

Jonna A:n ja Johannan jälkeen tulleet Anne ja Teija epäonnistuivat pahasti. Kumpikaan ei päässyt kunnolla eteenpäin ja ensimmäinen kierros kesti heillä noin 10 minuuttia, kun Jonna A:lla ja Johannalla kierrokseen meni keskimäärin n. 32 sekuntia. Lopulta Anne ja Teija luovuttivat viiden kierroksen jälkeen.

Suorituksensa jälkeen Annea selvästi nolotti. Hän halusi ehdottomasti mennä yöllä tekemään vähintään 50 kierrosta. Teijaa tilanne ei juuri haitannut, mankui vain enemmän tupakkaa. Vähän myöhemmin molemmilla oli luovutusmieliala valloillaan ja kultaa oli heidän mielestään turha tavoitella.

Muut asukkaat yrittivät pitää motivaatioita korkealla, vaikka käveleminen ei ollut helppoa. Rata vaikeutui, mitä pidemmälle päivä eteni. Tästä huolimatta Tommi ja Iida saivat aikaan hyvän määrän kierroksia vaikeuksista huolimatta. Todellisen jymy-yllätyksen tarjosi Katarina, joka käveli kuin ei mitään. Hänen parinaan ollut Tomi ei sen sijaan päässyt kuin pari kierrosta liian suurine saappaineen. Asukkaat päättivät vaihtaa Tomin tilalle Joukon.

Maanantain osalta kultaan pääseminen näyttää vaikealta, mutta asukkaat voivat saada kilometrimääräänsä pienemmäksi onnistumalla viikkotehtävän aikana tulevissa päivätehtävissä. Lisäksi näyttää siltä, että viikkotehtävän kävelysuoritukset tulevat kasautumaan talon kevyimmille asukkaille, joilla tehtävän suoritus on helpompaa.

Asukkaat saavat suorittaa viikkotehtävää haluamallaan rytmillä ja he voivat nukkua yöllä, kuten parhaaksi näkevät. Big Brother tosin voi estää asukkaiden kävelyn suosimulaattorissa sulkemalla tehtäväalueen aina silloin tällöin, jolloin viikkotehtävä vaikeutuu.

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Viikkotehtävä: Suojuoksu
Ohjeet suolla liikkumiseen

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.